Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapezpieczenia na nasze moto

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanko o wasze zabezpieczenia na moto?? Mysle powaznie nad zakupem blokady z alarmem firmy XENA? Ma ktos z was taka blokade?? Zastanawiam sie czy lepiej kupic ta blokade czy alarm z czujnikami przechylu(alarm w firmie w ktorej naprawiam alarmy w swoich samochodach kosztuje z zalozeniem 600zl i jest to ponoc najlepszy alarm na rynku same policja nawet je zakupila a firmy niestety nie pamietam) sama xena kosztuje od 150 w gore a ja myslalem o tej z bolcem 14 mm?? Widzialem tez na allegro alarmy z breloczkiem lcd do 1900m zasiegu ale to to chyba raczej jakas chinszczyzna??

Napisano

> Witam. Mam pytanko o wasze zabezpieczenia na moto?? Mysle powaznie nad zakupem blokady z alarmem

> firmy XENA? Ma ktos z was taka blokade?? Zastanawiam sie czy lepiej kupic ta blokade czy alarm

> z czujnikami przechylu(alarm w firmie w ktorej naprawiam alarmy w swoich samochodach kosztuje

> z zalozeniem 600zl i jest to ponoc najlepszy alarm na rynku same policja nawet je zakupila a

> firmy niestety nie pamietam) sama xena kosztuje od 150 w gore a ja myslalem o tej z bolcem 14

> mm?? Widzialem tez na allegro alarmy z breloczkiem lcd do 1900m zasiegu ale to to chyba raczej

> jakas chinszczyzna??

Mam lancuch i blokade kola. Nie chce mi sie inwestowac w cos wiecej. Moto staram sie miec zawsze na oku.

Napisano

xena to syf, wlacza sie bez powodu i jest klopotliwa

mialem tez alarm z lcd, fajnie dzialal ale przez pol roku potem juz cisza....

Napisano

Cięzko mowić o skuteczności danego zabezpieczenia - osobiście mam alarm (zapłon dopiero po naciśnieciu pilota) + czujnik przechyłu - na szczeście nie musiał jeszcze wyć.

Prawda jest taka, ze złodzieje poradzą sobie z każdym zabezpieczeniem, a patrząc obiektywnie to najlepsze są U LOCK'i i mocowanie do konkretnego słupa za rame (cięzke do wykonania)

Napisano

Alarmu do motocykla bym nie zakładał. Często się zdarza że zostawiasz gdzieś moto ludzie go oglądają dotykają a nawet czasem siadają, bez sensu jest żeby alarm wył co chwilę. Wszystkie zabezpieczenia na tarczę to też nie problem dla złodzieja, bo jak mają kraść to wkładają moto na auto i odjeżdżają więc taka blokada nei zabezpiecza przed niczym. Najlepszy chyba jest długi, gruby łańcuch, porządna kłudka i przypinać do słupa. Takie zabezpieczenie utrudni bardzo kradziez i jak przechodzący ludzie zobaczą że ktoś piłuje łańcuch to mogą zareagować bo wiadomo że właściciel tego raczej nie robi:) a nawet jak robi to policje zawsze można wezwać do podejrzenia kradzieży. W swoim moto myślałęm też żeby zrobić jakąś blokadę na nożkę centralną. Przewiercić i zakładać kłudkę żeby się nie dało jej złożyć i do tego łańcuch, z takim zabezpieczeniem myślę że nikomu nie chciało by się kraść mojego moto:)

Napisano

najlepsze zabezpieczenie to AC ok.gif

Napisano

> najlepsze zabezpieczenie to AC

Tylko raczej mały procent motocyklistów (w Polsce) inwestuje w TO zabezpieczenie.

Jakieś chore pieniądze wchodzą w grę (jeśli dobrze pamiętam).

Napisano

> Alarmu do motocykla bym nie zakładał. Często się zdarza że zostawiasz gdzieś moto ludzie go

> oglądają dotykają a nawet czasem siadają, bez sensu jest żeby alarm wył co chwilę. Wszystkie

> zabezpieczenia na tarczę to też nie problem dla złodzieja, bo jak mają kraść to wkładają moto

> na auto i odjeżdżają więc taka blokada nei zabezpiecza przed niczym. Najlepszy chyba jest

> długi, gruby łańcuch, porządna kłudka i przypinać do słupa. Takie zabezpieczenie utrudni

> bardzo kradziez i jak przechodzący ludzie zobaczą że ktoś piłuje łańcuch to mogą zareagować bo

> wiadomo że właściciel tego raczej nie robi:) a nawet jak robi to policje zawsze można wezwać

> do podejrzenia kradzieży. W swoim moto myślałęm też żeby zrobić jakąś blokadę na nożkę

> centralną. Przewiercić i zakładać kłudkę żeby się nie dało jej złożyć i do tego łańcuch, z

> takim zabezpieczeniem myślę że nikomu nie chciało by się kraść mojego moto:)

jakby ktos u mnie saidal na moje moto bez mojej wiedzy odrazu by dostal w jape i mi akurat sie nigdy nic takiego nieprzydarzylo,ogladac owszem ale siadac dotykac? ty sobie tak pozwalasz screwy.gif

Napisano

> Tylko raczej mały procent motocyklistów (w Polsce) inwestuje w TO zabezpieczenie.

> Jakieś chore pieniądze wchodzą w grę (jeśli dobrze pamiętam).

z prawie max znizkami wyszlo mi 4% wartosci sprzetu.

pozdro

fosfor

Napisano

W garażu mam kotwę w ścianie i do tego łańcuch. Przypinam za koło przednie. Na tylną tarczę zakładam blokadę.

Napisano

> jakby ktos u mnie saidal na moje moto bez mojej wiedzy odrazu by dostal w jape i mi akurat sie

> nigdy nic takiego nieprzydarzylo,ogladac owszem ale siadac dotykac? ty sobie tak pozwalasz

Oczywiście że bym nie pozwolił, ale wiem że takie coś się zdarza... Ojciec z dzieckiem na spacer pojdzie i posadzi dziecko, albo łebki którzy chca sie popisać to siadają. Jak zostawiasz moto to nie wiesz co się z nim dzieje. Niech chociaż ktoś kierownicą ruszy i już alarm wyje. Ja tam do alarmow nie jestem przekonany ani w aucie ani w motocyklu. Najlepsze zabezpieczenia są takie które sam właściciel wymyśli i o ktoych tylko właściciel wie

Napisano

mój motor nocuje pod chmurą zawinięty w plandekę z blokadą na kierownicy, blokadą na tarczach hamulcowych przód, tył i zapięty na 2 łańcuchy do słupa lub drzewa naprzeciwko okna zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.