Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa opony już naprawianej

Featured Replies

Napisano

Witam,

oglądałem przed założeniem swoje opony letnie i moją uwagę zwróciła opona, która była już łatana...

Niestety wtedy została ona załatana "na aucie" od zewnątrz, bez jej ściągania. Teraz nie wygląda to moim zdaniem najlepiej.

Chciałem spytać czy da się takie miejsce, już raz naprawiane, porządnie jeszcze raz naprawić ? Tj. ze zdjęciem opony i założeniem łatki ? Czy lepiej odpuścić ?

Opony to Toyo Proxes cf1 195/60/14 86H z połowy 2007r, bieżnika mają sporo...

Nie przejmowałbym bym się tym szczególnie gdyby nie to, że w wakacje jeżdżę do Hamburga i prędkości są rzędu ~ 130 km/h przez długi czas.

Pozdrawiam pub2.gif

Napisano

> jak to została naprawiona "od zewnątrz" ??

Taka technika bez zdejmowania opony z felgi. Przy prostym przekłuciu opony, rozwierca się otwór po czym za pomocą specjalnego przyrządu (jakby szpikulca z rurki) wciska się specjalny sztyft samowulkanizujący się i odcina się wystający kikut.

Łatałem tak trzy razy oponę i nie stwierdziłem niedogodności, a wręcz odwrotnie, nie maltretuje się opony i felgi zdejmowaniem opony. Przy odrobinie wprawy można by samodzielnie sobie naprawić oponę, o ile zlokalizuje się miejsce przebicia bez "topienia" opony. ok.gif

Napisano

> Nie przejmowałbym bym się tym szczególnie gdyby nie to, że w wakacje jeżdżę do Hamburga i prędkości

> są rzędu ~ 130 km/h przez długi czas.

Jeśli było zrobione fachowo, to nie przejmuj się tym , jeśli nie puszcza powietrza to jest OK! Mam tak łatane opony (Pirelli P5000 DRAGO, Continental PremiumContakt, obie195/50/15) i jeździłem z większymi prędkościami bez żadnych problemów.

Pozdro.

Napisano
  • Autor

> Jeśli było zrobione fachowo, to nie przejmuj się tym , jeśli nie puszcza powietrza to jest OK! Mam

> tak łatane opony (Pirelli P5000 DRAGO, Continental PremiumContakt, obie195/50/15) i jeździłem

> z większymi prędkościami bez żadnych problemów.

> Pozdro.

Kłopot taki, że po jednym roku fachowo to nie wygląda, bo wygląda to tak jakby się miało przy samej podstawie urwać.. Dlatego mam wątpliwości.. A sam rok temu z tym też po Niemczech jeździłem i było ok...

Pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.