Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lekkie falowanie obrotów 1.1

Featured Replies

Napisano

witajcie

na szybko muszę przygotować cc 1.1 do zagazowania, ale niestety skubaniec ma problemy z obrotami lekko falują. Wymieniłem krokowca, wyczyściłem przepustnicę, wyregulowałem zawory, wymieniłem świece i przewody problem nadal pozostaje. Ma ktoś jakieś pomysły? Filtr powietrza także nowy.

Napisano

Jak często i w jakim zakresie falują?Silnik ciepły, zimny?Marchewa się zapala?

Napisano

podłącz autko do kompa i sprawdź czy nie nałap błędów a dokładnie czujnik położenia wału

Napisano
  • Autor

> Jak często i w jakim zakresie falują?Silnik ciepły, zimny?Marchewa

> się zapala?

marchewka się nie pali, bardzo delikatnie ale to czuć, po uruchomieniu obroty utrzymują się na tym poziome a to chyba za wiele.

ccsobroty.jpg

Napisano

> marchewka się nie pali, bardzo delikatnie ale to czuć, po

> uruchomieniu obroty utrzymują się na tym poziome a to chyba za

> wiele.

chyba troszkę za wysoko....zatkaj rure od filtra powietrza i jak zgaśnie to przpustnica szczelna, a jak bedzie prychał dychał ale bedzie chodził to lewe powietrze...

Napisano

> wiele.

to znaczy że te objawy są tylko na zimnym silniku i zaraz po odpaleniu, a jak silnik się rozgrzeje to pewnie obroty spadają jeśli tak to jest to tzw ssanie elektroniczne

Napisano
  • Autor

> to znaczy że te objawy są tylko na zimnym silniku i zaraz po

> odpaleniu, a jak silnik się rozgrzeje to pewnie obroty spadają

> jeśli tak to jest to tzw ssanie elektroniczne

nie tylko na zimnym, silnik już się rozgrzał do temp jak na fotce a nadal takie obroty trzyma.

Napisano

to teraz zrób tak jak pisze KARAN a jak to nie pomoże to jedz wykasować błędy bo może to będzie

Napisano
  • Autor

> to teraz zrób tak jak pisze KARAN a jak to nie pomoże to jedz

> wykasować błędy bo może to będzie

tylko go skręcę zrobię przegląd i pojadę podłączyć pod kompa. Aku był odpięty od jakiś 2mc jest jakaś szansa, że w ten sposób stracił wszystkie błędy?

Napisano

> wiele.

Na zimnym silniku obroty na pewno są wyższe...Ale z tego co widzę po foto to moim zdaniem obroty są w normie.U mnie też nie pokazuje idealnie 800 rpm, a na kompie pokazało prawidłowe obroty ok.gif U mnie wcześniej zdarzało się nieraz, że obroty falowały od 800 rpm do 1500 rpm niezależnie od temperatury silnika z tym, że zapalała się marchewa.Auto dostawało też wyższych obrotów podczas jazdy.Po podłączeniu pod kompa okazało się, że winny jest czujnik temp. silnika i po jego wymianie wszystko jest już ok smile.gif Podłącz auto pod komputer i wszystkiego się dowiesz wink.gif

Napisano

do niedawna mój bąku równiez lubił pofalować - zwykle startował juz z 1500 :/ czy było mu zimno czy ciepło, czy długo stał czy też był właśnie w trasie-zdarzało mu się na światełkach "przygazować".

Jak piszą koledzy, nie obyło się bez podłączenia pod wtyczkę-teraz dźwięk silnika nie do poznania - chodzi jak przecinak wink.gif i trzeba dodać więcej gazu - na samym sprzęgle już się nie da wystartować ;P

co konkretnie wyregulowano podam przy okazji - muszę zapytać się nadwornej pomocy technicznej biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.