Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana szyby przedniej Aveo 2004.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dziś oberwałem kamulcem który najprawdopodobniej spadł z wiaduktu pod którym przejeżdżałem Toruńską (DC) i szyba do wymiany. Pozioma krecha od prawej strony tak z 5cm nad dolną krawędzią z mozołem podąża do drugiego końca :-(.

Czy ktoś już przerabiał wymianę? Jaki warsztat w Wawie i jaką szybę wybrać?

Autoglassjaan proponuje NordGlass za 630pln z wymianą, Towarowa - dawny serwis Daewoo proponuje "oryginalną" za > 1000pln.

O szybach NordGlass jest b. dużo różnych opinii, jedni chwalą inni wręcz przeciwnie. Robi ktoś jeszcze zamienniki do tego koreańskiego wynalazku?

Pan z Towarowej nie potrafił powiedzieć co należy rozumieć przez "oryginalna" w wydaniu Chevroleta.

W związku z tym moje kolejne pytanie, kto robi szyby dla Aveo składanego w Polsce, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że biorą je z Korei.

O ile w praktyce i na jak długo wzrasta składka ubezpieczenie jeżeli naprawi się taką szkodę z własnego AC. Pani z AXA stwierdziła że zniżek nie zabierają a składka wzrośnie niewiele tj jakieś 100pln.

Pozdrawiam MK.

Napisano

> Jaki warsztat w Wawie i jaką szybę wybrać?

Zobacz na oferty na Allegro, nowe szyby za 400zł z montażem, tyle, że wycieczka do Łodzi

Napisano

> O ile w praktyce i na jak długo wzrasta składka ubezpieczenie jeżeli naprawi się taką szkodę z

> własnego AC. Pani z AXA stwierdziła że zniżek nie zabierają a składka wzrośnie niewiele tj

> jakieś 100pln.

Mnie dokladnie wzroslo o 120 zl na dwa lata. A mialem pecha po 2 tygodniach od wyjechania z salonu. angryfire.gif

Napisano

> ja wymieniałem tutaj - tu było najtaniej

jakiś tekst .

sprawnie, szybko i tanio

chyba Nordglass - po dwóch latach jest nadal ok

co do ubezpieczeń sprawdź OWU - ja uznałem, że lepiej się opłaca zrobić to za własną kasą

w uproszczeniu - koszt szyby < koszt utraconych zniżek przez trzy lata

i dobrze, że zrobiłem, bo potem byłem sprawcą szkody z OC i przy ubezpieczaniu samochodu wykorzystałem bezszkodowość AC zlosnik.gif

Napisano

Najwazniejsze nie dajcie sie namowic na wymiane szyby i odbior w 2 godziny.

Klej naprawde potrzebuje czasu zeby sie utwardzic. Wiem cos o tym bo raz taki klej wycinalem na drugi dzien i tylko wszystko bylo czarne od kleju.

Napisano

> Mnie dokladnie wzroslo o 120 zl na dwa lata.

zależy jak to liczyć

jeśli w I roku wzrosło Ci o 120 zł, to powinieneś uwzlędnić również o ile by Ci spadała składka gdybyś nie miał szkody

w uproszczeniu:

bez szkody: 1000 900 800 700 łącznie 3 lata 2400

ze szkodą: 1000 1100 1000 900 łącznie 3000

różnica 600 koszt szyby 600

moim zdaniem nie warto tracić zniżek dla naprawy poniżej 1000 zł (czasami jest określony udział własny 500 zł), ale to zależy od chwilowej płynności posiadacza auta bo niekiedy trzeba skorzystać z ubezpieczenia

Napisano

> zależy jak to liczyć

> jeśli w I roku wzrosło Ci o 120 zł, to powinieneś uwzlędnić również o ile by Ci spadała składka

> gdybyś nie miał szkody

> w uproszczeniu:

> bez szkody: 1000 900 800 700 łącznie 3 lata 2400

> ze szkodą: 1000 1100 1000 900 łącznie 3000

> różnica 600 koszt szyby 600

> moim zdaniem nie warto tracić zniżek dla naprawy poniżej 1000 zł (czasami jest określony udział

> własny 500 zł), ale to zależy od chwilowej płynności posiadacza auta bo niekiedy trzeba

> skorzystać z ubezpieczenia

Kurde tak zrobilem. Zadzwonilem do Pani i powiedzialem zeby mi obliczyla skladke z 1 szkoda i bez szkody i w pierwszym roku wyszlo 120 zl na drugi rok juz nie pamietalem, bo jeszcze stracilem dodatkowe znizki gdyz zmienilem ubezpieczyciela na dom. W Hestii znizka spada o jeden stopien na dwa lata, czyli u mnie z 60% na 50%, wiec twoje wyliczenia troche sie nie zgadzaja z moim przyadkiem, gdyz 120 zl z pierwszego roku plus nawet jesli bylo to samo w drugim (chociaz wartosc wyliczenia mniejsza ze wzgledu na rocznik) to bedzie 240, ale nie 1500 za OEM szybe w ASO.

A rachunek na szybe do Hestii poszedl na 1500 zl.

Napisano

Miło wspominam zakład: Artglass IT. - korzystałem kilkakrotnie- zawsze mieli dobrą ofertę. Ul. Mszczonowska 19A, tel. 22 877 08 77, co szkodzi zadzwonić o cenę. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.