Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ubyło mi płynu hamulcowego po czterech dniach stania autka i co się z tym wiążę pedał hamulca wpadł w podłagę, na śliskiej nawierzchni sprawdzone że hamują trzy koła , tylko prawy przód nie, i przy zgaszonym silniku przy wciskaniu pedału słychać jak tłoczek czy cos tam chodzi w płynie (pedał w podłogę i z powrotem), pod samochodem nie ma śladów wycieku. Czy to poszła pompa czy może wspomaganie ? Miał ktoś tak ?

Napisano

Mnie dziś tak się stało, że wpadł pedał w podłogę. Może trzeba odpowietrzyć? Będę śledził temat, może się czegoś dowiem.

Napisano

Latem miałem podobny przypadek. Pedał hamulca przy hamowaniu wszedł bez oporu w podłogę, jednak chwilę później działał sprawnie. Mechanik nic nie znalazł. Jak dotąd sytuacja się nie powtórzyła.

Napisano

> Witam.

> Ubyło mi płynu hamulcowego po czterech dniach stania autka i co się z

> tym wiążę pedał hamulca wpadł w podłagę, na śliskiej nawierzchni

> sprawdzone że hamują trzy koła , tylko prawy przód nie, i przy

> zgaszonym silniku przy wciskaniu pedału słychać jak tłoczek czy

> cos tam chodzi w płynie (pedał w podłogę i z powrotem), pod

> samochodem nie ma śladów wycieku. Czy to poszła pompa czy może

> wspomaganie ? Miał ktoś tak ?

pooglądaj dokąłdnie przewód który dochodzi do tefo koła szczególnie w sejach 900 lubi przegnić w miejscu gdzie przechodzi pod podłużnicą, możliwe że będziesz musiał zrzucić nadkole, bo skoro piszesz że te koło nie hamowało to gdzieś traci ciśńienie ;D

Napisano
  • Autor

Kiedy właśnie po dolaniu płynu i odpowietrzeniu tylko tego koła przez parę dni było dobrze i sytuacja się powtórzyła , mało płynu i koło nie hamuje, cienias przestał parę dni w garażu i żadnych śladów wycieku pod nim, wszystko suche.

Napisano

sciągnij to koło któro nie hamuje i sprawdz czy czasem klocek sie nie pokrzywił

Napisano

Przepraszam, że wchodzę w temat, u mnie jest tak, że pedał wchodzi do końca i minimalnie hamuje(wszystkie przód). Pomocy

Napisano
  • Autor

No u mnie też idzie do końca i trzy koła przy małej prędkości na śliskim blokują a poza tym nie da się napompować pedału czyli i odpowietrzyć układ bo jak na moje oko przepuszcza tłoczek w pompie smile.gif i pedał nie rośnie tylko idzie cały czas do podłogi i słychać płyn jak już pisałem wcześniej. Wymienię pompę i napiszę czy pomogło.

Napisano

Ja miałem problem tego typu ze w czasie jazdy stwardniał mi pedał i pracował tak jakby silnik był wyłączony.Przednie koła nie hamowały(byłem wtedy na drodze ekspresowej:-/) Praktycznie bez hamulców jakoś sie dokulałem do domu, zdjąłem koła (śruby były mocno zapieczone) tarcze były fioletowe a klocki spalone.Wymieniłem płyn i klocki, od tego czasu jest wszystko ok. Zastanawiam się co się mogło stać zwłaszcza że nie hamowałem mocno. Co o tym myślicie?

Napisano

> Ja miałem problem tego typu ze w czasie jazdy stwardniał mi pedał i

> pracował tak jakby silnik był wyłączony.Przednie koła nie

> hamowały(byłem wtedy na drodze ekspresowej:-/) Praktycznie bez

> hamulców jakoś sie dokulałem do domu, zdjąłem koła (śruby były

> mocno zapieczone) tarcze były fioletowe a klocki

> spalone.Wymieniłem płyn i klocki, od tego czasu jest wszystko

> ok. Zastanawiam się co się mogło stać zwłaszcza że nie hamowałem

> mocno. Co o tym myślicie?

Że płyn został w spuchniętych przewodach elastycznych,które trzeba wymienić.Ja bym te fioletowe przegrzane tarcze również wywalił.

Napisano

> Że płyn został w spuchniętych przewodach elastycznych,które trzeba

> wymienić.Ja bym te fioletowe przegrzane tarcze również wywalił.

Tak właśnie zrobiłem i teraz wszystko działa jak w zegarku:-)

Napisano

No i po kłopocie. Okazało się, że trzeba było cylinderki wymienić. No i hamulce były zapowietrzone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.