Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkręcanie przewodu hamulcowego

Featured Replies

Napisano

Można to zrobić kluczem hakowym, czy tylko i wyłącznie takim specjalnym do przewodów?

Napisano

> Można to zrobić kluczem hakowym, czy tylko i wyłącznie takim specjalnym do przewodów?

Ale że co? Każdym normalnym kluczem możesz odkręcać - uda się, albo i nie. Zależy od wieku auta i umiejętności odkręcającego.

Napisano
  • Autor

No dobra - chodzi o odkręcenie. Dlatego napisałem zrobić, a nie robić. Skoro nie wyraziłem się wystarczająco jasno - czy klucz hakowy się do tego nadaje? Zwykłym próbowałem i sześciokąt częściowo się zjechał, więc muszę kombinować inaczej, czyli kupić hakowy lub taki specjalny do przewodów - który lepszy? Hakowe (samozaciskowe) generalnie sprawdzają się przy większych obciążeniach?

Napisano

Chcesz wymienić ten przewód, czy odkręcić tak, żeby nadawał się do ponownego montażu? Jeśli tylko odkręcić, to polecam żabkę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli tylko odkręcić, to polecam żabkę

Gdyby przewód miał być wymieniany, to krótka piłka - przewód przeciąć i rurkowym spokojnie odkręcić waytogo.gif

Problem w tym, że chcę go właśnie tylko tymczasowo odkręcić. Żabka to rzeczywiście dobry pomysł, lecz to jest przy korektorze siły hamowania i dostęp marny sick.gif

Napisano

> lecz to jest przy korektorze siły hamowania i dostęp marny

Przecięty oczkowy - czyli specjalny. palacz.gif

Napisano

Psikac WD i poczekac troche ok.gif

Jesli naprawa nie jest pilna to bym ze dwa dni poczekał kilka razy psikając.

wtedy sie odkreci plaskim bez problemu ok.gif

Napisano

> Chcesz wymienić ten przewód, czy odkręcić tak, żeby nadawał się do ponownego montażu? Jeśli tylko

> odkręcić, to polecam żabkę

Zgadzam się z przedmówcą. W ostateczności mozna spróbować kluczem do rur - o ile miejsce pozwala. Jednak przy korektorze może być ciężko, a jeśli już sześciokąt jest zmęczony to i klucze do przewodów mogą mieć problem...

Napisano

Ja tam zawsze uważałem, że przy odkręcaniu przewodu hamulcowego trza go wymienić. Koszt niewielki, a bezpieczniej.

Napisano
  • Autor

Obejdzie się bez wymiany przewodu, bo udało mi się całkiem uniknąć odkręcania. Problem polegał na tym, że tył nie hamował i potrzebowałem wymontować korektor, żeby go spawdzić, a wystarczyło rozruszać wajchę korektora - i nie ma potrzeby rozkręcania czegokolwiek. biglaugh.gif

Pozdrawiam wszystkich 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.