Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Linka gazu?

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Od kilku dni jak wsiadam do auta po nocy to pedał gazu jest bardzo twardy- jakby był zablokowany po mocnym naciśnięciu coś lekko strzeli, ta niby blokada się zrywa i wszystko działa jak należy(przez cały dzień jazdy jest ok). Jak myślicie czy to linka blokuje się w pancerzu czy to coś innego?

Napisano
bedziesz wiedzial, jak przed odpaleniem silnika podniesiesz maske i sprobujesz reka otworzyc przepustnice.
Napisano

> Witam!!!

> Od kilku dni jak wsiadam do auta po nocy to pedał gazu jest bardzo twardy- jakby był zablokowany

> po mocnym naciśnięciu coś lekko strzeli, ta niby blokada się zrywa i wszystko działa jak

> należy(przez cały dzień jazdy jest ok). Jak myślicie czy to linka blokuje się w pancerzu czy

> to coś innego?

Może linka się postrzępiła i blokuje się gdzieś w pancerzu

Napisano

> Może linka się postrzępiła i blokuje się gdzieś w pancerzu

Może tak być... sam tak miałem...

Napisano

> Witam!!!

> Od kilku dni jak wsiadam do auta po nocy to pedał gazu jest bardzo twardy- jakby był zablokowany

> po mocnym naciśnięciu coś lekko strzeli, ta niby blokada się zrywa i wszystko działa jak

> należy(przez cały dzień jazdy jest ok). Jak myślicie czy to linka blokuje się w pancerzu czy

> to coś innego?

To nic z tych rzeczy ktore podpowiadaja wyzej koledzy- ja obstawiam ze pedal gazu poprostu przykleja sie do masy bitumicznej z wygluszenia. Wiem bo sam tak mam w ccs-ie. Dla pewnosci mozesz sprawdzic linke .

Napisano
  • Autor

> To nic z tych rzeczy ktore podpowiadaja wyzej koledzy- ja obstawiam ze pedal gazu poprostu

> przykleja sie do masy bitumicznej z wygluszenia. Wiem bo sam tak mam w ccs-ie. Dla pewnosci

> mozesz sprawdzic linke .

Miałeś rację pedał sie przykleja do wygłuszenia, przez parę dni było ciepło i są tego skutki smile.gif Dzięki wielkie za pomoc!!!

Ps. Co zrobiłeś z tym pedałem żeby się nie przyklejał?

Napisano

> Miałeś rację pedał sie przykleja do wygłuszenia, przez parę dni było ciepło i są tego skutki

> Dzięki wielkie za pomoc!!!

> Ps. Co zrobiłeś z tym pedałem żeby się nie przykleja

jeszcze nic nie zrobilem bo sie juz przyzwyczailem hehe smile.gif.

Mialem kilka pomyslow:

1 albo cos tam podlozyc

2 albo wyciac ten kawalek maty

PS najbardziej sie przykleja w cieple dni, a podczas zimy prawie wogole.

Napisano
  • Autor

> jeszcze nic nie zrobilem bo sie juz przyzwyczailem hehe .

> Mialem kilka pomyslow:

> 1 albo cos tam podlozyc

> 2 albo wyciac ten kawalek maty

> PS najbardziej sie przykleja w cieple dni, a podczas zimy prawie wogole.

No właśnie jak było zimno to nic się nie działo, chociaż w zeszłym lecie też tego nie było. Przykleję w tym miejscu taśmę klejącą - może coś pomoże smile.gif

Napisano

> No właśnie jak było zimno to nic się nie działo, chociaż w zeszłym lecie też tego nie było.

> Przykleję w tym miejscu taśmę klejącą - może coś pomoże

Lepiej to po prostu wyciąć w cholere zlosnik.gif

Napisano

nie zakładając nowego tematu to się przyłącze zeby.GIF Mój gaz czasami ciężko odbija dzisiaj sie nachylilem i i jest troche luźna czy to moze byc przyczyna?? czy tak jak ktoś wyżej pisał że moze sie postrzępila i gdzieś haczy??

Napisano

sama tasma nie da rady a pozatym to na krotka mete. Lepiej przyklej cos grubszego -plastik jakis moze kawalek gumy a najlepiej to wytnij ten kawalek do ktorego sie przykleja pedal. Powodzenia.

Napisano

> nie zakładając nowego tematu to się przyłącze Mój gaz czasami ciężko odbija dzisiaj sie nachylilem

> i i jest troche luźna czy to moze byc przyczyna?? czy tak jak ktoś wyżej pisał że moze sie

> postrzępila i gdzieś haczy??

albo linka mowi papa albo sprezynka przy przepustnicy.

Napisano
  • Autor

> nie zakładając nowego tematu to się przyłącze Mój gaz czasami ciężko odbija dzisiaj sie nachylilem

> i i jest troche luźna czy to moze byc przyczyna?? czy tak jak ktoś wyżej pisał że moze sie

> postrzępila i gdzieś haczy??

Możliwe że się linka postrzępiła zobacz jak odbija przy przepustnicy a jak bedzie ciężko chodzić to wina linki a jak nie to od biedy załóż mocną gumkę na pedał gazu i przymocuj ją gdzieś - wtedy będzie dobrze odbijać(jak miałem CC to tak przez pewien czas jeździłem hehe) smile.gif ale to jest rozwiązanie na kilka dni...

Napisano

odbija do pewnego mometu a pozniej trzeba jej pomoc za pomoca nogiwkladanej pod pedal chyba ze sie jedzie to od dziur po "przygazowaniu" wraca na swoje miejsce

Napisano

> odbija do pewnego mometu a pozniej trzeba jej pomoc za pomoca nogiwkladanej pod pedal chyba ze sie

> jedzie to od dziur po "przygazowaniu" wraca na swoje miejsce

juz to chyba pisalem- wez popatrz na sprezyne obok przepustnicy, jesli jest cala to kup linke i wymien i bedzie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.