Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zaslepka (brok)

Featured Replies

Napisano

Witam

wymianiał ktos tego dziada ? (sprawcą jest jedna sztuka zaraz przy pompie wody) jak go wydłubac , jak wbijac nowy i jaki koszt za jedną sztuke zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> wymianiał ktos tego dziada ? (sprawcą jest jedna sztuka zaraz przy

> pompie wody) jak go wydłubac , jak wbijac nowy i jaki koszt za

> jedną sztuke

ASO około 10 zł

stary wyciągasz jakkolwiek, wbijasz śrubokręt w środek broka i mocno uginasz i wyskoczy

oczyszczasz blok z starego kleju i odtłuszczasz

nowy brok smarujesz Loctite do gwintów lub jakiś podobny klej

przykładasz równo i musisz go wbić na równo z kołnierzem ale żeby nie zniszczyć wypukłości w broku, jak będzie wbity do końca to bierzesz coś dużego średnicy miej więcej tego wklęśnięcia w broku tam gdzie jest ta wypukłość i musisz 2 - 3 razy puknąć tak żeby ta wypukłość się wyrównała ale tak żeby nie wskoczyła do środka

wtedy brok się rozszerzy i uszczelni boczne ścianki, poczekasz jakiś czas aż wyschnie klej i można zalewać płynem

• 2 miesiące później...
Napisano

> ASO około 10 zł

> stary wyciągasz jakkolwiek, wbijasz śrubokręt w środek broka i mocno uginasz i wyskoczy

> oczyszczasz blok z starego kleju i odtłuszczasz

> nowy brok smarujesz Loctite do gwintów lub jakiś podobny klej

> przykładasz równo i musisz go wbić na równo z kołnierzem ale żeby nie zniszczyć wypukłości w broku,

> jak będzie wbity do końca to bierzesz coś dużego średnicy miej więcej tego wklęśnięcia w broku

> tam gdzie jest ta wypukłość i musisz 2 - 3 razy puknąć tak żeby ta wypukłość się wyrównała ale

> tak żeby nie wskoczyła do środka

> wtedy brok się rozszerzy i uszczelni boczne ścianki, poczekasz jakiś czas aż wyschnie klej i można

> zalewać płynem

Nie wygląda to na zbyt trudną operacje, a jednak udało mi się to spaprać...

Brok kupiłem w ASO - 50mm, taki jak poprzedni.

Dziurę oczyściłem dokładnie szczoteczką drucianą, odtłuściłem benzyną i dziurę i brok.

Brok posmarowałem takim klejem: http://www.hurtmet.pl/p4030_317_silikon_wysokotemperaturowy_hermetic_20ml.html

Wbiłem go równo z blokiem (fakt że wszedł dość lekko - wystarczyło kilka niezbyt mocnych puknięć młotkiem przez drewniany trzonek siekiery). I delikatnie rozklepałem na płasko za pomocą młotka i tego trzonka.

Zostawiłem go tak na jakieś 36h, dziś zalałem wodą, przejechałem się kawałek żeby popracował przy nominalnej temperaturze, jak na koniec rozpędziłem silnik do 6000rpm to brok jednak raczył wyskoczyć.

Co zrobiłem źle?

Zły ten klej?

Zły brok (poprzedni ma 50.05mm, nowy 49.95mm) - kupiony w ASO brok 50mm.

Źle zamontowałem?

Silokon widać że zdążył związać, ale za powodu ścisłego przylegania między brokiem a otworem przy wbijaniu został cały wyciśnięty do tyłu i uszczelniał połączenie między kołnierzem a boczną ścianą bloku.

Napisano

chyba za mały ten brok bo jak montowałem to dość ciężko było go wbić, jak puknąłem z jednej to druga strona wyskakiwała

musi wchodzić na ścisk, rozklepanie brzuszka ma go uszczelnić i lekko przytrzymać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.