Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel zafira 2005/2006

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów z sasiedniego kacika,

Jestem zainteresowany zakupem opla zafiry w nowej budzie rocznik 2005/2006 na co zwrocic uwage przy zakupie?, moze macie jakies oferty godne polecenia chcialbym cos znalezc do 32000 w dieslu najlepiej 120KM

z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Napisano

Będzie, że się czepiam, ale jak coś już piszesz - to poleć, odradź albo coś, a nie tylko linka do innego forum. zolta.gif

Napisano

Oki, niech i tak będzie.

Niedawno sam stałem przed takim dylematem, tyle, że szukałem Zafiry B z 2006.

Ceny oscylowały w granicach 36-41 kPLN.

Musisz sobie odpowiedziec na pytanie ile km pokonujesz. Jak mało to proponowałbym poszukać benzynki. Jak sporo, to oczywiście dieselek, z tym że część z Zafir z tych roczników co szukasz będzie miała DPFa, i czasmai bywają z nimi problemy (szczególnie jak jeździ się dieselkiem tylko po mieście na krótkich odcinkach i w korkach).

Jeżeli bedziesz kupował sprowadzoną, to między bajki mozna włozyć przebiegi dla takiego rocznika poniżej czy na poziomie 100 kkm (szczególnie dla diesla). Ale w Zafirze mozna łatwo sprawdzic rzeczywisty przebieg w sterowniku silnika tzw. chodometrze.

Jeżeli uda Ci się trafić na krajową od pierwszego właściciela z naprawdę udokumentowanym przebiegiem to OK.

Z tego co czytałem silniki 1.9 120 KM nie mają klap wirowych, które lubią się zacierać.

Moja Zafirka jak na razie sprawuje się nieźle. Na trasie z dwoma dorosłymi i 2 dzieci pali 5.8, po Wawce wciąga 10.

Na koniec - jak będziesz kupował, to z dużą dozą prawdopodobieństwa trafisz na autko z e sterowniem radiem przy kierownicy. Przy przebiegu ok 100 kkm na tych roleczkach powinno być widoczne karbowanie, jesli go nie ma to autko ma 2 razy tyle smile.gif

Napisano

Lepiej, dzięki. ok.gif Chodzi o to, żeby szukajka forum dawała wyniki tutaj, a nie tylko linki, od tego są google. ok.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedz

a takie moje pytanie jak sprawdzic hodometr? zeby porownac ze stanem licznika

zafira ktora jestem zainteresowany jest z 2006 r ma 150kkm.

Napisano

Musisz podjechać do kogoś kto ma TECHa2 ( na pewno w ASO Opla mają)

Napisano
  • Autor

> Musisz podjechać do kogoś kto ma TECHa2 ( na pewno w ASO Opla mają)

dzieki

a orientujesz sie jak sprawdzic czy czasami caly srodek nie jest nowy ?

tapicerka fotele itd.?

Napisano

Cięzko stwierdzić. RAdziłbym zwrócic uwagę na te "dzyndzelki" w kierownicy o których pisałem..

Musisz popatrzec, czy pedały są wytarte. 150 kkm przy tym roczniku jest prawdopodobny, ale róznie dobrze może być skręcony..

Jak masz możliwość to najlepiej podjedź do ASO. KOszt takiego przeglądu przedzakupowego to ok 200 zł, a będziesz miał większą pewność... Jęsli sprzedający nie będzie chciał się na to zgodzić , to odpuść sobie to autko...

Ja kupowałem autko od gościa który robił sobie przed zakupem taki przegląd ( dał mi kwit). A ja podjechałem z nim do mojego kumpla mechanika..

CZasami na zwykłego mechanika może gość nie będzie chciał się zgodzić, ale jak pisałem wcześniej, jak nie zgodiz się na ASO to lepiej poszukac inne.

OT - tak zerknałem troszkę na ceny, to przyznam, że spadły...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.