Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tesciu wrócił z naprawy turbawki

Featured Replies

Napisano

Naprawy dokonał fachura z ulicy Mostowej w Czewie polecany zresztą na forum Passata. Auto stało u niego może z 5 godzin przyjeżdzamy pod odbiór a ten mówi że jakiś czujnik był walnięty za 180zł plus 250 za czyszczenie turbo icon_eek.gif

Moje pytanie jaki czujnik mógł nawalić i czy to turbo było naprawdę czyszczone (jak teściu oglądał to wątpi że było coś rozbierane nie widać ponoć).

U gościa był robiony rozrząd i turbo w zeszłym roku, podobnie jak teraz auto jeździ o niebo lepiej na 3 biegu ma lekkiego ''doła'' ale po chwili znowu się zbierze...

Szukamy dziury w całym czy może do wymiany był tylko czujnik a samo turbo nie było czyszczone?

Napisano

> Naprawy dokonał fachura z ulicy Mostowej w Czewie polecany zresztą na

> forum Passata. Auto stało u niego może z 5 godzin przyjeżdzamy

> pod odbiór a ten mówi że jakiś czujnik był walnięty za 180zł

> plus 250 za czyszczenie turbo

> Moje pytanie jaki czujnik mógł nawalić i czy to turbo było naprawdę

> czyszczone (jak teściu oglądał to wątpi że było coś rozbierane

> nie widać ponoć).

> U gościa był robiony rozrząd i turbo w zeszłym roku, podobnie jak

> teraz auto jeździ o niebo lepiej na 3 biegu ma lekkiego ''doła''

> ale po chwili znowu się zbierze...

> Szukamy dziury w całym czy może do wymiany był tylko czujnik a samo

> turbo nie było czyszczone?

Możliwe, że siadło N75 i turbo przeładowywało. Czyszczenie turbo 250 zł hmm to raczej ściema, ponieważ samo wyciągnięcie turbo kosztuje ok 200 zł. A czyszczenie jakieś 500zł. Co do tych 5h możliwe jest wyczyszczenie turbo i ponowny montaż.

Napisano
  • Autor

> Możliwe, że siadło N75 i turbo przeładowywało. Czyszczenie turbo 250

> zł hmm to raczej ściema, ponieważ samo wyciągnięcie turbo

> kosztuje ok 200 zł. A czyszczenie jakieś 500zł. Co do tych 5h

> możliwe jest wyczyszczenie turbo i ponowny montaż.

On powiedział 250 za czyszczenie turbo co w mojej opinii wiąże się z wyjęciem turbo rozebraniem wyczyszczeniem i montażem.

W dalszym ciągu nie wiem jaki czujnik miał na myśli? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> N75?

Czyli rozumiem to że jako turbo było czyszczone w zeszłym roku to w tym wymienił tylko owy czujnik a skasował bezpodstawnie do tego za ponowne czyszczenie?

Z tym że rok temu też wziął za owe ''czyszczenie'' 250zł a tu kolega piszę że 200 to samo wyjęcie kosztuje więc już sam nie wiem crazy.gif

Napisano

> Czyli rozumiem to że jako turbo było czyszczone w zeszłym roku to w

> tym wymienił tylko owy czujnik a skasował bezpodstawnie do tego

> za ponowne czyszczenie?

> Z tym że rok temu też wziął za owe ''czyszczenie'' 250zł a tu kolega

> piszę że 200 to samo wyjęcie kosztuje więc już sam nie wiem

Wez telefon w lapke i zadzwon do tego sserwisu i zapytaj co ile kosztuje. Bedziesz wiedzial. Nie wydaje mi sie zeby za wyjecie Turbo brali 200..

Napisano

> Naprawy dokonał fachura z ulicy Mostowej w Czewie polecany zresztą na

> forum Passata. Auto stało u niego może z 5 godzin przyjeżdzamy

> pod odbiór a ten mówi że jakiś czujnik był walnięty za 180zł

> plus 250 za czyszczenie turbo

> Moje pytanie jaki czujnik mógł nawalić i czy to turbo było naprawdę

> czyszczone (jak teściu oglądał to wątpi że było coś rozbierane

> nie widać ponoć).

