Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.9 JTD - przerywający silnik

Featured Replies

Napisano

Witam,

Spotkał się ktoś z następującym objawem przy silniku JTD.

Nirówność na drodze (np. torowisko, studzienka, dziurawy asfalt itp) i po przejechaniu po czymś takim silnik przerywa. Tak jak by ktoś wyłączył i załączył ( świeci się marchewa, CODE oraz spirala i po chwili jak załączy ponownie to wszystko gaśnie i wraca do normy). Wygląda na to, że coś niestyka w instalacji. Po trzecim razie wyskoczyła marchewa juz na stałe i jest szansa, że po odczytaniu błędu coś się wyjaśni.

Po prostym jedzie jak zawsze, zero spadku mocy i innych dziwnych objawów.

Słyszał lub miłą ktoś coś takiego ?

Pzdr

Napisano

sprawdz stacyjke

i wszystkie polaczenia elektryczne

Napisano

tak jak napisał poprzednik - kostka stacyjki do wymiany... mialem podobnie lampki sie zapalaly ale silnik pracowal normalnie - cale szczscie...

Napisano
  • Autor

> tak jak napisał poprzednik - kostka stacyjki do wymiany... mialem podobnie lampki sie zapalaly ale

> silnik pracowal normalnie - cale szczscie...

Hmm, u mnie silnik nie pracuje ciągle. Wyłącza się na ułamek sekundy i zaraz odpala. W tym samym czasie robi się choinka i zaraz znika, poza marchewą, która pozostała już na stałe.

Ale dzieki za wskazanie ewentualnej przyczyny

Pzdr

Napisano
  • Autor

Właśnie odebrałem samochód od mechanika i wygląda na to, że winna była kostka przy stacyjce. W czasie próbnych jazd było ok i mam nadzieję, że już tak pozostanie.

Dzieki za pomoc.

Pzdr

Napisano
  • Autor

No i się nacieszyłem jeden dzień. W dalszym ciągu to samo. Przy wjechaniu w dziurę silnik nagle zdycha i po sekundzie ożywa na nowo.

Z nowych objawów to dzisiaj rano musiałem podjąć próbę odpalenia 15 razy i w końcu załapał. Zaraz po ponownym zgaszeniu nie było już problemu z ponownym odpaleniem.

Jedyna różnica, że wtrysk pali mi się tylko do momentu wyłączenia zapłonu. Po ponownym odpaleniu nie ma śladu kontrolki wtrysku, gaśnie jak zawsze.

Pytanie jest, jeśli nie pali się lampka wtrysku ciągle to czy komp będzie miał zapamietane jaki wystąpił problem/błąd ?

Bez podpięcia się nie obędzie.

Czy ktoś ma namiar na warsztat w Warszawie wyspecjalizowany w BBM (byle nie ASO) i może polecić z czystym sumieniem.

Pzdr

Napisano

błąd będzie zapamiętany

u mnie podobny problem był związany z uszkodzonym czujnikiem (regulatorem nie pamiętam do końca) ciśnienia paliwa

Napisano

a pamiętasz kod albo nazwę tego błędu ?

Napisano

> a pamiętasz kod albo nazwę tego błędu ?

nie nie pamiętam ale w normalnym serwisie nie mogli mi tego dokładnie zdiagnozować (mówili ze to może to lub to) dopiero w ASO dokładnie powiedzieli ze to ten czujnik kosztowało mnie to chyba 60zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.