Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak działa sekwencja?

Featured Replies

Napisano

Pytanie może ogólnikowe ale za mało miejsca w temacie, żeby rozwinąć.

Po dzisiejszym obliczeniu zużycia (19 litrów gazu na 100km sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif) postanowiłem wypie...rwszyrazować ten parownik i blosa i założyć sekwencję ale... ale czy to będzie działać na silniku który fabrycznie był wolnossący a teraz jest doładowany?

Czy jak wysteruję to na benzynie (większe wtryski, inny mapsensor, remap) to potem podepnę sekwencję i będzie działać?

Wiem, że wtryski gazu biorą sygnał z wtrysków benzynowych.

Mógłby ktoś to jakoś łatwo i zwięźle opisać?

Napisano

> Pytanie może ogólnikowe ale za mało miejsca w temacie, żeby rozwinąć.

> Po dzisiejszym obliczeniu zużycia (19 litrów gazu na 100km ) postanowiłem wypie...rwszyrazować

> ten parownik i blosa i założyć sekwencję ale... ale czy to będzie działać na silniku który

> fabrycznie był wolnossący a teraz jest doładowany?

> Czy jak wysteruję to na benzynie (większe wtryski, inny mapsensor, remap) to potem podepnę

> sekwencję i będzie działać?

> Wiem, że wtryski gazu biorą sygnał z wtrysków benzynowych.

> Mógłby ktoś to jakoś łatwo i zwięźle opisać?

Ale masz jakis dodatowy uklad czy ten remap jest bezposrednio w ECU Auta? Jesli w ECU Auta to chyba nie powinno byc problemu

Napisano
  • Autor

> Ale masz jakis dodatowy uklad czy ten remap jest bezposrednio w ECU Auta? Jesli w ECU Auta to chyba

> nie powinno byc problemu

Tego jeszcze nie ma. Mam zamiar to zrobić i chcę zasięgnąć wiedzy jak to będzie z gazem.

Jeśli już to byłby remap fabrycznego kompa.

Napisano

> Tego jeszcze nie ma. Mam zamiar to zrobić i chcę zasięgnąć wiedzy jak to będzie z gazem.

> Jeśli już to byłby remap fabrycznego kompa.

Jesli fabryczny komp to nie powinno byc duzego problemu. Ale jesli chcesz zalozyc najpierw instalke a potem turbo (wg mnie jednak lepiej zrobic odwrotnie, zwlaszcza jesli te dwie operacje beda w niedlugim odstepie czasowym) to musisz ja do tego przygotowac aby po zalozeniu turbo nie trzeba bylo wymieniac elementów instalacji a tylko zmienic ustawienia plus ewentualnie dysze wtrsykiwaczy. Czyli musisz dac dobry mocowo reduktor i wydajne wtryskiwacze (i sterownik obslugujacy równiez turbo rzecz jasna np STAG).

Wtedy teoretycznie po uturbieniu wystarczyloby pozmieniac ustawienia i skaliborawac LPG na nowo - autokalibracja, mapa itp.

Ale moze bedzie lepiej jak ktos sie wypowie co takie rzeczy przerabial - specem nie jestem:)

Edit

Ale zaraz -bo w koncu sie pogubilem - jest juz to turbo w samochodzie czy go nie ma? Tylko remap zostal do zrobienia - czy jak?

Napisano
  • Autor

> Edit

> Ale zaraz -bo w koncu sie pogubilem - jest juz to turbo w samochodzie czy go nie ma? Tylko remap

> zostal do zrobienia - czy jak?

No właśnie...

Jest turbo

Nie jest nic robione z elektroniką od benzyny

Jest instalacja LPG na parowniku i blosie ale to działa do dupy.

Napisano

> Pytanie może ogólnikowe ale za mało miejsca w temacie, żeby rozwinąć.

> Po dzisiejszym obliczeniu zużycia (19 litrów gazu na 100km ) postanowiłem wypie...rwszyrazować

> ten parownik i blosa i założyć sekwencję ale... ale czy to będzie działać na silniku który

> fabrycznie był wolnossący a teraz jest doładowany?

> Czy jak wysteruję to na benzynie (większe wtryski, inny mapsensor, remap) to potem podepnę

> sekwencję i będzie działać?

> Wiem, że wtryski gazu biorą sygnał z wtrysków benzynowych.

> Mógłby ktoś to jakoś łatwo i zwięźle opisać?

no ja właśnie sobie działam w tej materii. Znam dwa typy instalek które można wystroić niezależnie od Ecu benzynowego. Są to AG zenit i LS czech. Ale podkreślam że na żywo nigdy nie miałem z nimi styczności tyle tylko co wyczytałem na necie. Ja mam staga 4 jest on ustawiony jako n/a a w nadciśnieniu podlewam beną, mam dwa wtryski benzynowe zamontowane na dolocie. Spalanie ok 6,5-8 litrów gazu + przeciętnie około 3 litry benzyny/100km. Swego czasu miałem podłączony ecumaster pod mapsensor i 4 wydajniejsze wtryski tak jak wszyscy robią ale u mnie to nie chodziło dobrze bo mam nowy sterownik i troche wariował. Jak auto było zimne do ledwo sie dawało odpalić tak było przelane, podobnie przy mocniejszym depnięciu gazem, a dodatkowo rozjeżdżała się adaptacja. Teraz jest jak najbardziej ok kultura pracy malina, auto jedzie płynnie , z tym że ja chce się teraz pobawić i wysterować wtryski gazowe ecumasterem, czyli będę miał 2 listwy gazowe, jedna sterowana normalnie przez staga a druga będzie działać poprzez ecumastera tylko w nadciśnieniu.

Napisano

Ls Czech ma większe możliwości jeśli zdobędziecie dodatkowe zakładki do modyfikowania czasów wtrysku + wariator zapłonów ,IC gazowy lub dodatkowy 10% wtrysk gazu w fazie ciekłej.

Napisano
  • Autor

> Ls Czech ma większe możliwości jeśli zdobędziecie dodatkowe zakładki do modyfikowania czasów

> wtrysku + wariator zapłonów ,IC gazowy lub dodatkowy 10% wtrysk gazu w fazie ciekłej.

Na razie postanowiłem uruchomić actuator gdyż od jesieni jeżdżę bez niego - przestał się otwierać, nie miałem czasu i ochoty dochodzić co jest.

Zamówiłem interfejs, wepnę się do centralki i zobaczę, może się tak zaadaptował, że się nie otwiera krokowiec prawie wcale a jak nie to za 50zł można kupić drugi sterownik tartarini i będę walczył.

Pamiętam, że z krokowcem zużycie gazu było sporo mniejsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.