Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obiaw duszenia. punto 1,2 16v

Featured Replies

Napisano

Podpowiedzcie na ile % co to może być. Zaczęło się dziś rano (kończący się bak ok 2-3 l paliwa ), ruszam spod świateł 1,2 i nagle przyduszenie praktycznie do 0 mocy, wszytsko trwa 1 sekunde i pchnięcie. Teraz wracam z pracy za każdym ruszeniem taka akcja, kur... co jest myśle.... 1,2 dziura zrzucam na luz wciskam gaz do dechy zero reakcji!! tym razem 2 sek. Ponieważ paliwa na testy już brak, jade na BP, 95 leje i prosta - zero objawów. ale zrobiłem ją raz, bo już taki zły byłem.

W weekend zatankowałem 100 oktanów na schellu w ilości 2 litrów i pośmigałem mocniej, żeby przeczyścić trochę wtryski. Później BP(inne niż dziś) i około 170 km, później takie kwiatki, już wczoraj.

1) pawilo ?%

2) filtr paliwa ?% (8 lat?)

3) świece ?% (2-3 lata ?)

3) przewody WN ?% (2-3 lata?)

4) wtryski ?% ( 8 lat )

5) ..........?% - własny pomysł.

Napisano

> 5) ..........?% - własny pomysł.

przeczytaj ponownie zanim zatwierdzisz posta to po pierwsze ok.gif

po drugie, przeczytaj po raz kolejny i zastanów się logicznie

po trzecie, przeczytaj po raz kolejny i zwróć uwagę ile miałeś beny w baku i porównaj to z całkowitą pojemnością zbiornika

po czwarte, jedź na stację i zalej jak człowiek auto do pełna smirk.gif

Napisano

odpowiedź:

"zatankowałem 100 oktanów na schellu w ilości 2 litrów " pad.gif

Napisano

> odpowiedź:

> "zatankowałem 100 oktanów na schellu w ilości 2 litrów "

to tak jakby Tobie dali wylizać kufel po piwie rotfl.gif

Napisano

> 5) ..........?% - własny pomysł.

zalać 45 litrów benzyny

a jak lubisz jeździć o oparach to od razu szykuj kasę na nową pompę paliwa

Napisano

Tak jak rozmawialiśmy, zalej padło dobrą benzyną do pełna,

niech wypłucze z przewodów i baku jakieś skropliny i będzie mniut waytogo.gif

W następnej kolejności uważaj na pompę paliwa,

bo może się "obrazić" za takie traktowanie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> przeczytaj ponownie zanim zatwierdzisz posta to po pierwsze

> po drugie, przeczytaj po raz kolejny i zastanów się logicznie

> po trzecie, przeczytaj po raz kolejny i zwróć uwagę ile miałeś beny w

> baku i porównaj to z całkowitą pojemnością zbiornika

> po czwarte, jedź na stację i zalej jak człowiek auto do pełna

Po pierwsze

w poście napisałem:

że wczoraj były problemy, a 2 litry zatankowałem w weekend tylko na przeczyszczenie wtrysków. Wczoraj miałem coś koło 2-3 litrów pewnie bliżej 3 i nie było prawa normalnie aby coś takiego miało miejsce, wskazówka była 2 kreski od empty! (w niedziele tankowałem 20 litrów 95 na BP). Na szczęście są tacy jak pipper co podpowiedzieli mi że w zimę to może się zdarzyć, bo w baku mogła skroplić się woda, szczególnie zimą. I rzeczywiście to widzę jako logiczne rozwiązanie problemu. Do tej pory punto na takiej ilości jak dojeżdżałem ku Twojemu pewnie ogromnemu zdziwieniu muszę powiedzieć że nie wykazywało powyższych objawów.

Więc po drugie zastanów się czy nie jechałeś kiedyś na 2-3 litrach paliwa nigdy?

Po trzecie zrób to samo raz jeszcze i jeszcze raz aż w końcu sobie przypomnisz:)

Napisano
  • Autor

> zalać 45 litrów benzyny

> a jak lubisz jeździć o oparach to od razu szykuj kasę na nową pompę

> paliwa

Wiesz może 80 zeby.GIF, nie no generlanie, to auto nie ma prawa przerywać i nigdy mi nie przerywało przy takiej ilości paliwa jak 2-3 litry a właśnie wczoraj się na stacje szykowałem, i chciałem tak do oporu wyjątkowo paliwo zużyć, a tutaj zaczyna przerywać.

Napisano

tak jak pisałem wyżej, w tego co napisałeś wynikało jednoznacznie, że dziwiłeś się, że szarpie w momencie kiedy w baku było 3 litry paliwa. Jeśli było ok, ale Ty tego nie napisałeś, z wypowiedzi wynika, że miałeś 3 litry max.

Wydaje mi się, że rada zalania takiego baku do pełna i przegonienia odrobinę auta to też jakaś porada. Weź pod uwagę, że auto już trochę lat ma, paliwo jest różnej jakości, jakbyś otworzył zbiornik to pewnie na dnie trochę syfu i szlamu by się znalazło. Nie dziw się, że przy takiej ilości pompa mogła zassać trochę syfu i przerwać. Albo opcja jest taka, że po Twoich praktykach tego typu w końcu układ wtryskowy mówi powoli dziękuję.

niewiem.gif

Napisano

> Wiesz może 80 ,

powodzenia

> nie no generlanie, to auto nie ma prawa przerywać i

> nigdy mi nie przerywało przy takiej ilości paliwa jak 2-3 litry

> a właśnie wczoraj się na stacje szykowałem, i chciałem tak do

> oporu wyjątkowo paliwo zużyć, a tutaj zaczyna przerywać.

pad.gif

wiesz co wymień sobie bak na butelkę po koli wsadź do niej pompkę i zalej 2l beny

wtedy może nie będize ci przerywać

Napisano

MIś daj se siana on ewidentnie wie lepiej że na 2l w baku nie powinno przerywać screwy.gif

Napisano

> MIś daj se siana on ewidentnie wie lepiej że na 2l w baku nie powinno

> przerywać

Ehh, sa tacy, ktorych nigdy nie przekonasz. Mysli, ze jak ciagle jezdzi na rezerwie to pompie nic nie bedzie. Przeciez pompa smaruje sie benzyna i chlodzi sie nia, a procz tego przy jezdzie na oparach zaciaga tylko jeden wielki syf z dna zbiornika i wpycha go w uklad paliwowy. Taki uzytkownik jest sam sobie winny zainstanialej sytuacji.

Temat zamykam, bo nie ma sensu ciagnac go dalej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.