Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG - Kontrolka wtrysku - Immobilizer

Featured Replies

Napisano

Szukając w archiwach już zdążyłem sie zorientować że te 3 rzeczy w/w mają ze sobą dużo wspólnego ale niestety nie znalazłem czy któryś z zagazowanych klubowiczów może miał to samo co ja.

A mianowicie od czasu jak mam LPG juz 3-4 razu zapaliła mi sie w czasie jazdy kontrolka wtrysku, do tej pory wystarczyło zatrzymać sie zgasić silnik, opdalić i jechać dalej, ale dzisiaj nie, po zgaszeniu silnika i ponownym przekręceniu kluczyka kontrolka Fiat-code nie zgasła i wiadomo co spowodowała frown.gif

Udało mi się uruchomić silnik dopiero po kilku minutach. Zdążyłem sie dowiedzieć że może być spowodowane to złym ustawieniem gazu i mam zamiar jechać do moich gazowników i porządnie ich ustawić, ale mam pytanko czy któs z gazowników miał podobny problem i czy udało sie go rozwiązać a jak tak to może ktoś mi podpowie w czym przypilnować gazowników żeby znowu czegoś nie spier...

Instalacja to Lovato+Autronic, a może to wina instalacji i na tym co mi założyli to już tak będzie frown.gif ??

Napisano

kontrolka wtrysku zaczęła zapalać się od momentu padu reduktora,

i zapala się dalej pomimo jego regeneracji, paru regulacji i poprawek gazowników oslabiony.gif

jak znam życie to skończy się kłótnią i dopiero w jej efekcie wymianą reduktora z zaliczeniem kosztu jego regeneracji

Napisano

Witam

U mnie w Marei tez mi sie zdarzyło ze 3 razy ze w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka wtrysku i fiat-code, na szczęscie zawsze po zgaszeniu i ponownym zapaleniu obydwie kontrolki gasły normalnie i auto jechalo dalej.

Z tego co pamietam wziąłem kluczyk zapasowy i od tamtego czasu nie mialem sytuacji zeby zapalil mi sie fiat-code.

Napisano

Hmm, na pewno zapalila sie kontrolka fiat code ? czy moze wtrysku ? Immobilizer ma b. malo wspolnego z ingerencja w nia instalacji gazowej. Predzej elektryka gdziec Ci przerywa - mialem to samo! Zaczelo sie w wawce kiedy mialem juz ruszac do domku. Pol auta rozkrecilem na parkingu. Robilem pomiary, kombinowalem jak sie dalo. Okazalo sie, ze przy bezpiecznikach (w kabinie) na kostce nie bylo styku...

Napisano

no ja też mam instalacje lovato a kontrolka wtrysku cały czas mi się świeci na lpg:)

jest to rzekomo spowodowane za tanią instalką i faktem że po przełaczeniu są odcinane wtryski ale przez to że mam odcięcię poprostu na przewodach do wtrysku a nie jakąś kostką w poniedziałem jadę włąśnie na zamontowanie tej kostki 80zł z robocizną smile.gif) .

Napisano

> Instalacja to Lovato+Autronic, a może to wina instalacji i na tym co

> mi założyli to już tak będzie ??

Ludzie czy wy sie kiedyś nauczycie , że jak coś jest tanie to jest gówno warte !!

Na BRC przyhulałęm już 100 kkm i nie było ani razu problemu z winy instalacji

Napisano

Koniecznie bo niedlugo mozesz nie pojezdzic na benzynce wink.gif

PS. Powinienes miec zamontowane emulatory wtrysku oraz sondy L i najwazniejsze zeby ich emulacja byla kompatybilna z sygnalami generowanymi przy zasilaniu silnika benzynka

Napisano

> Ludzie czy wy sie kiedyś nauczycie , że jak coś jest tanie to jest

> gówno warte !!

> Na BRC przyhulałęm już 100 kkm i nie było ani razu problemu z winy

> instalacji

nauczymy się .. kiedyś

jak się ma w 40k mieście 2 gazowników to się nie ma za dużego wyboru 30.GIF

Napisano
  • Autor

> Ludzie czy wy sie kiedyś nauczycie , że jak coś jest tanie to jest

> gówno warte !!

> Na BRC przyhulałęm już 100 kkm i nie było ani razu problemu z winy

> instalacji

Czyli idąc twoim tokiem rozumowania BRC to takie same gówno jak Lovato gdyż u mojego gazownika była ta sama cena i możliwość wyboru. Padło na Lovato bo ludzie którzy jeździli na BRC kurwili na to niesamowicie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.