> U gościa był robiony rozrząd i turbo w zeszłym roku, podobnie jak

> teraz auto jeździ o niebo lepiej na 3 biegu ma lekkiego ''doła''

> ale po chwili znowu się zbierze...

> Szukamy dziury w całym czy może do wymiany był tylko czujnik a samo

> turbo nie było czyszczone?

Czyszczenie turbo wg mnie może kosztować 200 zł ale pod warunkiem że sobie sam zdemontujesz i zamontujesz. Wg mnie rynkowa cena za usługe czyszczenia (z demontem i montem) to 500zł

Jak mi sie notlauf pojawił to podjechałem do znajomego mecha, ten otworzył maske i powiedział po 5 sekundach "turbo o czyszczenia". Ja sie go pytam czy można to stwierdzić w tak krótkim czasie... Na co on wział jakaś rurke, gdzieś wetknał do środka, drugi koniec wsadził sobie do dzioba ;P i powiedział "turbo do czyszczenia, 450zł"

Turbo wyczyścił, wszystko gra. Wspominam o tym dlatego że wygląda na to iz wprawne oko (+ opisanie problemu przez użytkownika) jest w stanie poznać co sie dzieje, tym bardziej domyślam się że jeśli turbo było czyszczone można to rozpoznać(?)

Co do tajemniczego czujnika... Jak dzwoniłem po znajomych i pytałem co mi się z turbiną może dziać to kilka osób cos tam mówiło właśnie o "czujniku". Ale już nie pamiętam czego ;P bo okazało się że to nie to ;P

Napisano
  • Autor

Wczoraj popatrzałem pod maske i faktycznie turbo było wyjmowane widać ślady oleju oraz jedna śruba inna jest. Czujnik to pewnie właśnie był n75 z tym że pan skasował za nówkę a używkę włożył clown.gif

Napisano

> Wczoraj popatrzałem pod maske i faktycznie turbo było wyjmowane widać

> ślady oleju oraz jedna śruba inna jest. Czujnik to pewnie

> właśnie był n75 z tym że pan skasował za nówkę a używkę włożył

ojciec tez to przechodzil koszt zamknal sie na 1800zl wiec za 200zl to nie wiem co on zrobil zeby.GIF

Napisano

> ojciec tez to przechodzil koszt zamknal sie na 1800zl wiec za 200zl

> to nie wiem co on zrobil

ale co kosztowalo 1800 zł?

Napisano
  • Autor

> ojciec tez to przechodzil koszt zamknal sie na 1800zl wiec za 200zl to nie wiem co on zrobil

Napewno wyjmował turbo i zmienił ten n75, ale auto prawdopodobnie w sobote wraca do niego na poprawkę:

Zaraz po sprowadzeniu jeśli passat dostał buta to wciskał w fotel i było ogień, w dniu odbioru z warsztatu było w miare ok jechał czasem zdaławiło ale ok.

Minął tydzień i ja mu buta a on grzecznie do 3 tys wolno kręci, reaguje jak moje seicento a ma 130 kucy grinser006.gif

Napisano

> Napewno wyjmował turbo i zmienił ten n75, ale auto prawdopodobnie w sobote wraca do niego na

> poprawkę:

> Zaraz po sprowadzeniu jeśli passat dostał buta to wciskał w fotel i było ogień, w dniu odbioru z

> warsztatu było w miare ok jechał czasem zdaławiło ale ok.

> Minął tydzień i ja mu buta a on grzecznie do 3 tys wolno kręci, reaguje jak moje seicento a ma 130

> kucy

No to jak wszystko wraca do normy po wyłączeniu i włączeniu silnika to masz odpowiedź na pytanie w pierwszym poście, turbo nie było czyszczone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.