Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam Serdecznie i chwale sie =)

Featured Replies

Napisano

Witam Serdecznie Wszystkich smile.gif jako ze juz chyba kiedys pisalem chcialem tylko napisac ze zakupilem nie motocykl tylko skuter ale wydaje mi sie ze nie byle jaki skuter tylko Gilere Nexus 500. Zdjecie slabej jakosci bo po ciemku wstawie nizej ale mam do was juz na wstepie male pytanko. Chce teraz zarejestrowac go ale jest to motor sprowadzony z anglii i moja znajoma tlumaczyla mi ze jezeli byla wystawiona faktura to nie bede musial placic tych 2% do US? Czy to prawda? Dodam ze nie jest to faktura na firme tylko na osoby dokladnie na mame moja i na mnie aby znizki byly wieksze. Nastepna sprawa czy przy przegladzie swiatla przednie roznia sie jakos od tych naszych z racji tego ze tam jezdzi sie po lewej stronie?? Kolejna rzecza jest ubezpieczenie - jak wy ubezpieczacie motory OC AC?? Jezeli tak to gdzie bo chcialbym caly pakiet wykupic. Slyszalem ze chyba w PZU jest najtaniej ale dostalem telefon z AXA ze teraz od 18 bedzie duza obnizka na motory a z racji tego ze mam 3 samochody u nich beda dodatkowe profity?? Mozecie cos pomoc?? Pozdrawiam i jeszcze raz Witam smile.gif

283522532-doAK.JPG

post-98090-1435250692016_thumb.jpg

Napisano

Ładny sprzęt, gratuluję, generalnie nie lubię skuterów za wyjątkiem maxi ok.gif Z opinii innych i z własnego doświadczenia wiem ze OC na motocykl najtańsze w pzu, a AC pewnie bedzie już gorzej.

Napisano

Siemka,

Fajny sprzęcik.

Odnośnie ubezpieczenia, niedawno przerabiałem temat.

Najtańsze OC raczej w PZU, najtańsze AC w Allianz (nie AllianzDirect), druga firma PZU (ale różnica była znaczna). Kwotowo nie będę podawał, bo główną rolę gra miejsce zamieszkania a później zniżki.

Kliknij w link i policz:

Kalkulator Allianz

Zawsze możesz ubezpieczyć OC i AC gdzie indziej, tam gdzie wypadnie korzystniej.

Zniżkę za kolejne ubezpieczenie możesz dostać lub nie - w zależności od firmy. Za kontynuację na kolejny rok dostaje każdy.

Powiem tak, w kwestii AC to znajdź ze 2,3 firmy o rozsądnych dla Ciebie składkach, poproś lub ściągnij ogólne warunki ubezpieczenia i poczytaj, a później zdecyduj.

Jeśli masz fakturę to raczej nic nie płacisz w kwestii podatku, sprzedający mógł wystawić Ci VAT marże, to potrzebujesz ewentualnie przegląd, tłumaczenie papierów na PL jeśli nie masz i w sumie tyle.

Napisano
  • Autor

> Siemka,

> Fajny sprzęcik.

> Odnośnie ubezpieczenia, niedawno przerabiałem temat.

> Najtańsze OC raczej w PZU, najtańsze AC w Allianz (nie

> AllianzDirect), druga firma PZU (ale różnica była znaczna).

> Kwotowo nie będę podawał, bo główną rolę gra miejsce

> zamieszkania a później zniżki.

> Kliknij w link i policz:

> Kalkulator Allianz

> Zawsze możesz ubezpieczyć OC i AC gdzie indziej, tam gdzie wypadnie

> korzystniej.

> Zniżkę za kolejne ubezpieczenie możesz dostać lub nie - w zależności

> od firmy. Za kontynuację na kolejny rok dostaje każdy.

> Powiem tak, w kwestii AC to znajdź ze 2,3 firmy o rozsądnych dla

> Ciebie składkach, poproś lub ściągnij ogólne warunki

> ubezpieczenia i poczytaj, a później zdecyduj.

