Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DROBNE AWARIE :)

Featured Replies

Napisano

Witam,dzisiaj kupilem Uno 1,1 1994r rzeczywisty przebieg 70tys smile.gif korozja go zre,ale to nic..:) mam pare pytan:

1.czy jezeli dodaje gazu na maxa a nie jedziei chyba slizga sie na sprzegle tzn ze sprzeglo do wymiany?? a jesli tak to czy takie sprzeglo ma-pa http://allegro.pl/show_item.php?item=71936193 bedzie pasowac?:> ile moze kosztowac wymiana sprzegla u mechanika?

2. cos dziwnego dzieje sie z kierownica-szura i trzeszczy jak sie nia kreci,ale jak sie docisnie do przodu kierownice to normalnie,pozatym lewy kierunek sie blokuje i dziala dopiero dobrze jak lekko w lewo sie skreci-czy ktos wie co to moze byc?

3. kiedy w uno chodzi zegarek??caly czas?? jak wlaczam samochod to tylko sie podswietla na zielono caly zegar i nic nie pokazuje...co mozna z tym zrobic??wymienic caly zegarek?

to narazie tyle,mysle ze jeszcze na biezaco bede podawal usterki poniewaz mam uniaczka dopiero od wieczora:P

Napisano

> Witam

Witaj

> dzisiaj kupilem Uno 1,1 1994r rzeczywisty przebieg 70tys

czy rzeczywisty to długo możnabyłoby debatować 270751858-jezyk.gif

> korozja go zre,ale to nic..:)

standard

Napisano

> Witam,dzisiaj kupilem Uno 1,1 1994r rzeczywisty przebieg 70tys

pogratulowac zakupu smile.gif jesli przebieg jest realny.... ;-)

> korozja go zre,ale to nic..:) mam pare pytan:

kazdego sobie wcina... pewnie uno korozji dobrze smakuje :D

ja na szczescie nie narzekam.

> 1.czy jezeli dodaje gazu na maxa a nie jedziei chyba slizga sie na

> sprzegle tzn ze sprzeglo do wymiany?? a jesli tak to czy takie

> sprzeglo ma-pa http://allegro.pl/show_item.php?item=71936193

> bedzie pasowac?:

jesli sie slizga sprzeglo to czeka cie najprawdopodobniej wymiana. ja wymienialem w zeszlym roku. nie pamietam firmy ale calosc kosztowalo mnie z wymiana 200zl. najtansza propozycja jaka znalazlem. mechanik za robote zakasowal jedyne 50zl. ale pytalem sie w roznych miejscach to za kopletne sprzeglo wolali od 200 do 400zl.

> 2. cos dziwnego dzieje sie z kierownica-szura i trzeszczy jak sie nia

> kreci,ale jak sie docisnie do przodu kierownice to

> normalnie,pozatym lewy kierunek sie blokuje i dziala dopiero

> dobrze jak lekko w lewo sie skreci-czy ktos wie co to moze byc?

jesli cos trzeszczy to moze cos z przekladnia kierownicza... nie wiem. mam tez dziwne odglosy i nie wiem co jest przyczyna. luzow zadnych nie mam.

co do dzwigni kierunkowskazow to zerknij na www.fiatuno.pl tam jest manual jak rozebrac przelacznik pod kierownica zeby dostac sie do przelacznika kierunkow.

> 3. kiedy w uno chodzi zegarek??caly czas?? jak wlaczam samochod to

> tylko sie podswietla na zielono caly zegar i nic nie

> pokazuje...co mozna z tym zrobic??wymienic caly zegarek?

