Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęgło

Featured Replies

Napisano

Witam! Dzisiaj kiedy podjeżdżałem pod domek w górach i musiałem zaparkować manewrując na dość stromym podjeździe, poczułem dość intensywny smród sprzęgłowy. W sumie tych manewrów nie było wiele co każe zadać mi pytanie odnośnie jego trwałości i wytrzymałości. Auto ma 21000 przebiegu i wydaje mi się to trochę dziwne. W poprzednim moim samochodzie (Brava JTD) jedyny raz kiedy miałem podobną sytuację to było na podjeździe pod Wezuwiusza przy +35 stopniach na zewnątrz. Ktoś wie, czy ew. można wymienić sprzęgło na bardziej trwałe??

Napisano

>>Ktoś wie, czy ew. można wymienić sprzęgło na bardziej trwałe??

Ale po co chcesz wymieniać?? Po jednym przypaleniu sprzęgło nie jest do wyrzucenia. Przy normalnej jeździe napewno wytrzyma ponad 100tys.km.

Napisano

Nie jesteś pierwszy, który zgłasza problem "smrodu" ze sprzęgła. Ten model tak ma, że w trudnych warunkach terenowych, czuć trochę przypalone sprzęgło. Obserwuj auto i zachowanie się sprzęgła. Myślę, że prz tym przebiegu jaki masz, nic istotnego ze sprzęgłem nie stało się.

Napisano
  • Autor

Mam nadzieję, że to właśnie TTTM, bo smród był straszliwy, 2 godziny wietrzyłem środek auta. Ale tak sobie myślę, skoro przy normalnej eksploatacji (bo to nie były żadne górskie szaleństwa) sprzęgło daje "czadu" to co będzie jak auto się odrobinę podrasuje?? I tu chyba pojawia się ponownie temat ew. zmiany sprzęgła na mocniejsze...

Napisano

> Mam nadzieję, że to właśnie TTTM, bo smród był straszliwy, 2 godziny

> wietrzyłem środek auta. Ale tak sobie myślę, skoro przy

> normalnej eksploatacji (bo to nie były żadne górskie szaleństwa)

> sprzęgło daje "czadu" to co będzie jak auto się odrobinę

> podrasuje??

Nic niebędzie - poprostu auto będzie śmigać. Podpaliłeś troszke sprzęgło to i zaśmierdziało... grinser006.gif

Napisano

> Nic niebędzie - poprostu auto będzie śmigać. Podpaliłeś troszke

> sprzęgło to i zaśmierdziało...

Mi tak śmierdziało ale w Corsie D jak podjeżdżałem na BigRock na Gibraltarze. Także nie tylko w Fiacie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.