> Jeśli masz fakturę to raczej nic nie płacisz w kwestii podatku,

> sprzedający mógł wystawić Ci VAT marże, to potrzebujesz

> ewentualnie przegląd, tłumaczenie papierów na PL jeśli nie masz

> i w sumie tyle.

Aha spoko Dzieki Wielkie. Nie wiedzialem ze mozna rozbijac ubezpieczenie na 2 firmy. Co do US to bardzo dobrze bo zawsze to kilka stowek w kieszeni, tlumaczenie papierow mam od sprzedawcy takze z tego co widze to tylko i chyba w takiej kolejnosci zostalo mi ->ubezpieczenie->rejestracja->przeglad techniczny? Aha no i jak jeszcze wyglada sprawa z tymi swiatlami?? Na przegladzie nie bedzie problemow??

Napisano

> takze z tego co widze to tylko i chyba w takiej kolejnosci

> zostalo mi ->ubezpieczenie->rejestracja->przeglad techniczny?

raczej wszystko w innej kolejności , a napewno rejestracja i ubezpieczenie

Napisano

Gratulacje smile.gif

Ja właśnie płaciłem OC+AC+NW w PZU i wg kalkulatora Alianz zapłacił bym praktcznie tyle samo.

Generalnie z AC na motocykl (a szczególnie na maxi skuter lub ścigacz) to jest problem, a np. dla choperów są tanie pakiety.

Napisano

Witam,

W kolejności raczej:

- stacja kontroli (zrobią Ci pierwszy przegląd w kraju, nie musisz mieć tablic, spiszą VIN) - być może przegląd z zagranicy jest ważny ale musiałbyś podrążyć temat na google

- rejestracja (koszt ok. 190 zł)

- ubezpieczenie

Nie wiem jak ma się sprawa z innymi światłami, jak znajdziesz dobrą stację to nie zrobią problemów swiety.gif (ale sam dla siebie i późniejszych kontroli lepiej zrób)

Napisano

> Nie wiem jak ma się sprawa z innymi światłami, jak znajdziesz dobrą

> stację to nie zrobią problemów (ale sam dla siebie i

> późniejszych kontroli lepiej zrób)

No właśnie kruca mam ten problem. Światła angielskie. Czasami na drodze kierowcy mi mrugają, więc pewnie ich razi to trochę. Przegląd niedługo, więc przekonamy się czy będzie z tym problem.

Napisano
  • Autor

> Witam,

> W kolejności raczej:

> - stacja kontroli (zrobią Ci pierwszy przegląd w kraju, nie musisz

> mieć tablic, spiszą VIN) - być może przegląd z zagranicy jest

> ważny ale musiałbyś podrążyć temat na google

> - rejestracja (koszt ok. 190 zł)

> - ubezpieczenie

> Nie wiem jak ma się sprawa z innymi światłami, jak znajdziesz dobrą

> stację to nie zrobią problemów (ale sam dla siebie i

> późniejszych kontroli lepiej zrób)

Hmm no ale bez tablic i ubezpieczenia wyjade na droge confused.gif??

Napisano
  • Autor

No ale gdzie oni mi wbija przeglad jak nie mam dowodu rejestracyjnego? Hmm mam niedaleko domu przeglady rejestr. to moze pojade bo kombinowac lawete to bez sensu crazy.gif

Napisano

> No ale gdzie oni mi wbija przeglad jak nie mam dowodu

> rejestracyjnego?

Drukują po przeglądzie na stacji specjalne zaświadczenie na formacie A4 .

Aha , generalnie jest już honorowany u nas ważny przegląd unijny , ale w praktyce aby uznano przegląd zagraniczny trzeba mieć przetłumaczony wyciąg ze świadectwa homologacyjnego , bo w oryginalnym dowodzie rejestracyjnym nie ma wszystkich danych potrzebnych do pierwszej rejestracji w kraju .

Oczywiście ta kwestia zależy też w sporej mierze od danego WK w urzędzie wink.gif

> Hmm mam niedaleko domu przeglady rejestr. to

> moze pojade bo kombinowac lawete to bez sensu

Twój wybór - może ci się uda smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.