Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co sie mieści pod deska rozdzielcza w sc??

Featured Replies

Napisano

A dlaczego pytam??

Bo w miejscu gdzie standartowo umiesza sie obrotomierz chciałbym na stałe zamontować stojak z SEATA IBIZY 2010 na nawigacje TOM TOM i boje sie ze o cos tam jest i mocowanie które ma ok 7cm wejsc w deske moze o cos wadzic frown.gif

Napisano

jak się nie mylę to tam powinno się znaleźć tyle miejsca ile potrzebujesz

Napisano
  • Autor

> jak się nie mylę to tam powinno się znaleźć tyle miejsca ile potrzebujesz

byłoby fajnie

jeszcze tylko nie wiem jak zasilanie na stałe podłaczyc pod gniazdo zapalniczki 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A dlaczego pytam??

> Bo w miejscu gdzie standartowo umiesza sie obrotomierz chciałbym na stałe zamontować stojak z SEATA

> IBIZY 2010 na nawigacje TOM TOM i boje sie ze o cos tam jest i mocowanie które ma ok 7cm wejsc

> w deske moze o cos wadzic

jest tam tyle miejsc pierwsze co by mogło przeszkadzac to nawiew

Napisano

> A dlaczego pytam??

> Bo w miejscu gdzie standartowo umiesza sie obrotomierz chciałbym na stałe zamontować stojak z SEATA

> IBIZY 2010 na nawigacje TOM TOM i boje sie ze o cos tam jest i mocowanie które ma ok 7cm wejsc

> w deske moze o cos wadzic

Wyciągnij kratki nawiewu podwadzając je śrubokrętem i zobaczysz na ile jest miejsca ok.gif Pamiętam, że jak montowałem kiedyś obrotek to miejsca było sporo więc spokojnie powinieneś zmieścić ten uchwyt wink.gifok.gif

Napisano

> byłoby fajnie

> jeszcze tylko nie wiem jak zasilanie na stałe podłaczyc pod gniazdo zapalniczki

Normalnie równolegle do kabli idących do zapalniczki smile.gif Pytanie czy napięcie w zapalniczce masz na stałe czy też po przekręceniu kluczyka, no i czy chcesz mieć na stałe czy po kluczyku wink.gif ?

Napisano

> byłoby fajnie

> jeszcze tylko nie wiem jak zasilanie na stałe podłaczyc pod gniazdo zapalniczki

kolega to pracuje w serwisie czy jest fryzjerem ?? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wyciągnij kratki nawiewu podwadzając je śrubokrętem i zobaczysz na ile jest miejsca Pamiętam, że

> jak montowałem kiedyś obrotek to miejsca było sporo więc spokojnie powinieneś zmieścić ten

> uchwyt

dzis po południu probowalem zrobic mozowanie i nawet mi sie udalo tylko .... niestety samo mocowanie musi byc przymocowane na stale frown.gif bo nie wiem jak zrobić samemu gniazdo na zasilanie zeby wciskac wkład z navi frown.gif

112.jpg

Napisano
  • Autor

> kolega to pracuje w serwisie czy jest fryzjerem ??

ginekolog amator.....

Napisano

w SC na apalniczce zasilanie jest po przekręceniu kluczyka

Napisano

> byłoby fajnie

na konsoli środkowej w listwie z przełącznikami masz wszystkie napięcia jakie potrzebujesz - poniżej opis wtyczki IThankYou.gif

PS. styk 12 jest do przednich swiateł halogenowych

283630579-wtyczkakonsolasrodkowasc.jpg

post-25723-14352507469342_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> na konsoli środkowej w listwie z przełącznikami masz wszystkie napięcia jakie potrzebujesz -

> poniżej opis wtyczki

> PS. styk 12 jest do przednich swiateł halogenowych

dzieki na 100% sie przyda.... a jak skoncze to sie pochwale wink.gif

mysle ze kabel od ładowania navi jest pod 12 V?? smile.gif

Napisano

> dzieki na 100% sie przyda.... a jak skoncze to sie pochwale

Nawet całkiem fajnie Ci to wyszło i pasuje cool.gif

Napisano
  • Autor

> dzieki na 100% sie przyda.... a jak skoncze to sie pochwale

> mysle ze kabel od ładowania navi jest pod 12 V??

zmiescilo się waytogo.gif

84e80f0d6cc6be17.jpg

Napisano

> zmiescilo się

Wyszło elegancko wink.gif Miejsca było na tyle?Nie było problemu z montażem?Jak rozwiązałeś sprawę z podłączeniem?