> to narazie tyle,mysle ze jeszcze na biezaco bede podawal usterki

> poniewaz mam uniaczka dopiero od wieczora:P

zegarek w uno dziala caly czas. przy wylaczonym zaplonie powinienes widziec lekko swiecace sie cyferki. jesli wlaczysz zaplon cyferki beda lepiej widoczne, a jak wlaczysz swiatelka zeby wlaczylo sie podswietlenie konsoli to tez sie wlaczy podswietlenie zegarka. jesli masz problemy to wykrec zegarek, rozbierz go na czynniki pierwsze, przeczysc styki, zloz, sprawdz czy wszystkie kabelki dochodza do zegarka. musi dzialac. manual rozbierania zegarka tez znajdziesz na www.fiatuno.pl w artykule dotyczacym zmiany podswietlenia

Napisano
  • Autor

Rozkrecilem zegarek. Prad do niego dochodzi bo sie lampka swieci,jednak chyba problem jest z taka gumka co ma stykac do szybki lcd,jest jakby wygieta,moze to jest powod ze sie cyferki nie pojawiaja.Chyba kupie nowy zegarek..koszt 30zl frown.gif

Mam pytanie: Gdzie i za ile moge dostac znaczki fiata na tylnia klape?? w moim modelu chyba ktos ukradl bo sa tylko dziurki po znaczkach i wole nowe znaczki wlozyc bo woda tam bedzie wlatywac.

Czy gdziekolwiek dostane zaslepki do srubek od tego panelika gdzie jest zegarek??

Napisano

> Rozkrecilem zegarek. Prad do niego dochodzi bo sie lampka

> swieci,jednak chyba problem jest z taka gumka co ma stykac do

> szybki lcd,jest jakby wygieta,moze to jest powod ze sie cyferki

> nie pojawiaja.Chyba kupie nowy zegarek..koszt 30zl

no to pewnie przyczyna jest ta gumka... na 100% jesli ci to przeszkadza to kup zegarek i problem z glowy

> Mam pytanie: Gdzie i za ile moge dostac znaczki fiata na tylnia

> klape?? w moim modelu chyba ktos ukradl bo sa tylko dziurki po

> znaczkach i wole nowe znaczki wlozyc bo woda tam bedzie

> wlatywac.

narazie mozesz silikonem sobie zakleic dziury. znaczki kupisz bez problemu na szrocie... na allegro... pytaj sie na aukcjach gdzie sprzedaja uniaki na czesci. albo na gielde jakas jedz

> Czy gdziekolwiek dostane zaslepki do srubek od tego panelika gdzie

> jest zegarek??

moze byc ciezko... nie mam pojecia. zapytaj w ASO

Napisano

Jeśli 11 letnie auto ma przebieg 70 tysięcy to ja przepraszam

brawo.gif

Napisano
  • Autor

Ma naprawde 70tys,jesli ktos chce zobaczyc takie cudenko smialo zapraszam do ogladania smile.gif Autko jest po osobie niepelnosprawnej. Wiecej stalo niz jezdzilo. Wogole nie wytarta kierownica smile.gif Zegarek juz naprawilem dziekuje za porady.

Napisano

> Jeśli 11 letnie auto ma przebieg 70 tysięcy to ja przepraszam

ja mam lepiej 11 lat 65tyś grinser006.gif 1.0fire clown.gif

Jeśli chodzi o korozje to radziłbym wszystko rozebrać przejrzeć i zabiezpieczyć, piekielnie ważna sprawa, bo potem bedziesz jak jak ja siedział w garażu po nocach i ciął spawał, szpachlował, malował i tak w kółko 270751858-jezyk.gif (uno turbo 1985 rok....)

A jeśli chodzi o szumienie kiery i problem z kierunkiem to najprawdopodobniej rozwaliło ci odijacz od kierunków, coś jest z nim nie tak - miałem tak samo, jak odkręciłem kiere to posypał sie proszek z roztartego odbijacza grinser006.gif, z tąd był ten szum i problemy z kierunkami też miałem.

Napisano

> Ma naprawde 70tys,jesli ktos chce zobaczyc takie cudenko smialo zapraszam do ogladania

a lokalizacja "MAZURY" to gdzie dokładniej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.