Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środkowy pas bezpieczeństwa - Stilo, tył zablokowany

Featured Replies

Napisano

Nie mogę wyciągnąć środkowy pas bezpieczeństwa w Stilaku 3Dconfused.gif. Nic nie pomaga ani wolne ciągnięcie, ani silne szarpnięcia. Prawdopodobnie stało się to po tym jak kiedyś zlożyłem fotele. Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? W instrukcji pisze, że trzeba najpierw zablokować tak fotele aby w okienku pokazał sie kolor czarny a nie czerwony. Robię tak jak mówi instrukcja nakazuje a pasa i tak nie można wyciągnąć.

Napisano

> Nie mogę wyciągnąć środkowy pas bezpieczeństwa w Stilaku 3D. Nic nie pomaga ani wolne ciągnięcie...

Kolego mam to samo walczyłem z tym dość długo po czym postanowiłem dostać się do mechanizmu pasa środkowego. Rozebrałem ale naprawić mi się nie udało. W ASO też nie znaleźli odpowiedzi. Czeka mnie kupno nowego pasa.

Napisano

Mam też zablokowany.Organ nie używany zamiera.

Napisano

> Mam też zablokowany.Organ nie używany zamiera.

Panowie ten pas sie blokuje jak składa się oparcie foteli. U mnie żeby się odblokował wystarczy pozwolić mu się cofnąć. żeby to zrobić trzeba podnieść siedzisko tylnego fotela i odkręcić mocowanie pasa do karoseri (jest na torx). Jak odkręcicie to pas będzie się mógł trochę wsunąć i potem się odblokuje. Wystarczy przykręcić znowu. Mam nadzieje, że wam to pomoże, Ja kiedyś też szukałem rozwiązania w mechaniźmie w oparciu siedzenia.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Jest chyba tak jak pisze MatHeO. Tylko problem w tym, że na pasie jest taki plastikowy ogranicznik i nie jestem pewny czy uda się ten pas głębiej wsunąć jak się podniesie siedzisko. Dla wszystkich jest napewno przestroga aby przed składaniem oparcia wyciągnąć pas trochę bardziej aby się nie zablokował.

Napisano

> Jest chyba tak jak pisze MatHeO. Tylko problem w tym, że na pasie jest taki plastikowy ogranicznik

> i nie jestem pewny czy uda się ten pas głębiej wsunąć jak się podniesie siedzisko. Dla

> wszystkich jest napewno przestroga aby przed składaniem oparcia wyciągnąć pas trochę bardziej

> aby się nie zablokował.

Odkręć mocowanie pasa pod siedziskiem i napewno będzie się go dało wsunąć. Jak nie odkręcisz to nie wsuniesz bo pas jest zapewne naprężony na maxa.

Napisano

Po zwinięciu pas posiada pewien luz.Przy składaniu oparcia pas się luzuje a nie naciąga./tak to działa u mnie/.Przy złym zatrzaśnięciu oparcia pasa nie można wyciągnąć.Blokada pasa znajduje się przy zatrzasku oparcia.

/sprawdzane o godz.1235./

Napisano
  • Autor

Udało mi się go wyciągnąć bez odkręcania siedziska. Najpierw mocno ale wolno ciągnąłem pas aby zrobić parę mm luzu, potem powoli w drugą stronę wsuwałem a na koniec lekko szarpnąłem i się odblokował. Poszło za pierwszym razem, choć wcześniej próbowałem wyciągać i się nie udawało.

Napisano

Trochę późno, ale jest na to rada. W instrukcji jest napisane, że ten pas odblokowuje sie wtedy, kiedy zniknie to czerwone coś przy składaniu tylnej kanapy. Dziś przetestowałem. Działa. Musiałem dość mocno walnąć oparciem, ale czerwona blokadka zniknęła i pas chodzi jak ta lala. Instrukcja PDF - fiat_stilo_-_60360790_-_10-2002 strona 197

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.