Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cieknie spod pokrywy zaworów n-ty raz

Featured Replies

Napisano

pacjent brava 1.8, uszczelka wymieniana zeszłej jesieni (bezsilikonowo i bez innych uszczelniaczy) bo się pociła, ale teraz zaczęło lecieć prawie ciurkiem frown.gif

mokro wyłącznie w zaznaczonym miejscu i wszędzie pod nim (wczora zaśmierdziało tak, że w myslach szukałem gdzie mam gaśnicę i czy będzie działać zlosnik.gif )

283630209-988259491.jpg

odnośnie wzmocnienia silikonem doczytałem, o dokręceniu po przejechaniu x kilometrów, kolejności wkręcania śrubek czy mozliwości podpiłowania pokrywy doczytałem zlosnik.gif

ale nowa"lepsza" czyli droższa uszczelka zamówiona i pytanie czy gdzieś w tych okolicach jeszcze coś takie syfienie olejem może powodować hmm.gif

ps. nie wiem czy naczelne hasło funkcjonuje jeszcze ale wiem, że padaka i, że nie sprzedaję zlosnik.gif

Napisano

w mojej padace oryginalna uszczelka z Fiata (worki z logog i te sprawy - jeszcze w katowickim polmozbycie zamawialem poki gazda tego nie rozpirzyl w 10 wiatrow (teraz nei ma magazynu tylko skads sprowadzaja)

wiec moja cieknie z4 cylindra jak glupia - caly silnik zapocony, skrzynia, miska, termostat - masakra

a u znajomka po odtluszczeniu glowicy i pokrywy - sklejone czarnym silikonem - trzyma na amen - ani kropelki

Napisano

> mokro wyłącznie w zaznaczonym miejscu i wszędzie pod nim

U mnie wygląda to tak samo. Uszczelkę wymieniłem i dalej cieknie. za jakieś pół roku wymiana rozrządu, do tego czasu nie ruszam.

Postraszył mnie serwisant klimatyzacji, że cieknący na sprężarkę olej może rozpuszczać jej uszczelki.

> odnośnie wzmocnienia silikonem doczytałem, o dokręceniu po przejechaniu x kilometrów, kolejności

> wkręcania śrubek czy mozliwości podpiłowania pokrywy doczytałem

Silikon był stosowany przy ostatniej wymianie, pokrywa jednak nie była dokręcana...

> ale nowa"lepsza" czyli droższa uszczelka zamówiona i pytanie czy gdzieś w tych okolicach jeszcze

> coś takie syfienie olejem może powodować

Chyba jedynie upg, ale to raczej trochę niżej.

> ps. nie wiem czy naczelne hasło funkcjonuje jeszcze ale wiem, że padaka i, że nie sprzedaję

Mam to samo zlosnik.gif

Napisano

Potwierdzam, u mnie dokładnie leje w tym samum miejscu co u Ciebie, 2 lata temu założyłem nową uszczelkę, poskładałem na silikon i przez 1,5 roku był spokój, od pół roku widzę że poci się i ostatnio dość ostro i chyba znowu mnie nie minie wymiana na nową uszczelkę plus silikon.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.