Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd 18 i 44. Pomocy :/

Featured Replies

Napisano

Witam. Jadę sobie dzisiaj do domu i zaczęło brakować gazu, wiec przełączyłem na benzynę i po ok200m zaświecił się "check". Wymrugałem błędy: 18 - System regulacji spalania stukowego, 44 - Sonda lambda - uboga mieszanka. Podjechałem na stacje, zatankowałem gaz, odpalam samochódi "check" się nie zaświecił już. Jechałem później zarówno na gazie jak i benzynie i wszystko było w jak najlepszym porządku. Co się mogło stać ? Co do sprawdzenia?

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze że teraz samochód na benzynie na biegu jałowym pracuje nierówno. Pewnie będę musiał sonde wymienić. Jaką polecacie?

Napisano

Jaką polecacie?

NTK NGK

Napisano

Ja na Twoim miejscu na razie nic bym nie wymieniał. Skasuj błędy i zobacz co się będzie działo. Możliwe, że błędy wynikają właśnie z tej końcówki gazu (silnik przez pewien czas pracował na ubogiej mieszance).

Napisano

> Dodam jeszcze że teraz samochód na benzynie na biegu jałowym pracuje

> nierówno.

To nie od sondy. Może rzeczywiście mieć ubogą mieszankę (lewe powietrze). Zrób pomiary sondy podczas jazdy.

Napisano
  • Autor

Zatankowałem 20l świeżej benzyny + dodatek p/wilgoci i problem zniknął. Wcześniej byłem u gazownika żeby sprawdził mi ustawienia gazu. Coś też pozmieniał i było ok. Teraz gdy pojeżdzę na gazie i przełączę na benzynę, to w czasie przyspieszania muli auto. Powolne wciskanie gazu nie powoduje takich rzeczy. Na biegu jałowym nierówno pracuje. Po odpięciu klemy i odpaleniu, na benzynie autko chodzi prawidłowo. Podobny problem miałem jakiś czas temu. Możliwe ze gaziarz pozmieniał czasy emulacji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.