Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy wasze 1.4 też tak klepią ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem po wymianie całej "klawiatury" na nową, po ok 4 tygodniach silnik znów zaczął klepać. Nie jest to jakieś mocne klepanie ale słychać.

Kiedyś doczytałem że można regulować ciśnienie oleju w tym silniku, ponoć jest gdzieś jakaś magiczna śruba....

Czy możecie mi to potwierdzić ?

Napisano

Za ciśnienie oleju w układzie odpowiada zawór przelewowy w pompie oleju raczej się tam nie ingeruje.Za duże ciśnienie też jest szkodliwe może dojść do obrócenia panewek Mój ma 160 kkm i zadnego klepania nie słychać.Może któryś nowy padł.

Napisano

mój przekroczył magiczne 200 kkm i klepie. przyzwyczaj się albo sprzedaj ;-)

Napisano

> [...] raczej się tam nie ingeruje.

Można podkręcić w momencie gdy pompa już nie daje odpowiedniego ciśnienia na układ, ja u siebie miałem zamiar to robić, ale po pomiarach ciśnienia i konsultacji ze znajomym mechanikiem zaniechałem działań. Stwierdził że ciśnienie jest ok, a pompę lepiej wymienić na nową niż kombinować.

Co do klepania to zależy od nastroju, jak jest zimny silnik to coś tam tyrka, ale jak już się zagrzeje to jest w miarę cicho.

Tak to u mnie tyrka

Napisano

trzy lata temu wymienilem walek popychacze i inne duperele i od tego czasu klekocze czasami mocniej czasami slabiej przyzwyczaiłem sie do tego

Napisano
  • Autor

Smarowanie na pająku jest ok bo leci wszędzie, pewnie gdzieś nie dochodzi do samoregulatora .... i klepie.

Boje się że wałek znowu mi się zmieli wink.gif

Napisano

Zrób płukankę silnika przed wymianą oleju i zobacz czy się poprawi. Kilku userów chwali sobie tą procedurę i wykonuje przy każdej zmianie oleju. Jeden pisał nawet o stukaniu popychaczy. Gdy wykonał płukankę - jak ręką odjął...

Napisano
  • Autor

Czym płukać ?? Czytałem o tym i jest tyle zwolenników co przeciwników. Olej wymieniałem co 10kkm teraz mam zamiar max co 5kkm. Autko ma już naklepane 230kkm. Zalany jest teraz Castrol Magnatec 10W40.

Napisano

Olej wymieniałem co 10kkm

> teraz mam zamiar max co 5kkm.

I co Ci to da skoro po 10kkm olej wcale nie jest masakrycznie zużyty? palacz.gif U siebie zmieniam średnio co 10kkm ale żeby co półtora miesiąca zmieniać olej to by mi nigdy chyba do głowy nie przyszło... rotfl.gif Zamiast kombinować półśrodkami lepiej poszukaj przyczyny tego klepania bo częstsze zmiany nic Ci nie dadzą oprócz wydanych pieniędzy na olej i być może lepszego samopoczucia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.