Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

diesel

Featured Replies

Napisano

Jak to jest z dizlami ?

Polewam ostatnio z kolesia z pracy ktory narzeka ze ma zimno, nienagrzewa mu sie itp. Wymienil termostat, pompe wody i nadal niby nienagrzewa mu sie. Mowilem mu ze jakby pompa padla to mógłby się przegrzewac bo niema obiegu płynu, ale on swoje wie.

Ja nigdy nie miałem diesla wiec sie spytam was. w sumie on ma audi, ale tez sa paliowki z dieslami. Ja na benie mam po 2 km jazdy ciepelko i niemusze wstrzymywac oddechu by niezamarzala para na szybie, a diesle ponoc dlugo sie grzeja. Jak to jest. Np przejade sie z 5 moze 10 km po miescie i bede mial w palio, punto czy w kaszlu spokojnie 90 stopni i wiatrak mi sie wlancza prawidlowo (mowie o obecnej pogodzie). On twierdzi ze niemoze odpowietrzyc auta bo nienagrzeje mu się nawet do 90 (jakies farmazony wg mnie)

Napisano

> Jak to jest z dizlami ?

> Polewam ostatnio z kolesia z pracy ktory narzeka ze ma zimno,

> nienagrzewa mu sie itp. Wymienil termostat, pompe wody i nadal

> niby nienagrzewa mu sie. Mowilem mu ze jakby pompa padla to

> mógłby się przegrzewac bo niema obiegu płynu, ale on swoje wie.

> Ja nigdy nie miałem diesla wiec sie spytam was. w sumie on ma audi,

> ale tez sa paliowki z dieslami. Ja na benie mam po 2 km jazdy

> ciepelko i niemusze wstrzymywac oddechu by niezamarzala para na

> szybie, a diesle ponoc dlugo sie grzeja. Jak to jest. Np

> przejade sie z 5 moze 10 km po miescie i bede mial w palio,

> punto czy w kaszlu spokojnie 90 stopni i wiatrak mi sie wlancza

> prawidlowo (mowie o obecnej pogodzie). On twierdzi ze niemoze

> odpowietrzyc auta bo nienagrzeje mu się nawet do 90 (jakies

> farmazony wg mnie)

moje palio sie nawet szybko nagrzewa ale wentylator przy wlaczonym ogrzewaniu jak jest poniżej zera mi się nie włącza .

U mnie wszystkie diesle spokojnie się nagrzewają dość szybko, porównywalnie szybko jak palio.

Napisano

bo diesel sie sporo dluzej czasu nagrzewa, szczegolnie w jezdzie po miescie, gdzie czesto sie stoi i silnik pracuje na wolnych obrotach 270751858-jezyk.gif jak po 2 km w taka temp w palio masz cieplo we wnetrzu to icon_eek.gif U mnie sie robi cieplo po ok 5-6 km po miescie

Napisano
  • Autor

chociaz zalezy jak komu cieplo.

Np mi jest cieplo jak juz szyby nie paruja, i para z ryja nie leci to otwieram okno bo juz mi sie zaczyna cieplej robic, a zona siedzi i dygocze jeszcze zeby.GIF

No ale jak mi po max 2 km przelancza sie na gaz to raczej dlugo sie nie nagrzewa a temp przelaczenia sie to ponoc 35'C mam ustawione.no ja poprostu nie cierpie gorąca i polewam z ludzi ktorzy w kufajach i czapach jezdza autami zeby.GIF

Kumpel smial sie ze mnie ze w kaszlu ciasno dlatego w bluzce jezdze, ale w paUlinie tak samo

Napisano

hehe, ja ostatnio przez pierwsze 2-3 km jade w rekawiczkach 270751858-jezyk.gif bo skorzana kiera przy takiej temp nie nalezy do najprzyjemniejszych hehe

Napisano

ja mam dizla 1,5 dCi i po jakichś 6-7km jazdy lekko miejskiej mam prawie full ciepła (4 na 5 kresek). faktycznie dizle się długo grzeją, a nagrzewają tylko pod obciążeniem

Napisano

napiszę o silniku 1.7 TD Palio/Punto/ , na postoju nagrzewa się bardzo wolno, dopiero podczas jazdy szybciej. Ale gorące powietrze i tak zimą nie poleci. Sauny nie da się zrobić ale jest wystarczająco ciepło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.