Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona przegubu.

Featured Replies

Napisano

Wygląda tak:

283574248-AKP230310_17.120001.JPG

A jutro trasa PL-D 900km - ryzykować jazdę, czy lepiej nie?

post-81530-14352507198997_thumb.jpg

Napisano

Jeżeli pytasz się czy się rozpadnie to nie.

Ja bym wymienił po podróży gumkę. Przez te 900 km nic nie powinno się stać, chyba, że zamierzasz jeździć w terenie.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli pytasz się czy się rozpadnie to nie.

ok.gif

> Ja bym wymienił po podróży gumkę. Przez te 900 km nic nie powinno się stać, chyba, że zamierzasz

> jeździć w terenie.

Tylko autostrada smile.gif

Napisano

> Wygląda tak:

> A jutro trasa PL-D 900km - ryzykować jazdę, czy lepiej nie?

Ja bym nie ryzykował, chyba, że jazda w bardzo ważnej sprawie i w koszty "wrzucisz" wymianę przegubu. Ja tak zabiłem przegub w 1200km. Założyłem osłonę, uzupełniłem smar ale piasek, który tam się dostał zrobił swoje.

Jednak nie musisz się obawiać, przegub się nie rozleci, dojedziesz!

Napisano

A ja kupiłem auto z pękniętą osłoną od x czasu, przejechałem tak jeszcze 1000km. Wyjąłem półoś rozebrałem, wyczyściłem, luzu nie było więc złożyłem wsio na nowej gumce i smarze i sobie latam.

Napisano

> Wygląda tak:

jak się wymienić nie da to jechać ok.gif

Zawinąc wszystko ładnie folią spożywczą i zabezpieczyć na końcach tę folię taśmą izolacyjną i w trase ok.gif

Napisano

> A ja kupiłem auto z pękniętą osłoną od x czasu, przejechałem tak jeszcze 1000km. Wyjąłem półoś

> rozebrałem, wyczyściłem, luzu nie było więc złożyłem wsio na nowej gumce i smarze i sobie

> latam.

Pewnie jakaś doza szczęścia też jest ważna. IMHO jeśli auto popularne (czytaj - przegub niedrogi) to bym śmiało jechał, jeśli odwrotnie to bym z rana do jakiegoś warsztatu podbił i płacąc coś extra gumę wymienił. W końcu to nie naprawa skrzyni biegów i w pół godziny mechanik temat załatwić powinien.

Napisano
  • Autor

W końcu to nie naprawa skrzyni biegów i w pół godziny mechanik temat

> załatwić powinien.

Alfa Romeo 166.

Najpierw znajdź mechanika, który to w tym aucie wymieni.

Jeśli już się taki znajdzie, to na pewno nie zejdzie mu z tym pół godziny - stawiam raczej na 2-3h.

Napisano

> jak się wymienić nie da to jechać

> Zawinąc wszystko ładnie folią spożywczą i zabezpieczyć na końcach tę folię taśmą izolacyjną i w

> trase

W sumie niezły pomysł ok.gif powinno zadziałać! Folia jest lekka i siła odśrodkowa nie powinna jej zaszkodzić. ok.gif

Napisano

> W końcu to nie naprawa skrzyni biegów i w pół godziny mechanik temat

> Alfa Romeo 166.

> Najpierw znajdź mechanika, który to w tym aucie wymieni.

> Jeśli już się taki znajdzie, to na pewno nie zejdzie mu z tym pół godziny - stawiam raczej na 2-3h.

Dlatego uzależniałem od marki/modelu auta. Ale opisany wyżej pomysłz folią spożywczą jest imo dobry!

Napisano

Bez przesady z tym lataniem po mechanikach. Wczoraj to się koledze nie stało, widać po ilości smaru na elementach dookoła. Pewnie już przejechał na tym parę razy więcej km niż ma zrobić jutro. Ja bym olał temat i robił po powrocie.

Napisano

> W końcu to nie naprawa skrzyni biegów i w pół godziny mechanik temat

> Alfa Romeo 166.

> Najpierw znajdź mechanika, który to w tym aucie wymieni.

> Jeśli już się taki znajdzie, to na pewno nie zejdzie mu z tym pół godziny - stawiam raczej na 2-3h.

są takie "bajeranckie" manszety do przeciagania przez prawie każdą półośke przy zastosowaniu specjalnego urządzenia.Drogie to jest ale szybko załatwia sprawe - guma bardzo elastyczna ale przy tym wytrzymała

Napisano
  • Autor

> Ja bym olał temat i robił po powrocie.

Tez tak myślimy. ok.gif

Przed wyjazdem z D skontroluje się tylko czy jest smar, ew się uzupełni i wymieni po powrocie w polsce smile.gif

Napisano

... W końcu to nie naprawa skrzyni biegów i w pół godziny mechanik temat

> załatwić powinien... jak napisał maciu , bo późniejsza wymiana to naddatek kosztów i robocizny. Ja, korzystając z dbrych rad, zleciłem warsztatowi wymianę od ręki, chyba że ktoś ma gdzie i czym sam sobie załatwić problem.

Napisano

> Wygląda tak:

Przegub się nie rozpadnie ale żebyś się nie zdziwił jak szybko może zacząć stukać. Niech się tylko trafi deszcz po drodze 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.