Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to prawda,że sekwencja w lanosie 8V będzie źle działać?

Featured Replies

Napisano

Witam

myślę nad założeniem gazu do lanosa 1.5 8zaworów

oczywiście chciałem sekwencje ale najlepszy magik w okolicy mówi, że lanos mimo wielopuntkowego wtrysku nie ma sterowania sekwencyjnego wtryskiwaczami i przez to sekwencyjna instalacja gazowa będzie źle działać

polecił mi zwykłą mieszalnikową

ile miał w tym racji??? gość oblatany w temacie, wszyscy są z niego zadowoleni i nie ukrywam, że zaskoczył mnie dzisiaj

a jeśli chodzi o mieszalnikową instalke to powiedział, że do lanosa nie ma sensu zakładać blosa, bo jest mała średnica przepustnicy i to praktycznie wiele nie poprawi osiągów

ja w temacie gazu nie mam pojęcia więc pomóżcie koledzy i napiszcie co o tym wszystkim sądzicie

Napisano

Fakt, czerwonymi Valtekami tego robić się nie powinno.

Półsekwencja wymaga czegoś z lepszym czasem rakcji i precyzją dawkowania.

Ktoś tu chwalił się ostatnio, że wymiana na szare Valteki pomogła zdecydowanie, więc nie jest tak, że nie da się Lanosa zagazować nawet niedrogą sekwencją

Ja osobiście jednak polecałbym jednak i nienajtańszy reduktor i również wtryskiwacze nieco jednak lepsze od Valteka.

Na pewno zaraz jakiś szczęśliwy właściciel Lanosa z sekwencją się odezwie.

P.S. Typ silnika wielkiej różnicy nie wprowadza, bo 95% Lanosów na polskich drogach ma taki sam system sterowania z wtryskiem półsekwencyjnym.

Napisano

> lanos mimo wielopuntkowego wtrysku nie ma sterowania

> sekwencyjnego wtryskiwaczami i przez to sekwencyjna instalacja

> gazowa będzie źle działać

Bzduuura !

Żadne Daewoo nie ma pełnej sekwencji tylko półsekwencję i LPG ''sekwencyjne'' działąją .

Napisano

> Żadne Daewoo nie ma pełnej sekwencji tylko półsekwencję

Jakbyś to sprecyzował do Lanosa, Nubir I i II i np. Leganzy to bym się zgodził. Ja np. mam też takie Dełu, co wtrysk sekwencyjny ma. smile.gif

Generalnie mają go auta (Daewoo) z Euro III i Matiz, a zwłaszcza tych pierwszych jest na naszych drogach raczej mało.

Nie zmienia to oczywiści faktu, że i z półsekwencyjnym wtryskiem auto da się oczywiście sekwencją zagazować poprawnie tak, jak z resztą napisałem wcześniej.

Napisano

> Jakbyś to sprecyzował do Lanosa, Nubir I i II i np. Leganzy to bym

> się zgodził.

Podpisuję się pod Twoim sprecyzowaniem.

Napisano
  • Autor

czyli cisnąć gościa żeby zakładał sekwencje, tym bardziej, że różnica w cenie nie jest takaś duża, bo on za mieszalnikową krzyczy 1800zł, a za najtańszą sekwencję 2200zł

Napisano

To faktycznie gość oblatany w temacie frown.gif Zmień gazownika póki jeszcze instalacji nie kupiłeś. Bierz Staga + Zavoli ZetaN + MagicJet/Matrix i będziesz śmigał bezproblemowo 70kkm. Potem trzeba odszlamić reduktor.

Napisano

> To faktycznie gość oblatany w temacie Zmień gazownika póki jeszcze

> instalacji nie kupiłeś.

No właśnie, do tego konkretnego, to może lepiej nie iść.

Pewnie miał problemy z zagazowaniem Lanosa, z którymi nie umiał sobie poradzić i stąd jego dość osobliwe zdanie na ten temat. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.