Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gruszka/jajko przy filtrze powietrza w Agencie

Featured Replies

Napisano

ktoś pisał że odłączyć węża od tego jajka i będzie lepiej. Dziurawy mam wąż do niego i się zastanawiam czy tak nie zrobić. Ale co mi to da? I do czego służy ta "gruszka"? Gaźnik Aisan

Napisano

> ktoś pisał że odłączyć węża od tego jajka i będzie lepiej. Dziurawy

> mam wąż do niego i się zastanawiam czy tak nie zrobić. Ale co mi

> to da? I do czego służy ta "gruszka"? Gaźnik Aisan

Ta puszka służy do niwelowania pulsacji ciśnienia w układzie dolotowym w silnikach 2-cylindrowych. Spróbuj najpierw ten wąż wymienić.

Napisano
  • Autor

Aha. Pamiętam jak ktoś pisał ,że lepiej jeździ jak się korkiem od szampana zatka węża wink.gif Zastanawiam się czy nie ma to jakiegoś powiązania z tym ,że samochód czasem gaśnie kiedy się zatrzymuje crazy.gif Nie wiem czy to nie wina tego co napisałem parę postów niżej o przewodach, ale nikt się nie wypowiada.

Napisano

dokładnie tak jak napisał kolega wyżej, do niwelacji pulsacji w silnikach 2 cylindrowych. A poważnie to powoduje opóźnienie w reakcji na wciśnięcie pedału gazu. Możesz ją zlikwidować ale zatkaj wlot do tego wężyka zaraz przy kolektorze, najlepiej jest skrócić wąż tak by dało się zamontować na jego końcu korek po szampanie tudzież innym trunku w cenie do kilku złotych ( bo później korek jest już korkowy, natomiast w cenie niższej jest plastikowy smile.gif) i skręcić obejmą. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

powiadasz ,że będzie lepiej? Gruszkę zostawić jak jest nic nie trzeba zatykać bp tam chyba i tak jeden przewód przychodzi nie? A może masz pomysł na te gaśnięcia przy np. dojeżdżaniu do świateł? Zatrzymuje się i samochód gaśnie. Wężyki ok ok.gif

Napisano

Jedyne co mi tak na szybko przychodzi do głowy to zbyt niskie wolne obroty. A pytanie moje... czy to się dzieje na wciśniętym hamulcu w trakcie dojeżdżania do np. świateł?? i jeszcze jedno jak już silnik działa a Ty stoisz i wciśniesz hamulec to też gaśnie ?? bo jeżeli tak to może masz uszkodzoną pompę serwa i w momencie wciśnięcia hamulca dostaje lewego powietrza i gaśnie, ale to tylko taka hipoteza smile.gif

Napisano
  • Autor

Podczas dojeżdżania na hamulcu przed samym zatrzymaniem obroty spadną i gaśnie , jak chodzi silnik i stoję z hamulcem wciśniętym to nie gaśnie. Obroty podkręcone. Jak np, stoję przegazuję go to nim obroty wrócą do powinnych najpierw sie obniżą a potem wracają do normy, czy tak 700ki mają? . Może to być winowajcą ten cały krokowiec który jest przy lewej lampie z którego wychodzą cztery króćce? Dla mnie powodem jest to ,że to obroty spadają poniżej ustawionych po zdjęciu nogi z gazu tak jak w przypadku przegazowania na postoju. Wystarczy lekko podnieść obroty one zamiast wrócić do normy to spadną a potem się podnoszą

Napisano

aaa no to teraz już wiem co jest Twoim problemem. Źle wyregulowane wolne obroty. Otóż gaźnik Aisan ma dwa rodzaje wolnych obrotów: bieg jałowy i podwyższony bieg jałowy. Z tego co piszesz to podwyższony masz OK natomiast wolny masz zbyt nisko ustawione i ma tendencje do gaśnięcia. Z tego co pamiętam to podwyższony regulujemy pionową śrubką ale przy odłączonym korektorze biegu jałowego, natomiast bieg jałowy regulujemy już poziomą śrubką i przy podłączonym korektorze biegu jałowego.

Napisano
  • Autor
ok.gif super. Pobawię się tym jeszcze bo już raz regulowałem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.