Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja tartarini g79se

Featured Replies

Napisano

Cześć

Mam pytanie w temacie zestawów naprawczych do w/w parownika. Czy próbował ktoś tych "włoskich oryginałów" z allegro lub zna sklep gdzie można kupić prawdziwy oryginał?

Auto na gazie chodzi, ale nie da się ustawić wolnych obrotów. Podobno te parowniki nieźle znoszą regenerację. Przebieg na gazie prawie 100 tyś, zimą przełączanie na gaz po 1 minucie nawet przy największych mrozach, odpalanie zawsze na benie.

Napisano
  • Autor

> Witam

> parownika tartani nie regenerowałem, ale znalazłem manual, może coś

> Ci pomoże,

> regeneracja Tartani - manual

Też zamierzam korzystać z tej strony przy regeneracji, stąd też właśnie zrodziło się moje pytanie - tam jest oryginał

Napisano

swój regenerowałem (zresztą niepotrzebnie bo przyczyna leżała w przycinającym się krokowcu) po 120 kkm zestawem z alledrogo (waldi0987)

Jak pamiętam u mnie największa trudność to wyjęcie reduktora z samochodu zlosnik.gif

Od tej pory przejechane jakies 7kkm na razie bez problemów.

GP

Napisano

Regenerowałem ten reduktor zestawem z allegro, tym włoskim, ale nie oryginalnym. Jakość wykonania części bez zarzutu, wyregulować wszystko po regeneracji można bez problemu, auto chodzi jak należy. Co do żywotności, to się nie wypowiem, bo auto zrobiło dopiero 5kkm od regeneracji, więc całe nic, ale reduktor działa bardzo dobrze. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Mam mozliwość zakupu zestawu regeneracyjnego oryginalnego od G79 w okazyjnej cenie to jest chyba wersja Aspirato czy poza grzybkami podpasi? membrany wyglądają podobnie, myślę, że nie będzie jakiegoś grzybka bo są dwa a nie trzy. Te oringi wyglądają jak zwykłe uszczelki gumowe więc podejrzewam, że można kupić na sztuki.

Napisano

Co do samej membrany to się nie wypowiem czy podejdzie, a co do oringów to bez problemów dobierzesz jakieś w sklepie z jakimiś uszczelniaczami. wink.gif

Napisano

> Mam mozliwość zakupu zestawu regeneracyjnego oryginalnego od G79 w

> okazyjnej cenie to jest chyba wersja Aspirato czy poza grzybkami

> podpasi?

Zestawy do G79 i G79SE są różne. Być może pasuje membrana II stopnia i jakies o-ringi ale już na pierwszy rzut oka widać różnice pomiędzy nimi.

Nie jest tak źle, będzie tylko brakowac paru oringów.

post-30908-14352507094163_thumb.jpg

Napisano

> Zestawy do G79 i G79SE są różne. Być może pasuje membrana II stopnia i jakies o-ringi ale już na

> pierwszy rzut oka widać różnice pomiędzy nimi.

> Nie jest tak źle, będzie tylko brakowac paru oringów.

membrany są takie same, zabraknie grzybka na trzpień elektrozaworu(jeśli nie masz to nie zdejmuj bo się rozsypie, jak jest stary to będzie przepuszczał gaz, w grzybku jest mosiężna płytka-nie zgub jeśli byś wymieniał), uważaj przy wymianie mosiężnego grzybka-zabezpieczony jest seegerem i malutką sprężynką która potrafi "uciec" a ciężko ją znaleźć. Z oringami sobie poradzisz, można kupić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.