Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo głośna praca silnika, telepotanie autem

Featured Replies

Napisano

Witam;

Wczoraj rano odpaliłem auto po ok 12 dniowym postoju. Samochód non-stop stał pod chmurką. Temperatury jakie były w ostatnich dniach to: w nocy od ok -17-25st.

Odpalałem go po tak długiej przerwie i zapalił za 1 razem - cud? - Ale nie o to tu chodzi.

Po zapaleniu auto chodziło bardzo głośno - jakby tłumika nie było - ale taki odgłos był tylko w środku, na zewnątrz cisza! Hałas w środku był nie do wytrzymania - straszny! Zacząłem jeździć, amory odmarzły, zawieszenie też (na początku było tak twarde jakby w ogóle nie było amortyzacji). Temp silnika podniosła się do w pełni silnika zagrzanego, wentylacja auto w środku zagrzała. Hałas i drżenie auta dalej niesamowite (telepotało wszystkim). Dopiero po około 20min jazdy na rozgrzanym silniku po mieście - hałas zniknął. Drżenie również.

I tu moje pytanie: Co mogło spowodować, że tak się samochód dziwnie trząsł od wibracji silnika i dlaczego był tak wielki hałas aż uszy bolały przy obrotach ok 1800-2200???? I Jeżeli zamarzł (może wydech... może nie) to dopiero po tak długim czasie jazdy wszystko powróciło do normy.

Pacjent: Punto MK2Fl 2004r, przebieg 70kkm, przewody, świece pół roczne, olej Magnatec 10W/40 dość świeży.

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo, nie zauważyłem.

Sorry za zdublowanie wątka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.