Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car Audio - wymiana głośników

Featured Replies

Napisano
  • Autor

jak już mowilem nie chce aby auto starciło na praktyczności wink.gif panda jest na tyle mała że sub czy wzmacniacza jak sie wciepnie do bagaznika to na bagaż.. juz nic nie ma.. frown.gif a auto ma u mnie- SŁUZYC - przede wszystkim:) czyli byc praktycznym smile.gif

co do mat - mata bitumiczna kosztuje niesamowicie drogo za doslownie skrawki.. co to jest 50x20 cm? abrdzo malo. a ze nie chce aby car aduio bylo droższe od samego auta ;p dziękuje za rady wink.gif

Napisano
  • Autor

niestety nie mogę edytować wiadomości więc.. sam sobie odpisuje hehe.gif wrzucam fotke - bo jak wiadomo bez foto sie nie liczy - zlosnik.gif glosniczków helix, diod, i książeczki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif teraz tylko poczekac na tydzien wolnego i byndzie jazda 270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifoink.gifoink.gif

Foteczka zeby.GIF

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Pany smile.gif Wczoraj zrobiłem 1 sztukę drzwi - diody, wygluszenei, glosniki smile.gif

Czym zeście robili dziure w zaślepce na tweeter? bo ja zacząłem takimi obcążkami i zaślepka poleciała w pyl sick.gif

tak przy okazji - jakby ktoś mial to kupie takie zaślepki - najlepiej juz z dziurami na gwizdek;p

druga sprawa to taka ze przy mocniejszym basie pojawia sie w gwizdku harczenie. po odkreceniu i przykreceniu na nowo kabelkow harczenie zmalało ale nadal cos jest nie tak. gdzie moze lezec przyczyna?

Moje pierwsze wrazenie dwoch z 8 glosników jest w miare pozytywne mając w swiadomości to ze Wolfi mowil o rozegraniu glkosników smile.gifzlosnik.gifsmile.gif

Napisano

ja najpierw rozwiercilem a pozniej wycinalem ostrym nozem, ale teraz bym zrobil tak ze bym małe wiertełko wziął i kazda dziurke rozwiercił a tweeter schował pod zaslepke.

jakie diody robiles? pokaz foto no i czym to w koncu wygluszales i czy dystanse kupiles smile.gif

głosniki musza sie rozegrać wiec daj im troche czasu ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja najpierw rozwiercilem a pozniej wycinalem ostrym nozem, ale teraz bym zrobil tak ze bym małe

> wiertełko wziął i kazda dziurke rozwiercił a tweeter schował pod zaslepke.

> jakie diody robiles? pokaz foto no i czym to w koncu wygluszales i czy dystanse kupiles

> głosniki musza sie rozegrać wiec daj im troche czasu

Teraz chyba bede robil nozykiem. Wygluszylem matą dekarska. dystanse dostalem gratis z glosnikami. a zdjęcia akurat nie zrobilem ale przy następnych drzwiach na pewno zrobie smile.gif juz wiem skąd te harczenie - to moj transmiter fm to powodowal. jak puscilem muze z plyty to wszystko czysto gralo smile.gif

Napisano
  • Autor

No dobra to moze mała relacja z tego co bylo robione:

1.

Tak wygląda wygluszenie taśmą dekarską, nie jest to super professional ale przynajmniej wszystko po za tykane.

b562cc57313252b8m.jpg

2.

to juz przygotowanie do załozenia plastiku smile.gif

efc68fa9280fd774m.jpg

3. w między czasie:

Przygotowałem zaslepke pod tweeter. ps. jakby ktos mial do odsprzedania zaslepke to ja chetnie kupie. interesuje mnie prawa strona smile.gif

2229509891705040m.jpg

to tak w skrócie smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

mam takie small pytanko smile.gif

czy oplaca sie wyciszać podłogę i podsufitke? smile.gif moze nie ze względu na dźwiek z głośników lecz na hałas dobiegający z zewnątrz smile.gif

Podłoga:

(przy założeniu ze sie opłaca prosze odpowiedzieć na te pytania zlosnik.gif)

rozumiem ze ten czarny 'filc' na podłodze jest przymocowany przez takie plastikowe spinki oraz sruby które tez mocuję sie fotel tak na przykald? dobrze rozumuje?

tam chyba mozna wszystko zakleic prawda? każdą dziurke ?:)

Podsufitka:

a to jak ściągnąc? wiem ze trzeba odkręcić daszki przecisloneczne, wyciągnąc lampke, odczepic plastik przy slupkach i samo pojdzie? czy tez tam są jakies spinki? smile.gif fotografiami nie pogardze smile.gif

pzdr wink.gif

Napisano

> mam takie small pytanko

> czy oplaca sie wyciszać podłogę i podsufitke? moze nie ze względu na dźwiek z głośników lecz na

> hałas dobiegający z zewnątrz

> Podłoga:

> (przy założeniu ze sie opłaca prosze odpowiedzieć na te pytania )

> rozumiem ze ten czarny 'filc' na podłodze jest przymocowany przez takie plastikowe spinki oraz

> sruby które tez mocuję sie fotel tak na przykald? dobrze rozumuje?

