Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 406 opinie z końca produkcji wersji przed liftem.

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Chodzi mi po głowie taki peugeot ponieważ bardzo mi się podoba wizualnie. Biorę pod uwagę silnik 1.8 i do tego chciałbym założyć sekwencję. Roczne przebiegi do 50-70tyś. Słyszałem, że w wersjach po lifcie montują dosyć awaryjny komputer BSI czy to prawda? I czy wersja przed liftem także jest na CAN`ie?

Jak wygląda kwestia awaryjności oraz ceny części? Czy faktycznie silniki 1.8 piją takie ogromne ilości oleju jak piszą w różnych gazetkach smile.gif?

czy tylna belka to takie samo rozwiązanie co np peugeocie 106?

czy komputer pokazujący spalanie itp itd występuje w wersji przed liftem?

Napisano

> Witajcie

> Chodzi mi po głowie taki peugeot ponieważ bardzo mi się podoba

> wizualnie. Biorę pod uwagę silnik 1.8 i do tego chciałbym

> założyć sekwencję. Roczne przebiegi do 50-70tyś. Słyszałem, że w

> wersjach po lifcie montują dosyć awaryjny komputer BSI czy to

> prawda? I czy wersja przed liftem także jest na CAN`ie?

> Jak wygląda kwestia awaryjności oraz ceny części? Czy faktycznie

> silniki 1.8 piją takie ogromne ilości oleju jak piszą w różnych

> gazetkach ?

Sprawne nie pija bylo to auto popularne wsrod taksiarzy w Wawie przebiegi pod 700 kkm to nic dziwnego w tych autach...

> czy tylna belka to takie samo rozwiązanie co np peugeocie 106?

406 nie ma belki z tylu... tylko wielowahacz...

> czy komputer pokazujący spalanie itp itd występuje w wersji przed

> liftem?

tego nie wiem ale wiecej informacji znajdziesz Klub Peugeota

pozdr.

M.

Napisano

> Witajcie

> Chodzi mi po głowie taki peugeot ponieważ bardzo mi się podoba

> wizualnie. Biorę pod uwagę silnik 1.8 i do tego chciałbym

> założyć sekwencję. Roczne przebiegi do 50-70tyś. Słyszałem, że w

> wersjach po lifcie montują dosyć awaryjny komputer BSI czy to

> prawda? I czy wersja przed liftem także jest na CAN`ie?

> Jak wygląda kwestia awaryjności oraz ceny części? Czy faktycznie

> silniki 1.8 piją takie ogromne ilości oleju jak piszą w różnych

> gazetkach ?

> czy tylna belka to takie samo rozwiązanie co np peugeocie 106?

> czy komputer pokazujący spalanie itp itd występuje w wersji przed

> liftem?

To zalezy, nie pamietam juz czy mozna trafic przedlifta z silnikiem EW, przedliftowo glownie byly silniki XU a to naprawde udane konstrukcje, poszukalbym moze nawet 2.0 jesli jest szansa.

Co do Cana to pierwsze go raczej nie choc trzeba by sie przyjrzec przed zakupem w ogolno dostepnym serviceboxie, co on mowi na ten temat;)

Zawieszenie z tylu wielowahaczowe, zero problemow, rzadko klienci przychodza po czesci do niego, najczesciej padaja drazki stabilizatora i z tylu drazki zbieznosci...

Ceny czesci na normalnym poziomie;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za informacje, dziwi mnie niska cena tych aut przecież auto mogę zaryzykować stwierdzenie jest piękne na zewnątrz jak i wewnątrz z przodu i z tyłu. No i piszecie, że nie sypie się za bardzo więc auto na prawdę udane.

Napisano
  • Autor

> BTW, tez mi się widzi 406tka

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10173404

troszkę stary,szukam min 98rok no i brak klimy smile.gif

Ten mi się allegro podoba, ta wajcha po prawej stronie koło kierownicy (ta niżej niż zwykła) to sterowanie radia?

w tych samych rocznikach widzę, stosowali różnie wyglądające (wizualnie silniki) tutaj mi się wydaje, że wszystko jest poukładane jak powinno być, bo czasami sieczka pod maską jest grinser006.gif a dla mnie to ważne bo serwis robię sobie zawsze sam.

Napisano

Szukaj wersji po lifcie. Ja taką kupiłem i jestem bardzo zadowolony ok.gif Według mnie poliftowe są znacznie ładniejsze i to nie tylko na zewnątrz. Możesz też w nich trafić na lepsze wyposażenie. Co do motoru 1,8 to nie ma co ukrywać, że czasami brakuje mocy i pewnie lepiej by się 2,0 sprawdził. Póki co zrobiłem 7,5 kkm i oleju ubyło jakieś 1/3 miarki na bagnecie, czyli o nadmiernym zużyciu nie można mówić. Zawieszenie jest z tyłu wielowahaczowe i musiałem na starcie wymienić tylne łączniku regulacji zbieżności. Z przodu narazie cisza. Niskie ceny trudno uzasadnić, aczkolwiek łatwo trafić na pozorną okazję z mocno zaniżonym przebiegiem. Zadbane egzemplarze jeszcze długo posłużą. Ja mógłbym powiedzieć że przepłaciłem kupując moją 406, ale faktem jest że jak narazie dołożyłem do niej jakieś grosze, a auto codzienne odpala od strzała i bez prostestu połyka kolejne kilometry.

Napisano
  • Autor

Póki co zrobiłem 7,5 kkm i

> oleju ubyło jakieś 1/3 miarki na bagnecie, czyli o nadmiernym

> zużyciu nie można mówić.

hmm przyzwyczaiłem się, do tego że oliwy nie dolewam bo nie ubywa i wymieniam olej co max 10tyś grinser006.gif

w tych po liftowych boję się elektroniki. Czy w centralce także zapisywany jest przebieg (odpowiednik fiatowskiego hodometru) czy tylko w liczniku? Jak wygląda sprawa korozji?

Napisano

> Póki co zrobiłem 7,5 kkm i

> hmm przyzwyczaiłem się, do tego że oliwy nie dolewam bo nie ubywa i

> wymieniam olej co max 10tyś

W Fiatach, którymi się opiekuję wymieniam co 20kkm i też nie muszę do żadnego z nich dolewać. Zanosi się, że z 406 będzie podobnie.

> w tych po liftowych boję się elektroniki.

U mnie występują sporadycznie usterki typu nie działający centralny zamek z pilota (pomaga przytrzymanie przycisku na pilocie w stacyjce) i raz mi się zdarzyło że przestał działać nawiew (zgasiłem auto i po odpaleniu wszystko wróciło do normy) oraz nie ruszyła się wskazówka poziomu benzyny (po półgodzinnym postoju samo się naprawiło). Awarii utrudniających lub uniemożliwiających jazdę nie miałem.

>Czy w centralce także

> zapisywany jest przebieg (odpowiednik fiatowskiego hodometru)

> czy tylko w liczniku?

Niestety nie wiem.

>Jak wygląda sprawa korozji?

Mój jest z lipca 99 i nie stwierdziłem korozji. Podobno zdarzały się przypadki rdzewiejących progów, ale ja osobiście nie spotkałem się z 406 z widocznymi oznakami rdzy. Na pewno jest dużo lepiej niż w autach typu Mondeo czy Vectra.

EDIT: Szkoda że masz taką biedę w profilu i nie wiadomo skąd jesteś. Gdybyś był z Podkarpacia lub Małopolski to mógłbyś sam sprawdzić jak się prezentuje 406 na przykładzie mojego, zupełnie przeciętnego egzemplarza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.