Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze sprzegłęm i stukaniem w zawieszeniu w Puncie II

Featured Replies

Napisano

Witam, siostra ma problem ze sprzegłem w Punto II 1.2 8V. Kończyło się jej stare sprzęgło, więc zostało wymienione na nowke sztuke (komplet, tarcza, docisk, łóżysko) no i pojawił się problem bo, po zmianie "zawiesza" się pedał sprzegła... tzn wciśnie go i pedał zostaje na dole, dodam od razu ze sprzęgło zostało odpowietrzone 2 razy, ale sytuacja ta powtarza się nadal... Co może być tego przyczyną?

A i jeszcze jeden problem, który pojawia sie w tym aucie, otóż jadąc po dziurach słychać od czasu do czasu głuche uderzenia, tak jakby gumy we wachaczu nie trzymały i wachacz z prawej strony walił o bude... no ale gumy w wachaczach nowe, wiec nie ma opcji ze to to. Pojechałem na stacje diagnostyczną aby to sprawdzic, wiadomo z zawieszeniem nie ma smiechu i... gośc ze stacji patrzał na mnie jak na jakiegos "debila" amory po 75% sprawnosci, żadnych luzów w zawieszeniu no i... nie stukło ani razu... wyjechałem ze stacji jechałem po zamarznietym sniegu to se stukło z 2 razy i znowu cisza... no pojecia nie mam co to moze byc... Zeby była jasnosc auto na 100% bezwypadkowe, mamy je od nowosci. Jakies propozycje

Napisano

jak wali z tylu - sprawdz amortyzatory. nie na sprawnosc a czy nie sa wyrobione gumy przy tulejach w amorkach. u mnei sa zgnite i juz sie szykuje do wymiany

Napisano

> uderzenia / stuki idą z prawego przodu.

łączniki stabilizatora?

tuleje wahacza?

końcówka drążka kierowniczego?

poduszka amortyzatora?

sam amortyzator?

Przy czym stab na pierwszy ogień do sprawdzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.