> tam chyba mozna wszystko zakleic prawda? każdą dziurke ?:)

> Podsufitka:

> a to jak ściągnąc? wiem ze trzeba odkręcić daszki przecisloneczne, wyciągnąc lampke, odczepic

> plastik przy slupkach i samo pojdzie? czy tez tam są jakies spinki? fotografiami nie pogardze

> pzdr

kolega pipper chyba wygłuszał ale on miał prosciej, miał vana zlosnik.gif

podsufitka na logike musisz odkrecic boczne plastiki z przodu, z tyłu i po srodku, daszki plus lampke oraz sam zobacz ze w suficie sa zatrzaski i je trzeba powyciagac mocniejszym szarpnieciem. Co do podlogi to tylko patrzylem pod nogi kierowcy i tam jest taki filc ktory sie po prostu wyjmuje spod wykladziny zlosnik.gif

a czy sie opłaca? no nie wiem, moim zdaniem panda i tak cichym samochodem jest wink.gif

Napisano

> mam takie small pytanko

> czy oplaca sie wyciszać podłogę i podsufitke? moze nie ze względu na dźwiek z głośników lecz na

> hałas dobiegający z zewnątrz

> Podłoga:

> (przy założeniu ze sie opłaca prosze odpowiedzieć na te pytania )

> rozumiem ze ten czarny 'filc' na podłodze jest przymocowany przez takie plastikowe spinki oraz

> sruby które tez mocuję sie fotel tak na przykald? dobrze rozumuje?

> tam chyba mozna wszystko zakleic prawda? każdą dziurke ?:)

> pzdr

Jak zakleisz wszystko w podłodze, to będziesz miał problem związany z odprowadzaniem wody. Teoretycznie jakieś otwory "rewizyjne" tam są.

Z reguły ich zapchanie objawia się po wielkich deszczach i śniegach, gdy wszystko pływa i nic nie schnie. Tak więc byłby ostrożny.

Napisano

> Jak zakleisz wszystko w podłodze, to będziesz miał problem związany z odprowadzaniem wody.

> Teoretycznie jakieś otwory "rewizyjne" tam są.

> Z reguły ich zapchanie objawia się po wielkich deszczach i śniegach, gdy wszystko pływa i nic nie

> schnie. Tak więc byłby ostrożny.

Podłoga nie ma żadnych wolnych otworów rewizyjnych przez które mogłaby się wlać/wylać woda.

Pod tą szarą wykładziną znajduje się sprasowany filc a dodatkowo jest mata tłumiąca na przedniej ścianie grodziowej

sięgająca od szyby czołowej do łączenia podłogi ze ścianą.

co do zalewania wodą - kupić gumowe dywaniki ale typu"korytko" a na wierzch np welurowe waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

zeby nie bylo ze nie dotrzymuje slowa:

fotki glosniczkow - juz zamontowane smile.gif gra to wszystko ZAJEFAJNIE:D zlosnik.gif

1.

613bddd7f080bbacmed.jpg

2.

a68654b7da9e1a2bmed.jpg

3.

b6433fffc23e76d6med.jpg

4. Teraz off topic - kiedys byl temat poruszony na temat ultera - ze troche zbyt wystaje - no teraz macie widok z góry - mogl byc troche brdziej schowany - ale tragicznie nei jest.

78e70eb9911ac0f8med.jpg

ps, przepraszam ze nie umyte auto - ale produkty megi są powoli zamawiane a dzis padal deszcz wink.gif

Napisano

Mi jakoś mniej ulter wystaje

Napisano

rozumiem ze w drzwiach z tyłu i z prozdu masz same helixy ? zlosnik.gif

ode podobno pod radiem ładnie graja, plus oczywiscie daj im szanse sie jeszcze rozegrac zlosnik.gif

co do ultera wystaje i to bardzo no.gif podejrzewam ze mechanikowy nie chcialo sie odciac rury te 2 centy i zostawił jak zostawił no.gif

Napisano
  • Autor

> rozumiem ze w drzwiach z tyłu i z prozdu masz same helixy ?

> ode podobno pod radiem ładnie graja, plus oczywiscie daj im szanse sie jeszcze rozegrac

> co do ultera wystaje i to bardzo podejrzewam ze mechanikowy nie chcialo sie odciac rury te 2

> centy i zostawił jak zostawił

Tak masz racje. wszędzie helixy 165 + wszedzie mdf - po zamontowaniu wszystkich 8 glosników bas juz jest tak mocny ze momentami az męczący tongue.gif hehe a one jeszcze sie nie rozegraly ;p a co do ultera - chyba tak - troche to przegapilem... oslabiony.gif

Napisano

> Tak masz racje. wszędzie helixy 165 + wszedzie mdf - po zamontowaniu wszystkich 8 glosników bas juz

> jest tak mocny ze momentami az męczący hehe a one jeszcze sie nie rozegraly ;p a co do

> ultera - chyba tak - troche to przegapilem...

ale powiedz mi helixy masz tylko w drzwiach czy jeszcze cos gdzies gra? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale powiedz mi helixy masz tylko w drzwiach czy jeszcze cos gdzies gra?

tylko helixy smile.gif 4 woofery i 4 tweetery smile.gif a z tego co czytalem instrukcje te helixy mozna podpiąc pod subwoofer wink.gif

Napisano

> Tak masz racje. wszędzie helixy 165 + wszedzie mdf - po zamontowaniu wszystkich 8 glosników bas juz

> jest tak mocny ze momentami az męczący

a pod jakim radyjkiem masz ten zestaw?

Napisano

Jak chcesz głośniki helix zestaw odsperawany jakoś podłączyć pod subwoofer? bo nie bardzo to rozumiem.

A bassu to chyba prawdziwego nie słyszałeś skoro mówisz że to już nie do wytrzymania zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a pod jakim radyjkiem masz ten zestaw?

radio z sony xplod

cos takiego: Sony

tylko ze cale ciemne i podswietlenie bursztynowe smile.gif

a co do basu - mozliwe ze nigdy nie slyszalem takiego basu bo gdzie? tongue.gif na zadnym zlocie jeszcze nigdy ni ebylem wiec nie mam porównania oprocz aut ktorymi mialem okazje jezdzic 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.