Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płyn chłodniiczy zmienił kolor na brunatny

Featured Replies

Napisano

Witam

Coraz wiecej problemów z autkiem. Zauważyłem że od pewnego czasu płyn w zbiorniczku nie jest rózowy ale powiedzmy brązowy. Czyżby znowu UPG?

Ostatnio w aucie byl wymieniany walek popychacze chlodnica nie wiem czy to ma cos wspólnego. 190 tys km

Auto na zimnym troche nie równo pracuje (obroty ok), jak sie zagrzeje uspokaja się.

Napisano

O ile się nie mylę, to płyn po przejściu przez rozgrzany silnik zmienia po prostu nieco swój odcień. Do tego może zebrać stopniowo trochę syfu z instalacji, a tam rdzy raczej nie brakuje. wink.gif

Napisano

> Zauważyłem że od pewnego czasu płyn w zbiorniczku nie jest rózowy ale powiedzmy brązowy. Czyżby

> znowu UPG?

Skąd ja to znam... smile.gif Po jakimś czasie od wymiany UPG zauważyłem, że płyn w zbiorniczku zrobił się brązowy. Wyciągnąłem wężykiem płyn ze zbiorniczka i okazało się, że kolor pochodził nie od płynu ale od osadu, który zebrał się na ściankach. Widać wypłukało sobie jakieś resztki syfu z układu. Po wymyciu zbiorniczka (polecam wstrząsanie wody z ryżem lub skrawkami kolorowych gazet) znów jest różowo.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Uffff no to dobrze że jeszcze taka opcja istnieje hehe od razu mi lepiej bo już mnie coś trafiało, a jakoś nie lubie jak coś mi nie gra. Jak bedzie cieplej to postaram się to przepłukać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.