Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Warszawa i okolice - Dzień Dziecka

Featured Replies

Napisano

wiem, że jeszcze kupa czasu, ale najwyraźniej pierwszy raz będę robił za organizatora.

czy ktoś z motocyklowych AKowiczów miałby ochotę na danie odrobiny radości dzieciakom z Domu Dziecka w Michalinie (Józefów)?

poczyniłem dzisiaj wstępną rozmowę i wychodzi na to, że są zachwyceni pomysłem.

początkowo temat zapodałem na forum trampkarzy, ale po krótkim namyśle doszedłem do wniosku,

że większą radochę dzieciaki będą miały z obecności różnych modeli motocykli.

to jak, można liczyć na pomoc? zależy mi też na pomocy merytorycznej i przy organizacji całej imprezy.

zdaję sobie sprawę, że nie jest to prosta sprawa, że fajnie byłoby zapewnić inne (oprócz wożenia dzieciaków) atrakcje.

dlatego już teraz zaczynam zajmować się wstępnymi ustaleniami.

pewnie w przyszłym tygodniu podjadę do ośrodka osobiście (zaprosili mnie) i dokładniej zorientuję się w sytuacji.

Napisano

co to jest trampek? W większości postów masz o trampku napisane i jeszcze się nie dowiedziałem co to za sprzęt.

Przepraszam za odejście od tematu.

Takiedni dziecka są bardzo wskazane. Nie miałem zdania na ten temat aż do ostatniej parady mikołajów kiedy zobaczyłem te uśmiechnięte miny dzieciaków które cieszyły się na widok motocykli. Az się lepiej oczułem że mogłem w tym uczestniczyć:)

Napisano

>... fajnie byłoby

> zapewnić inne (oprócz wożenia dzieciaków) atrakcje.

> ...

Mieliśmy juz dwa zloty, na których odwiedziliśmy domy dziecka. Nie wozilismy dzieci- uznaliśmy to za zbyt niebezpieczne. W zamian dzieci mogły uruchamiać silniki i "pogazować"- ich radość była wielka. Oprócz tego przywieźliśmy masę prezentów, m.in. zabawki, przybory szkolne, słodycze itd. BARDZO przydaje się jakiś sponsor w postacji hurtowni- tu trzeba poszukać.

P.S.

Niezapomniane przeżycia z takich odwiedzin. Bardzo mocno je przeżywam, bo od razu wyobrażam tam swoje dzieci. Nieszczęścia powinny spotykać tylko dorosłych... Dzieci nic nie zawiniły.

Napisano
  • Autor

> Mieliśmy juz dwa zloty, na których odwiedziliśmy domy dziecka. Nie

> wozilismy dzieci- uznaliśmy to za zbyt niebezpieczne.

W zeszłym roku woziłem córkę (po parkingu) - 3 lata

Woziłem też dzieciaki z Domu Dziecka (Ośrodka Opiekuńczego) oraz dzieci będące pacjentami Centrum Zdrowia Dziecka (dzieci żywione pozajelitowo).

W tym drugim przypadku naprawdę trzęsłem portkami.

Nie jest to tak niebezpieczne. Warunek jest taki, że dziecięcie ma na głowie odpowiedni kask, ja mogę jechać bez.

> W zamian

> dzieci mogły uruchamiać silniki i "pogazować"- ich radość była

> wielka.

Fakt, też mają radochę.

>Oprócz tego przywieźliśmy masę prezentów, m.in. zabawki,

> przybory szkolne, słodycze itd.

Wiadomo, że najwięcej i tak dostaną słodyczy. Będę starał się załatwić ekstra prezent ale to już nie ode mnie będzie zależne

.

>BARDZO przydaje się jakiś

> sponsor w postacji hurtowni- tu trzeba poszukać.

Jak wyżej, będę się starał.

> P.S.

> Niezapomniane przeżycia z takich odwiedzin. Bardzo mocno je

> przeżywam,

Radość/zadowolenie dzieciaków zapada w pamięć i nakręca do udziału w kolejnej imprezie, prawda?

ps. Dlatego też próbuję osobiście coś zorganizować. Z tego co widzę, to na odwiedziny (w okolicach Warszawy) mogą liczyć konkretne DD.

Dlaczego nie pomóc jeszcze jednemu?

Może nie będzie takiej ilości motocykli i takich atrakcji jak w innych miejscach, ale...

Na razie zadeklarowało się kilka osób (z czego jeden chce zorganizować farbki do malowania twarzy).

Jak na tydzień podchodów, nie jest źle ok.gif

Liczę na to, że "fama" się rozejdzie i w sumie będzie nas tak z 15 - 20 motocykli.

Napisano
  • Autor

> wchodze

Biorąc pod uwagę odpowiedź na mój apel, muszę sprawę pociągnąć wink.gif

Jeśli wszyscy, którzy się zadeklarowali, będą - to mamy:

jakieś 9 x transalp

1 x africa

1 x CB600F wink.gif

I moja cytata z forum trampkarzy:

Quote:

Na razie to co mam w głowie kształtuje się mniej więcej tak:

- wiadomo, wożenie dzieciaków

- kącik malowania buziek (niekoniecznie my malujemy dzieciaki, może niech pomalują nas? )

- może jakiś meczyk "w gałę" albo "dwa ognie"?

- przeciąganie liny?

- jazda motocyklem "na czas" - ale to już pokazówka - znaczy kto najwolniej przejedzie trasę?

Jakieś pomysły?

Na pewno bardziej sprecyzowane będę miał po odwiedzinach w ośrodku (niestety nie miałem kiedy tam podjechać).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.