Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Tech2 a Fiatecuscan

Featured Replies

Napisano

Co do przejściówki to można albo zrobić albo kupić gotową, opis połączeń masz na aukcjach z przejściówkami.

Co do interfejsu to formalnie nie jest wspierany, więc może nie działać.

Jak chcesz to sprawdzić to zainstaluj sobie FES, znajdź kogoś ze stilo i sprawdź czy się połączy z silnikiem. Jak połączy się z silnikiem to powinien ze wszystkim(z wyjątkiem can).

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

właśnie widziałem te opisy połączeń i chyba jutro spróbuje się podpiąć na krótko do marei.

Tylko od której strony są numerowane piny w marei zakładając że patrząc od przodu zatrzask jest od góry?

Te przejściówki mają jeszcze klips do zasilania. Rozumię, że tamdaję 12v z samochodu?

Ps. jeszcze nie robiłem nic takiego w marei...rozumię, że złącze jest nad nogami pasażera w żółtej osłonie?

Napisano

Jeśli to zwykły max232 to ostatnio takim własnej produkcji gadałem z silnikiem punto bez problemów. Tylko zastanawia mnie ten multiplekser.

Napisano
  • Autor

W środku napewno siedzi max232...

a multiplexer...hmm moge się mylić ale chyba niektóre ople miały k-line pod innym pinem niż 7 i chyba o to chodzi że to coś samo wykrywa pod którym...ale powtarzam, że tylko tak mi coś świta

Tylko gdzie to złącze w mary? Bo na forum znalazłem dwie wrsje:

1. nad nogami pasażera i tam faktycznie u mnie jest 3-pinowe złącze w żółtej osłonie a wychodzą z niego dwa kable, czarny i biały. Czy może tak być że czarny to masa a biały K-line i to wystarczy?

2. w komorze silnika (ale nie sprecyzowano gdzie)

googluje dalej bo chciałbym coś jutro zdziałać w tym temacie...

pozdrawiam

Napisano

> Tylko gdzie to złącze w mary? Bo na forum znalazłem dwie wrsje:

> 1. nad nogami pasażera i tam faktycznie u mnie jest 3-pinowe złącze w żółtej osłonie

To airbag chcesz sprawdzać czy silnik w końcu smirk.gif

> 2. w komorze silnika (ale nie sprecyzowano gdzie)

Poszukaj przy amortyzatorze po stronie pasażera - tam na pewno jest w Brava JTD105 ok.gif

Napisano
  • Autor

> To airbag chcesz sprawdzać czy silnik w końcu

o airbagu nie wspominałem do tej pory...skoro takie pytanie padło to wnioskuję, że kieruję się w niewłaściwą stronę i wdzięczny będę za wskazówki. Woli wyjaśnienia: Priorytetem jest silnik (dla ciekawych mój inny dzisiejszy post) a poduszki przy okazji.

> Poszukaj przy amortyzatorze po stronie pasażera - tam na pewno jest w Brava JTD105

ok...jutro poszukam...czy to jest 3-pin? Jeśli to możliwe powiedz proszę jakie kolory to ma;)

Napisano

> ok...jutro poszukam...czy to jest 3-pin? Jeśli to możliwe powiedz proszę jakie kolory to ma;)

Złącze jest 3-pinowe , podpięte są tylko dwa kabelki .

Kolorów nie pamiętam , ale środkowy to masa a zewnętrzny linia K .

Napisano
  • Autor

> Złącze jest 3-pinowe , podpięte są tylko dwa kabelki .

> Kolorów nie pamiętam , ale środkowy to masa a zewnętrzny linia K .

cholewcia...takie coś jest właśnie nad nogami pasażera, pod schowkiem...ale jutro poszukam jeszcze tam gdzie mówisz...puki co dziękuję i dam znać jeśli coś zdziałam...

pozdrawiam

Napisano

> cholewcia...takie coś jest właśnie nad nogami pasażera, pod schowkiem...ale jutro poszukam jeszcze

Napisałem przecież już wcześniej , że 3-pinowe złącze w żółtej osłonie jest od poduszek ...

Napisano

> Napisałem przecież już wcześniej , że 3-pinowe złącze w żółtej osłonie jest od klimy ...

Od poduszek!!!

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Od poduszek!!!

Zgadza się , tak właśnie wcześniej napisałem ok.gif

PS

Pora więc najwyraźniej już dzisiaj zrobić odpoczynek od AK ... wink.gif

Napisano
  • Autor

znalazłem...

zgadza się...złącze silnika jest na prawym amortyzatorze przypięte

a poduszki nad nogami pasażera

dziękuję panowie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.