Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce ...

Featured Replies

Napisano

Witam chodzi mi czy jest jakaś rada na piszczące hamulce mam tarcze brembo i miałem klocki jakieś zwykłe, luki i ferodo i wszystkie piszczały podczas jazdy no chyba że "ten typ tak ma" ???

Napisano

> Witam chodzi mi czy jest jakaś rada na piszczące hamulce mam tarcze brembo i miałem klocki jakieś

> zwykłe, luki i ferodo i wszystkie piszczały podczas jazdy no chyba że "ten typ tak ma" ???

Może, Ci nie odbijają za dobrze.

Sprawdź zaciski, przewody elastyczne, wymień płyn...

Napisano

> Witam chodzi mi czy jest jakaś rada na piszczące hamulce mam tarcze brembo i miałem klocki jakieś

> zwykłe, luki i ferodo i wszystkie piszczały podczas jazdy no chyba że "ten typ tak ma" ???

A że tak ładnie spytam pozwalałeś się klockom "ułożyć" czy po założeniu od razu mocne i gwałtowne hamowania ?

Napisano
  • Autor

> Może, Ci nie odbijają za dobrze.

> Sprawdź zaciski, przewody elastyczne, wymień płyn...

Płyn wymieniony jakieś 2 tyg temu zaciski poprawnie odbijają chodzą bardzo leciutko ... frown.gif

Napisano
  • Autor

> A że tak ładnie spytam pozwalałeś się klockom "ułożyć" czy po założeniu od razu mocne i gwałtowne

> hamowania ?

I gwałtownie na jednych klockach i powolutku żeby się dotarły to samo

Napisano

> Płyn wymieniony jakieś 2 tyg temu zaciski poprawnie odbijają chodzą bardzo leciutko ...

No to zostały przewody elastyczne.

Napisano

> I gwałtownie na jednych klockach i powolutku żeby się dotarły to samo

Tarcze w jakim stanie ? Może tak jak mówi Glaca zmień jeszcze przewody gumowe.

Napisano
  • Autor

> Tarcze w jakim stanie ? Może tak jak mówi Glaca zmień jeszcze przewody gumowe.

Tarcze wymienione około 2 lub 3 miesięcy temu

Napisano

Ja bym stawiał na klocki.Juz to przerabiałem i wystarczy że trafisz na klocki z złą mieszanka i bedą ci piszczeć.

Ps Najlepiej wypróbować na jakiś starych które wiesz pewnie że nie piszczały

Napisano

Wiesz, kiedyś radzono ludziom posmarować trochę smarem icon_rolleyes.gifhehe.gifspineyes.gif

Niestety co niektórzy desperaci tak robili boje_sie.gifsciana.gif

Napisano

Mogę polecić klocki LPR - nie piszczą. To tak jakbyś chciał w akcie desperacji zmienić. grinser006.gif

Napisano

> Mogę polecić klocki LPR - nie piszczą. To tak jakbyś chciał w akcie desperacji zmienić.

Ja wczoraj wymieniłem na nasze firmy "Tomex".Miałem opory,ale mechanik(kolega) je polecał,sprzedawca też i jak narazie po paru próbach i testach też jestem zadowolony.

Jeszcze TO znalazłem .

Napisano

gdzieś kiedys czytałem, że te klocki ferodo lubią piszczeć... i jeśli to z czasem nie przechodzi, to można próbwać je zareklamować sprzedającemu, bo to wada klocków. Oczywiście jeśli to wina klocków a nie przewodów elastycznych, odbijania klocków itp...

A co do smaru to nie chodzi o smar jako "smar" tylko jest pasta którą można posmarować klocki, zwiększa to "siłę cierną" ( nie wiem jak to nazwać) ja taką pastą smarowałem szczęki w maluchu, jak piszczały, i pomagało...

Napisano

> gdzieś kiedys czytałem, że te klocki ferrodo

A to chyba jakieś nowe? Nie słyszałem nigdy hmm.gif

Napisano

> A to chyba jakieś nowe? Nie słyszałem nigdy

oj tam 1 literka za dużo, już poprawiłem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.