Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zbyt niskie obroty silnika - Megi 1.4 16V

Featured Replies

Napisano

Chodzi o zbyt niskie obroty biegu jałowego. Na ciepłym silniku obrotomierz pokazuje 500 obr/min, co sprawia, że silnik, mimo, że pracuje równo, to wpada w delikatne drgania przenoszące się na karoserię. Zerknąłem pod maskę i jest tam śruba z łbem torx do wstępnego ustawienia przepustnicy - jednakże już prawie do końca wkręcona. Oczywiście spróbuję jeszcze wkręcić tę śrubkę przynajmniej o jeden obrót, ale zastanawiam się czy to pomoże, czy usterki należy szukać gdzie indziej?

Renata Megane 1.4 16V 2000r.

Napisano

> Chodzi o zbyt niskie obroty biegu jałowego. Na ciepłym silniku obrotomierz pokazuje 500 obr/min, co

> sprawia, że silnik, mimo, że pracuje równo, to wpada w delikatne drgania przenoszące się na

> karoserię. Zerknąłem pod maskę i jest tam śruba z łbem torx do wstępnego ustawienia

> przepustnicy - jednakże już prawie do końca wkręcona. Oczywiście spróbuję jeszcze wkręcić tę

> śrubkę przynajmniej o jeden obrót, ale zastanawiam się czy to pomoże, czy usterki należy

> szukać gdzie indziej?

> Renata Megane 1.4 16V 2000r.

posprawdzaj uszczelki przepustnicy ! czesta bolaczka tych silnikow, dalej silnik krokowy, tutaj tez nie ma lekko...

Napisano
  • Autor

> posprawdzaj uszczelki przepustnicy ! czesta bolaczka tych silnikow, dalej silnik krokowy, tutaj tez

> nie ma lekko...

ok.gif domyślam się, że trzeba w tym celu zdjąć kolektor dolotowy? hmm.gif - do sprawdzenia tych uszczelek?

Napisano

> domyślam się, że trzeba w tym celu zdjąć kolektor dolotowy? - do sprawdzenia tych uszczelek?

mail smile.gif

Napisano
  • Autor

> mail

dzięki, dzięki 20.GIF

Napisano

> dzięki, dzięki

A czy ja też mogę tego e-maila otrzymać? Mam podobne objawy, wymienił bym sobie ww uszczelki, tylko nie wiem jak?

Pzdr,

Wrocl

PS Zmieniłem Nexię na Meganę

Napisano

> mail

daj i mi zlosnik.gif

może się czegoś dowiem o swoim aucie smile.gif

bow.gif

Napisano

> daj i mi

> może się czegoś dowiem o swoim aucie

U mnie delikatnie obroty faluja +-1mm góra ,dół shocked.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> daj i mi

> może się czegoś dowiem o swoim aucie

poszło do Was obu ok.gif

Napisano
  • Autor

> A czy ja też mogę tego e-maila otrzymać? Mam podobne objawy, wymienił bym sobie ww uszczelki, tylko

> nie wiem jak?

> Pzdr,

> Wrocl

> PS Zmieniłem Nexię na Meganę

@ poszedł

trochę przesadziłem w pierwszym poście z wartością obrotów. Wsiadłem dziś w renatkę żony i obroty są niskie, ale nie 500 obr/min a tak w połowie między 500 a 1000 na obrotomierzu - może ciut niżej jak połowa tego zakresu, czyli w granicach 650 obr/min. IMO trochę mało, chyba powinno być 800-900? cfaniaczek.gif

Napisano

> poszło do Was obu

to ja też poprosze na [email protected] (megi mej żony też z lekka faluje ale ma 200 na blacie już ) smile.gif

Napisano
  • Autor

> to ja też poprosze na [email protected] (megi mej żony też z lekka faluje ale ma 200 na blacie już )

idzie ok.gif

swoją drogą, to zaczynam szukać dialogysa shhh.gifzlosnik.gif

Napisano

> idzie

> swoją drogą, to zaczynam szukać dialogysa

jak sie ladnie usmiechniesz 270751858-jezyk.gif

Ja osobiscie nie znalazlem nigdzie, poza tym jest mega nieintuicyjny w obsludze, ale jest jednym z moich narzedzi pracy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.