Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pedał hamulca

Featured Replies

Napisano

Za każdym razem kiedy naciskam pedał hamulca wydobywa się syczenie tak jakby uciekało powietrze. Co to może być?

I jeszcze jedno, kiedy wciskam pedał hamulca wzrastają obroty. A to co?

Napisano

> Za każdym razem kiedy naciskam pedał hamulca wydobywa się syczenie tak jakby uciekało powietrze. Co

> to może być?

> I jeszcze jedno, kiedy wciskam pedał hamulca wzrastają obroty. A to co?

padło serwo i do wymiany crazy.gif

szukajka: poczytaj

Napisano

> Za każdym razem kiedy naciskam pedał hamulca wydobywa się syczenie tak jakby uciekało powietrze. Co

> to może być?

Przy naciśniętym pedale hamulca właśnie powinno być słychać syczenie, bo właśnie wtedy serwo pracuje (wspomaga).

Napisano

> Przy naciśniętym pedale hamulca właśnie powinno być słychać syczenie, bo właśnie wtedy serwo

> pracuje (wspomaga).

może sobie syknąć w momencie naciskania, a nie gdy się go cały czas trzyma.

pozdr

Napisano

> to może być?

A w momencie wciskania nie spadają na chwilę i dopiero potem rosną?

Napisano
  • Autor

> A w momencie wciskania nie spadają na chwilę i dopiero potem rosną?

Kiedy wciskam cały czas syczy przestaje dopiero jak z całej siły wcisnę pedał a obroty wzrastają przy wciskaniu.

Napisano

dokładnie tak, padło ci serwo.

U mnie najpierw piszczało, potem syczało, a finalnie prawie nie chamował przy ok 100 km/h.

Pozatym nowe serwo kosztuje ok300zł, więc proponuje allegro ( od 30 do 100zł), ale zawsze pytaj czy dają gwarancje rozruchową...

Napisano

> U mnie najpierw piszczało, potem syczało, a finalnie prawie nie chamował przy ok 100 km/h.

Co robił icon_eek.gif?

Napisano

> Co robił ?

o SZIT nawet nie zauważyłem... SORRY>>> ale z matury z polskiego miałem 2.. :/ ale za to pisałem mature z chemi i było 5... a tak co do tematu, to czy przy wymianie tarcz i klocków, musze odpowietrzać hamulce (nigdy nie wymieniałem tarcz, tylko pare razy szczęki w maluchu)

Napisano

> o SZIT nawet nie zauważyłem... SORRY>>> ale z matury z polskiego miałem 2.. :/ ale za to pisałem

> mature z chemi i było 5... a tak co do tematu, to czy przy wymianie tarcz i klocków, musze

> odpowietrzać hamulce (nigdy nie wymieniałem tarcz, tylko pare razy szczęki w maluchu)

Nie ok.gif Jedynie musisz wcisnąć tłoczek w zacisku, bo przy nowych tarczach i klockach nie założyłbyś zacisku waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> padło serwo i do wymiany

Kupiłem dzisiaj "nowe" serwo" smile.gif I teraz jak mam się dostać aby to stare wykręcić? Czy mam wejść pod samochód czy od kabiny się dostanę? Może jeszcze jakieś wskazówki?

Napisano

powinieneś dać rade od strony kabiny, mi przyjnamniej się udało, trzeba się tylko powyginać, choć żeby było wygodniej to najlepiej ściągnąć deskę rozdzielczą...

potem tylko odpowietrzyć i uzupełnić płyn...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.