Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

izolacja blotnika w AVEO II 5D

Featured Replies

Napisano

Witam

Powiedcie mi czy po stronie kierowcy macie izolacje miedzy koncem blotnika a slupkami przednich drzwi ? Bo ja po otwarciu przednich drzwi widze ze nie ma owej izolacji i widze od srodka kierunkowskaz, wiazke kabli, nadkole a takze tyl lampy przedniej. Zas po stronie pasazera owa izolacja jest

Udzielajac mi odpowiedzi czy macie czy tez nie prosze o podanie rocznika samochodu

Napisano

2004, mam izolację, nic nie widzę.

Może Twój miał jakąś przygodę pomiędzy fabryką a Tobą i wymieniając błotnik zapomnieli dać izolację ?

Napisano
  • Autor

No nie dokonca smile.gif

Chdzi mi o to czy w tym nowym Aveo (rocznik 2008 , 2009) bylo owe wypelnienie po stronie kierowcy czy tez nie

Napisano

Mialem podobny problem z rozszyfrowaniem tego. Ja na drugi dzien po odebraniu samochodu z salonu (zakupu) zauwazylem ze nie ma wypelnienia po stronie pasazera - po stronie kierowcy byl. Obuzony sytuacja ze sprzedali mi wadliwy samochod odrazu kontakt z moim dilerem i jazda ze braki sa. Otrzymalem wtedy od dilera na pismie (bo tak zazadalem) ze w samochodach aveo owa izolacja jest tylko po stronie kierowcy z pewnych przyczyn (nie pamietam dokladnie) ale chodzilo o ochrone jakiejs glownej wiazki kabli ktora wychodzi z konsoli i idzie do silnika. Oczywiscie za bardzo nie dowiezalem , wiec ciagnelem temat dalej, wtedy tez diler dal mi informacje z centrali GM ktora tez to potwierdzala.

Wiec drogi kolego owe wypelnienie (uszczelka) musza byc jedynie po stronie kierowcy, pelni ona role ochronna. Aveo jest jedynym samochodem z Chevroletow (dostepny w Europie) ktory ma tylko po jednej stronie owa uszczelke. W zadnym katalogu czesci GM nie ma takiego czegos jak uszczelka prawa , jest tylko lewa a skoro jest tylko lewa to znaczy ze ma byc po lewej stronie a nie po prawej !!!

Nie lekcewarz tego i nie jezdzil bez tej uszczelki ( czy jak to sie fachowo nazywa) bo wspomniana wiazke kabli mozesz przyciac zawiasami drzwi a co za tym idzie doprowadzic do nieszczescia w czasie jazdy - tam ida kable sterujace roznymi systemami. Takze uwazaj jak myjesz auto aby woda nie wlatywala w to odsloniete miejsce gdyz po kablach splynie do kostek polaczeniowych i w najlepszym przypadku bedzie tylko zwarcie.

Nie wiem co jest powodem tego ze u Ciebie tego nie ma po stronie kierowcy (jest odwrotnie), ale jezeli wine za to ponosi diler zadaj od dilera naprawy, jezeli nie bedzie chcial tego zrobic bierz najdrozszego prawnika w Polsce (nie najlepszego ale najdrozszego) i pozew do sadu - wygrana jak w banku. Samochod bez czesci ktore zalecil (lub tez zle zamontowanych) producent to samochod bez chomolgacji. Zagraza w wiekszym lub mniejszym stopniu tobie i podrozujacych z toba osob. Jak cos to pisz takze do centrali GM I chevroleta ze auto jest wadliwe , niezgodne ze specyfikacja a diler nie chce tego naprawic.

Jakbys chcial poczytac co moj diler i Gm napisali o tym do daj znac na priv, poszukam w domu (moze gdzies to jeszcze mam) i jak cos to podesle Ci na emaila.

Aha, prosiles o rok produkcji - moj jest z 2008 tak jak twoj

Napisano

> bierz najdrozszego prawnika w Polsce (nie najlepszego ale najdrozszego) i pozew do sadu -

> wygrana jak w banku.

Rozumiem, że chodzi o to, żeby dopłacił największą różnicę pomiędzy zwrotem kosztów przyznanych przez Sąd a fakturą prawnika ?

Napisano

> Witam

> Powiedcie mi czy po stronie kierowcy macie izolacje miedzy koncem blotnika a slupkami przednich

> drzwi ? Bo ja po otwarciu przednich drzwi widze ze nie ma owej izolacji i widze od srodka

> kierunkowskaz, wiazke kabli, nadkole a takze tyl lampy przedniej. Zas po stronie pasazera owa

> izolacja jest

> Udzielajac mi odpowiedzi czy macie czy tez nie prosze o podanie rocznika samochodu

U ojca w Aveo Sedan 2008 jest na odwrót. Po stronie kierowcy jest izolacja a po stronie pasażera nie ma. Zaprawdę dziwne to rozwiązanie ale tak jest ..

Napisano

moj rocznik 2008, owe wypelnienie w postaci jakby takiej czarnej gabki jest tylko po stronie kierowcy (tzn lewej), po prawej brak

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mój rocznik 2008 HB.Wytłumienie tylko od strony kierowcy.Po wysłaniu maila do GM otrzymałem informację że od strony pasażera nie jest montowane ze względu na fakt umieszczenia we wnęce nad plastikowym nadkolem wlotu zasysanego powietrza do układu zasilania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.