Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd P0404-EGR Device (5)

Featured Replies

Napisano

Witam

FiatECUScan 1.6 - i dowiedziałem się, że mam 80kkm więcej przejechane angryfire.gif ale było minęło natomiast cały czas pojawia mi się Błąd P0404-EGR Device (5).

Wyczytałem:

P0404 "Układ recyrkulacji spalin - sygnał poza zakresem/wydajność"

znaczy co -za duża wydajność? - czyli .....? itp.

A może jest gdzieś zbiór kodów i interpretacja

...jakis link... swieca.gif

Napisano

Informacja o potrzebie wyczyszczenia EGR'a....

jeżeli dobrze pamiętam to na nowym śmietniku jest info jak to wyczyścić... osobiście u mnie też to świeci

Napisano

u mnie tez jest ten bład, egr jest zaslepiony i sprawa jest rozwiazana 270751858-jezyk.gif

swoja droga zaslepienie nie powoduje tego bledu?

• 2 tygodnie później...
Napisano

żeby nie tworzyć nowego tematu podepnę się?

zaślepiłem egr ( blaszka kupiona na allegro) , jednakże myślałem że będzie to zaślepione całe że 100 % spalin pójdzie w kolektor wydechowy, a ta blaszka pasuje tylko na "boczną" część zaworu , od góry zaworu wychodzi wężyk i idzie do takiego urządzenia blisko szyby , znaczy sie spaliny tam lecą do tego urządzonka? zlosnik.gif w jakim celu tam lecą? tak myślę że może trzeba jeszcze dać zaślepkę tutaj przy wejściu do rury filtra powietrza ( tu koło pokrywy silnika), żeby jakichś turbulencji nie było? zlosnik.gif , silnik CF-2

Napisano

> spaliny tam lecą do tego urządzonka? w jakim celu tam lecą?

Stamtąd właśnie jest sterowany element wykonawczy EGR-a i żadne spaliny do niego nie lecą smirk.gif

> tak myślę że może trzeba jeszcze

> dać zaślepkę tutaj przy wejściu do rury filtra powietrza ( tu koło pokrywy silnika), żeby

> jakichś turbulencji nie było? , silnik CF-2

W zasadzie to właśnie tam powinieneś ją dać , przy kolektorze wydechowym jeśli nie jest wystarczająco wytrzymała to szybko się przepali .

Napisano

> Stamtąd właśnie jest sterowany element wykonawczy EGR-a i żadne spaliny do niego nie lecą

claps.gif

> W zasadzie to właśnie tam powinieneś ją dać , przy kolektorze wydechowym jeśli nie jest

> wystarczająco wytrzymała to szybko się przepali .

Tak żem chciał zrobić ale nie pasowała w tamto miejsce confused.gif Trochę inny rozstaw śrub tam jest. Niby z blachy kwasoodporej jest ta blaszka uzbroj_zlo.gif Ok to tam przy ssącym dam jeszcze jedną z puszki po piwie żeby powietrze tam nie wpadało zlosnik.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

zrobię trochę up.. czy w naszych furach jtd105 egr da się wyczyścić i jeśli jak to w jaki sposób? na śmietniku szukałem ale chyba żadnego manualna nie ma grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.