Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniwersalne podnośniki szyb

Featured Replies

Napisano

Na allegro pełno tego , wszystkie wyglądają podobnie ale jak to się spisuje niewiem.gif ma ktoś może?

Napisano

> Na allegro pełno tego , wszystkie wyglądają podobnie ale jak to się spisuje ma ktoś może?

Kolega ma w Corsie C i okazuje się, że dość mocno obciążają instalację elektryczną, a przynajmniej bardziej niż fabryczne. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

To zrozumiale w koncu silniczek musi popchnac troche wiecej,ale to nie powinno byc problemem waytogo.gif bardziej zastanawia mnie jakosc wykonania i sposob polaczenia z orginalnym podnosnikiem

Napisano

> To zrozumiale w koncu silniczek musi popchnac troche wiecej,ale to nie powinno byc problemem

> bardziej zastanawia mnie jakosc wykonania i sposob polaczenia z orginalnym podnosnikiem

więcej czego ??

silniczek pcha/ciągnie tyle samo, kwestia jakiej jakości jest wyrób bo te uniwersalne zakładane zamiast korbki to słabizna jest

Ta firma ma porządne wyroby http://www.electriclife.pl/

Napisano

> więcej czego ??

> silniczek pcha/ciągnie tyle samo, kwestia jakiej jakości jest wyrób bo te uniwersalne zakładane

> zamiast korbki to słabizna jest

U mnie w matizie ponad rok wytrzymała, po sprzedaży nowemu właścicielowi do tej pory działa.

Napisano

Moim zdaniem kwestia przełożenia. Tzn gdy masz oryginalne silniki to mają one przekładnie tak dobraną aby silnik aż tak bardzo nie był obciążony.

Mój znajomy zakładał kiedyś taki zamiennik dokładany na korbkę, montuje się banalnie prosto, ładnie to poupinaliśmy i nawet działa.

Z mojego doświadczenia, gdy kręcąc korbką wszystko działa lekko na całej drodze przesuwu szyby to efekt końcowy jest zadowalający. Natomiast czym ciężej szyba pracuje w całej lub częściowej drodze przesuwu tym dziwniejszy efekt jest przy jej opuszczaniu bądź podnoszeniu tym dokładanym siłownikiem - efekty dźwiękowe, wrażenie jakby silnik chciał się zatrzymać itd.

Zatem warto najpierw zadbać aby szyba lekko pracowała kręcąc korbką i ewentualnie wtedy dołożyć silnik. Są środki którymi spryskuje się prowadnice szyby, dodatkowo nasmarować trzeba wszelkie mechanizmy itd.

Wiadomo, do oryginału nie ma co porównywać ale też nakład finansowy i stopień skomplikowania tego zamiennika jest prostrzy.

Ja wzorowałem się na poniższym forum:

Uniwersalne elektryczne szyby PUG 206

PS

Oglądam właśnie link z góry do zakłądu w Łomiankach, może warto faktycznie się do nich udać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.