Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moja padaka zaczeła za duzo palić:-((

Featured Replies

Napisano

Albo gaz kiepski albo mam pecha do gazowników:-(( Kupiłem paliła po mieście ok. 10L teraz mam 13,5L szok i nikt nie umie ustawić. Co innego gdyby tak miała cały czas ale krew mnie zalewa jak mi tak pali. Gazior niby tańszy ale nie może być tak że po ustawieniu zaczyna palić 13,5L a paliła ładnie przed filtrami i zmianami 10L:-((. Rok ładne spalanie a teraz poszło się ... Ma ktoś dobrego gazownika od Al-700 bo mam już dosyć padaki:-((

Napisano

A jak Ivan zakreci kurek to i po 4 bedzie 893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

> A jak Ivan zakreci kurek to i po 4 bedzie

to nie ten gaz kolego, ten jest z ropy.

Napisano

> Albo gaz kiepski albo mam pecha do gazowników:-(( Kupiłem paliła po

> mieście ok. 10L teraz mam 13,5L szok i nikt nie umie ustawić.

Jeszcze dzisiaj czytałem wątek użytkownika 1,4 12V i też pisał, że w mieście pali do 14 LPG i jest to normą.

A tak na marginesie, może dopiero go dobrze ustawili hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

A tak na marginesie - temperatura spadła, ja dzisiaj też się zdziwiłem, po mieście opędzlował zbiornik na 800km icon_eek.gif, a wcześniej na 900 wystarczał. cfaniaczek.gif

Jarek

Napisano

> Albo gaz kiepski albo mam pecha do gazowników:-(( Kupiłem paliła po

> mieście ok. 10L teraz mam 13,5L szok i nikt nie umie ustawić. Co

> innego gdyby tak miała cały czas ale krew mnie zalewa jak mi tak

> pali. Gazior niby tańszy ale nie może być tak że po ustawieniu

> zaczyna palić 13,5L a paliła ładnie przed filtrami i zmianami

> 10L:-((. Rok ładne spalanie a teraz poszło się ... Ma ktoś

> dobrego gazownika od Al-700 bo mam już dosyć padaki:-((

Wcześniej miałem też samochód na gaz i w zimie palił 2-3 litry więce LPG ale to sprawa gazu. Inna mieszanka, zimowa zlosnik.gif

Napisano

zmień stacje

regulacja na kompie niewiele przyczyni się do obniżenia spalania...

jeśli nie powiedzieć wcale...

Napisano

czesc, tez jestem z krakowa. mam 1,4 12V, gaz założóny kilka miechów temu. spalanie jest koszmarne.

bananaevil.gif jeżdżę w wiekszosci po miescie i na baku tj ok 29 l robie ok 220 km, teraz zauważylem ze zaczyna palic wiecej jak sie zimniej zrobilo. oczywiscie rozruch jest na benzynie. sprawdzalem go na kompie i u gazownika i nic nie wykryli. moze jednak racja z tymi stacjami. gdzie ty tankujesz? ja najczesciej Arge oraz kolo AWf.

Napisano
  • Autor

Napisz mi gdzie jeździsz bo będe unikał:-))). Ja szuakm ciagle dobrego i mam namiary na 2 do sprawdzenia:-)) Jak palił koło 10 a teraz 12 to znaczy że coś sie dzieje i znów może palić 10 zwłaszcza ze palił tak w zimie:-)

Napisano

mam to samo, miasto 13-14 litrow, trasa ok 10-11 przy 100-120, chla to jak 1,8, jezdzi jak 1,0, tylko sie zalamac - wprawdzie na kompie wykazuje blad czujnika obrotow ale nie wiem czy jego zmiana cokolwiek poprawi :/

Napisano

A jak wygląda stan membrany i innych wymiennych ustrojstw w parowniku ? Wymieniałes ? Jeśłi nie, to jest taka mozliwość i ja stawiam na to, ze membrana jest juz zużyta i w zwiazku z tym, nie można dobrze wyregulować instalacji. Sprawę załatwi zestaw naprawczy do parownika, ew. nowy parownik wink.gif

Napisano

Faktycznie, nie wymienialem tego, bedzie trzeba zajrzec, choc ostatnio wyregulowano mi podobno gaz, po czym maksymalnie zglupialem. do krakowa na 7ce przy 90-130km/h spalil ok 10,5 litra, troche sie po krakowie pokrecilem i wydszlo rowniez ok 10,5litra na zbiorniku, a teraz powrot. zatankowalem na shellu jechalem dosc dynamicznie, znacznie zwawiej niz w przeciwna strone, 80-130, niejednokrotnie wkrecalem go do 5500 przy wyprzedzaniu, dojezdzam do wawy majac swiadomosc ze jade na oparach a tu niespodzianka, spalanie 8,8 litra. o co tu biega, ja juz nic nie rozumeim. dodam ze na swiat;lach musialm gwaltownie zacamowac, tak juz z toczenia sie stanac w miejscu, patrze na wolne obroty a one na 500 stanely, wiec szybko na benzyne i na stacje, tam tankuje a w butli eszcze 6 litrow zostalo, po zatankowaniu nadal nie ma wolnych na gazie, kiedy na beznynie wszystko idealnie, podejrzewal bym zbyt uboga mieszanke, ale przeciez nie czuc zadnej roznicy pomiedzy obecnymi osiagami a dawnymi, zbiera sie jak trzeba, a wolne na 500 bez zmieniania niczego, przynajmniej pali jakos mniej, choc boje sie zeby zaraz sie nie okazalo ze pol silnika sie sypnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.