Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brat mi popsuł samochód :)

Featured Replies

Napisano

Witam.

wczoraj mój straszy braciszek pojechał do pracy bravolotem, widac bardzo sie tam nudził i postanowil wymienic płyn chłodniczy.

(Wiedział ze jakis czas temu w aucie byl wymieniany termostat i podczas spuszczania płynu troche go uciekło wiec uzłupełniłem to woda ok1,5l)

Efekt jest taki ze kiedy wrócił do domu temp silnika była 4 kreski powyzej połowy. Mysle sobie nic tylko zapowietrzyl uklad. Podjechał pod garaz zgasil auto a po chwili kiedy próbował go odpalic to samochód nie chciał tylko hechłal tak jakby był słaby akumulator. Pierwsze co mi przyszło do głowy to podtarty silnik, ale czy to mozliwe niewiem.gif przejechał nim tylko 4 km a wskazówka na wskazniku temp nie doszła do samego konca.

Po 5 min auto odpalilo za 1 razem . nastęnie odkreciłem ten odpowietrznik na przewodzie który idzie do nagrzewnicy i czekam, zaczeła lecec para i tak przez 10 min leci i leci ,a gdzie płyn?? w zbiorniczku płynu tez nie ubywa czyli termostat nie chce przepuscic, w wewnątrz auta zamiast cieplego leci zimne powietrze. Pózniej przejechałem sie ze 2 km i termostat puscił wskazówka zeszła do połowy tylko ze za moment spowrotem poszła w góre, i tak kilka razy.

Czy ktos z was wie co zrobic zeby było dobrze ???

Rok temu jak wymieniałem płyn nie miałem takich problemów, miesiac temu kiedy wymieniałem termostat tez nic podobnego sie nie działo, tylko teraz

Napisano

masz klime?

niechciał odpalić to prawidłowa reakcja kompa na przegrzany silnik...

Napisano
  • Autor

> masz klime?

> niechciał odpalić to prawidłowa reakcja kompa na przegrzany silnik...

nie mam klimy

Napisano

> nie mam klimy

no to odpowietrz ten układ...

zapalenie silnika i czekanie że silnik sam sie odpowietrzy jest bezsensu...

Napisano
  • Autor

> no to odpowietrz ten układ...

> zapalenie silnika i czekanie że silnik sam sie odpowietrzy jest

> bezsensu...

Jak to zrobic?

Napisano
  • Autor

> odkręć korki i pogazuj

juz tak robiłem kilka razy. wskazówka od tem niemal jest na maxa. nie chce zeby sie cos stało temu silnikowi. jak bede go tak gazował przez dłuzszy to wkoncu sie posypie

Napisano

Stan autem na jakiejs bardzo pochylej ulicy/podjezdzie i wtedy odpowietrzaj uklad. Dodatkowo mozesz dmuchac (wylaczony silnik) we wlew plychu chlodniczego i odkrecach zaworki az do oproznienia ukladu z powietrza. Bedzie ok ok.gif Otwor wlewu dobrze przemyj przed cmokaniem go zlosnik.gif

Aaa, przod auta ma byc wyzej...

Napisano

Przeczytaj moj post powyzej. Mialem tak samo. To co opisalem pomoze na 99%

Napisano
  • Autor

"odkrecach zaworki az do oproznienia "

ile jest tych zaworków?. ja tylko odkrecałem korek wlewu i ten odpowietrznik na przewodzie do nagrzewnicy

Napisano

> "odkrecach zaworki az do oproznienia "

> ile jest tych zaworków?. ja tylko odkrecałem korek wlewu i ten

> odpowietrznik na przewodzie do nagrzewnicy

jest jeszcze na chłodnicy po lewej strone od strony silnika...

Napisano

... i sprawdź czy termostat otworzył obieg (może znowu padł)

Napisano

Na pewno na chlodnicy na gorze i 1-2 na przewodach gumowych przed i za nagrzewnica. Zreszta patrz na najwyzsze punkty bo wlasnie na nich znajduja sie zaworki. Jesli masz gaz a Twoj reduktor znajduje sie wyzej lub na tym samym poziomie wysokosci co zaworki odpowietrzajace rowniez zalecane bedzie zdjecie (zrobie szparki) weza (ten wyzej) doprowadzajacego plyn do reduktora i wypuszczenie z niego nagromadzonego powietrza.

Napisano

ja jak założyłem lpg to za hiny nie mogłem odpowietrzyć sciana.gif

zdjąłem ten mały przewodzik nad przepustnicą, najwyżej w układzie i wlewałem strzykawką płyn smile.gif i się udało i jest super yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.