Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F - linka sprzegla

Featured Replies

Napisano

Z racji tego ze u mnie szukajka nie działa, czasami nawet mi wyrzuca komunikaty ze moj adres ip zostal zbanowany, takze musze zapytac.

Zmieniam linke sprzegla w astrze F. Problem mam jeden, mianowicie nie moge jej odczepic przy pedale sprzegla, tam wysoko... W manualu jest pokazane zupelnie inne zaczepienie tej linki. U mnie sie konczy taka ,,głowka gwoździa". Wczoraj w zaden sposob nie moglem tego wypiac. Czy jest tam jakies zabezpieczenie? W ktora strone nalezy przesuwac ten bolec aby wysunac tą głowke linki? Moze ktos dyzponuje zdjeciem tego pedalu sprzegla? MIałbym jakies wtedy wyobrazenie jak to tam jest. tongue.gif

Linka taka jak na tej aukcji, widac zaczepienie koncowki linki z ktorym nie moge poradzic w zaden sposob

http://www.allegro.pl/item947822597_nowa_linka_sprzegla_opel_astra_f_1_kadett_e_do95.html

W tym manualu jest zupelnie inaczej zaczepiona ta linka... dwa typy były? http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/linka/linka.html

Napisano

>

> Zmieniam linke sprzegla w astrze F.

byly conajmniej dwa typy linek. Pamiętam, że kiedyś tesciowi kupowałem linkę i musialem sie do sklepu wracać bo wzialem do 1.6.... a tesciu mial 1.8

Napisano

Dokładnie taką wymieniałem, tyle, że jakieś 3 lata temu...

Ale pamiętam, że przy wyciąganiu a później wkładaniu tej zakrzywionej "główki gwoździa" przeszkadzała mi sprężyna pedału. Dlatego też najpierw wyciągnąłem zakrzywioną końcówkę sprężyny z mocowania pedału zwalniając jednocześnie jej naciąg i odsuwając ją nieco na bok tak, aby mieć więcej miejsca do manewrowania "główką". Po wszystkim z powrotem zaczepiłem końcówkę sprężyny i po robocie grinser006.gif

Opis może chaotyczny nieco ale jak ktoś zaglądał w miejsce mocowania tej linki i się przyjrzał to będzie wiedział o co mi chodzi wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Linke mam dobra, identyczna. Mocowanie przy skrzyni pasuje i na drugim koncu jest zakonczone haczykiem.

Dobrze, ze napisales o tym aby zdjac ta sprezyne. Wczoraj jak podejmowalem proby, to widzialem jakas blokade, myslalem ze to jakas zawleczka czy cos podobnego....

Mam nadzieje ze dzis z tym jakos poradze. ok.gif

Napisano

Jest dokładnie tak jak prawi Pyth00n. Wygodniej będzie jak zdejmiesz sprężynę.

Co do dwóch rodzajów linek. Looknij tu: KLIK

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dziekuje za linka, szukalem wlasnie tego. 20.GIF

Napisano

> Mam nadzieje ze dzis z tym jakos poradze.

Ja miałem małe problemy z założeniem z powrotem sprężyny ale to kwestia cierpliwości (u mnie raczej jej braku biglaugh.gif). No i plecy trochę bolały bo nie chciało mi się do wymiany odkręcać fotela 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Ja miałem małe problemy z założeniem z powrotem sprężyny ale to

> kwestia cierpliwości (u mnie raczej jej braku ). No i plecy

> trochę bolały bo nie chciało mi się do wymiany odkręcać fotela

Linka wymieniona. Sprzeglo dziala praktycznie tak jak u mnie w G hydrauliczne, bardzo lekko i przyjemnie.

Nie ukrywam ze to jest chyba najglupsza robota jaka robilem przy tym aucie. Duzo gimnastyki, nerwow i przeklenstw padlo przy tym.... niestety... admin.gif

W poniedzialek amorki i poduszki (Lemfordera niedawno zmienialem ale cos nie teges z nimi) teraz kupilem Febi. Na koniec wymiana oleju i znowu w turne po Europie pad.gif

Napisano

> Linka wymieniona...

Moje spostrzeżenie wynikające z lat praktyki jest następujące.

Chytry dwa razy traci.

Zwykle kombinujemy, aby niczego oprócz nas interesującego elementu nie demontować i często tu tkwi błąd.

Ja też przerabiałem ten problem i po minucie walki z wkładaniem końcówki linki w otwór na pedale, dałem sobie spokój. Odkręciłem całą ośkę, dokładnie przesmarowałem, zamontowałem końcówkę linki i zmontowałem całość. Trwało to kilka minut bezstresowej pracy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.