Napisano
  • Autor

> Wyszło elegancko Miejsca było na tyle?Nie było problemu z montażem?Jak rozwiązałeś sprawę z

> podłączeniem?

szczerze to miejsca jest tam masa.

do otworu urzyłem wiertła do czujników parkowania.

a co do zasilania .... jeszcze nie podłaczylem... wiem juz mniejwiecej grzie jest + i - ale nie wiem pod co sie podpiac frown.gif

Napisano

> szczerze to miejsca jest tam masa.

No właśnie tak mi się coś kojarzyło, że sporo miejsca było wink.gif

> do otworu urzyłem wiertła do czujników parkowania.

Jak to to ustrojstwo wygląda bo nie wiem icon_eek.gif ? Dziurę pod obrotek robiliśmy standardowo nożem zlosnik.gif

> a co do zasilania .... jeszcze nie podłaczylem... wiem juz mniejwiecej grzie jest + i - ale nie wiem pod co sie podpiac

Obrotek podpinałem pod zapalniczkę z tym, że jest ona puszczona po stacyjce ale u ciebie pod navi też by się to chyba sprawdziło ok.gif Jak nie to nawiew może hmm.gif

Napisano

lepiej byłoby tak jak piszesz podpiąć pod zapalniczkę. Będzie to zabezpieczeniem przed stałym poborem prądu przez nawigacje, który może doprowadzić do rozładowania aku

Napisano

> lepiej byłoby tak jak piszesz podpiąć pod zapalniczkę. Będzie to zabezpieczeniem przed stałym

> poborem prądu przez nawigacje, który może doprowadzić do rozładowania aku

No zgadza się, a przecież wystarczy jak navi będzie się ładować podczas podróży ok.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie tak mi się coś kojarzyło, że sporo miejsca było

> Jak to to ustrojstwo wygląda bo nie wiem ? Dziurę pod obrotek robiliśmy standardowo nożem

> Obrotek podpinałem pod zapalniczkę z tym, że jest ona puszczona po stacyjce ale u ciebie pod navi

> też by się to chyba sprawdziło Jak nie to nawiew może

tak to mocowanie wyglada

a6bd17ed0a2e8cb5.jpg

47f51a693c6661e0.jpg

zadnych innych "blaszek" nie ma - mam nadzieje ze dobrze to rozkminiam... ale skoro normalnie podłancza sie navi pod zapalniczke a tam jest 12V to chyba musi byc tak jak pisze smile.gif

Napisano

> zadnych innych "blaszek" nie ma - mam nadzieje ze dobrze to rozkminiam...

No jeden plus, a drugi minus...a który to sam musisz dojść wink.gif

>ale skoro normalnie podłancza sie navi pod zapalniczke a tam jest 12V to chyba musi byc tak jak pisze

Nie no raczej musi być na 12V tak samo jak np cb więc śmiało można podłączać waytogo.gif Ewentualnie upewnić się w sieci na 100%, że jest tak jak myślisz ok.gif

Napisano

Tak, jeden to plus a drugi to minus. Musisz liczyć się z tym, że jak pomylisz bieguny to jeśli Navi nie ma zabezpieczenia to sie skopci wink.gif

Chyba masz do tego jakiś kabel? Musi to się gdzieś dać jakoś podłączyć? Najlepiej podłącz w aucie i sprawdź miernikiem, a jeśli nie posiadasz woltomierza to wystarczy zwykła Dioda Led 12V smile.gif i za pomocą tego dowiesz się jaką to ma biegunowość ok.gif

EDIT: jak nie masz kabla to pokaż jakie jest złącze przy samej nawigacji? Mini USB?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.