Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Głośniki

Featured Replies

Napisano

Wszedłem w posiadanie drogą dostania w prezencie na szrocie trzech kompletów głośników. Jedne z nich są "do astry z tyłu". Głośniki wyglądają tak jak na zdjęciu poniżej. Pytanie jest następujące: czy "z tyłu" oznacza za kanapą, obok półki w hatchbaku, czy w tylnych drzwiach? Do mnie nie pasują obok półki, są za duże. Wyglądają identycznie jak głośniki z poliftowych przednich drzwi (nawet jest identyczny napis "TOP" co sugeruje, że montowane są w pozycji pionowej) tyle że mają mniejszą średnicę. Może ktoś powiedzieć/sprawdzić w EPC od czego to głośniki?

283426698-g1.jpg283426698-g2.jpg

Druga sprawa smile.gif Pozostałe dwa komplety to głośniki z przednich drzwi. Jeden komplet wygląda identycznie jak ten na zdjęciu (kopułka w środku, górne zawieszenie membrany wygląda "gumowo" wink.gif ) tyle że większy.

Drugi komplet jest nieco inny. Rozmiar ten sam, ale zamiast kopułki w środku jest "tubka" oraz górne zawieszenie jest bardziej "piankowe". Ten komplet pasuje do moich drzwi. Drugi komplet ma "głębsze" magnesy więc nie da się zamontować - przeszkadza prowadnica szybi i oczywiście szyba nie otwiera się do końca. Dystans nie pomoże, bo wtedy nie da się założyć tapicerki.

Czy dobrze rozumiem, że ten komplet jest z Astry poliftowej? Czyli poliftowe drzwi mają inną konstrukcję?

Pozdroofka

post-36940-14352506538955_thumb.jpg

Napisano

Te głośniki na zdjęciu na pewno nie będą pasowały do boczków tylnej półki hatchbacka. Tam głośniki są montowane od frontu głośnika o średnicy ~13cm - montowane czterema wkrętami. A te ze zdjęcia są montowane od tyłu do powierzchni, czyli tak jak w drzwiach przednich. Są tam głośniki o średnicy ~16-16,5cm, te z tubką. Prawdopodobnie te ze zdjęcia będą w sedanie w boczkach tylnych drzwi o średnicy 13cm (ale nie miałem doświadczenia z sedanami). wink.gif Chociaż patrząc na allegro na boczki drzwi tylnych w sedanie nie widzę miejsc na głośnik. Chyba są jakoś montowane w półce z tyłu jak w htb.

Napisano

> Te głośniki na zdjęciu na pewno nie będą pasowały do boczków tylnej

> półki hatchbacka. Tam głośniki są montowane od frontu głośnika o

> średnicy ~13cm - montowane czterema wkrętami. A te ze zdjęcia są

> montowane od tyłu do powierzchni, czyli tak jak w drzwiach

> przednich. Są tam głośniki o średnicy ~16-16,5cm, te z tubką.

> Prawdopodobnie te ze zdjęcia będą w sedanie w boczkach tylnych

> drzwi o średnicy 13cm (ale nie miałem doświadczenia z sedanami).

> Chociaż patrząc na allegro na boczki drzwi tylnych w sedanie

> nie widzę miejsc na głośnik. Chyba są jakoś montowane w półce z

> tyłu jak w htb.

Z tego co pamietam astra sedan F głośniki z tyłu ma w półce, w drzwiach nie ma miejsca ,

prawdopodobnie te głośniki są od astry G

Napisano
  • Autor

> prawdopodobnie te głośniki są od astry G

A może: KLIK

Pozdroofka

Napisano

Wychodzi na to, że faktycznie to są głośniki z Astry G (nie tylko), z tylnych drzwi - rysunek poglądowy w aukcji KLIK.

W każdym razie nie są z F'ki htb, bo niedawno swoje wymieniałem. wink.gif

Dla potomnych: wink.gif

283428039-monta%BF.jpg

Astra G ( Pozycja 4 )

Vectra B ( Pozycja 4 )

Omega B ( Pozycja 4 )

Zafira ( Pozycja 4 )

Calibra ( Pozycja 4 )

Napisano
  • Autor

> Wychodzi na to, że faktycznie to są głośniki z Astry G (nie tylko), z tylnych drzwi

Zgadza się, dobrze wyśledziłeś wink.gif

> rysunek poglądowy w aukcji KLIK.

Sprzedawca pisze: "ORYGINALNY KOMPLET GŁOŚNIKÓW". Koło oryginalnych to nawet nie leżały wink.gif Zwykłe głośniki chamsko przykręcone do plastikowej wypraski podobnej do oryginalnej. Podobnej, bo oryginalna ma gniazdo stanowiące całość a nie na kablach. Chyba że mówiąc "oryginalne" ma na myśli to samo mówi się np. o ubraniu człowieka występującym w przepasce z trawy na balu absolwentów grinser006.gif

> W każdym razie nie są z F'ki htb

Tak, to na pewno.

Pozdroofka

Napisano

Wiem, że te z akcji nie są oryginalne, bo magnatów Opel raczej nie kładł. smile.gif Chodziło mi o sam kształt no i tamten rysunek z miejscami montażu. Wychodzi na to, że już wszystko jasne w tym temacie. wink.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Wiem, że te z akcji nie są oryginalne, bo magnatów Opel raczej nie

> kładł.

Nie bierz tego do siebie, nie Ciebie krytykowałem, tylko sprzedawcę wink.gif

> Chodziło mi o sam kształt no i tamten rysunek z miejscami montażu.

Który wszystko wyjaśnił. waytogo.gif

> Wychodzi na to, że już wszystko jasne w tym temacie.

waytogo.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.