Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nakładki z golfa II w uno

Featured Replies

Napisano

Pytanie do osób które już kombinowały coś takiego. (czyli pewnie do Drupiego, Dj o i James'a89 - bo wiem że oni to robili)

Kupiłem tylne nakładki z golfa II i będe rzeźbił.

Ale już po wstepnych przymiarkach wyglada na to że nakole w golfie ma większy promień niż w uniaku.

Czy wy jakos doginaliście te nakładki czy tylko przycinaliście?

edit:

Dziękuje joshi, w pracy nie mam ff'a

edit 2:

Najbardziej zależy mi na zdjęciach pokazujących tylne nakładki

Napisano
  • Autor

taki mam zamiar, ale na razie po wstępnych przymiarkach nie wygląda to zbyt różowo... dlatego mi tak bardzo zależy na zdjęciach bo nie wiem jak to ugryźć...

Napisano

Nie wiem jak to Drupi robił ale wydaje mi sie, że jakąś opalarke musisz wziąć i grzać wyginając w mniejszy promień i dopasowywać, pomijam jakieś docinania smile.gif

Kupowałeś nowe nakładki czy jakież używki?

Napisano

W skrócie powiem ci tak. Zakładasz nakładkę na zderzak na tym tak jakby chlapaku. Idziesz po okręgu w kierunku przodu. Tzn przycinasz tą największą powierzchnię dopasowując do budy. W międzyczasie dokręcasz do błotnika od strony nadkola. To co ci zostanie odetniesz. Ja poszerzałem budę o 5cm więc mi praktycznie końce wyszły bez cięcia. Ale to inna bajka.

Napisano
  • Autor

Pisząc chlapak masz na myśli ten element:

283636708-zderzak.jpg

Bo ja mam takowy element, on jest dokręcany od strony wewnętrznej do zderzaka, i się zastanawiam czy go zdjąć czy na to nałożyć.

I drugie pytanko: czyli do odpowiedniej krzywizny tą nakładkę doginam na siłę, poruszając się od tyłu, sukcesywnie dokręcając to co już dogiąłem, dobrze rozumiem?

post-115696-1435250752829_thumb.jpg

Napisano

> Pisząc chlapak masz na myśli ten element:

Tak dokładnie o to mi chodzi waytogo.gif

> na to nałożyć.

Nakładaj na wierzch.

> I drugie pytanko: czyli do odpowiedniej krzywizny tą nakładkę doginam na siłę, poruszając się od

> tyłu, sukcesywnie dokręcając to co już dogiąłem, dobrze rozumiem?

Tak. Możesz delikatnie krawędź od nadkola podgrzewać opalarką. Łuk pozostanie tak jak go sobie ułożyłeś.

Napisano
  • Autor

qrde, nie bardzo mam opalarkę, ale coś się postaram wymyślić

a powiedz mi jeszcze czy jakoś je przyklejałeś dodatkowo, czy tylko przykręcałeś do rantu?

wolałbym żeby tych mi już nie zdmuchnęło grinser006.gif

Napisano

> qrde, nie bardzo mam opalarkę,

Użyj zapalniczki w odpowiedniej odległości. Podgrzewaj punktowo i studź od razu.

> a powiedz mi jeszcze czy jakoś je przyklejałeś dodatkowo,

Klej do szyb po całym obwodzie nakładki. Hermetycznie zamknięte waytogo.gif

Napisano

> qrde, nie bardzo mam opalarkę, ale coś się postaram wymyślić

> a powiedz mi jeszcze czy jakoś je przyklejałeś dodatkowo, czy tylko przykręcałeś do rantu?

> wolałbym żeby tych mi już nie zdmuchnęło

po pierwsze to ja używałem nakładek z golfa I. A one się dosyć rożnią od tych z dwójki. W moich wystarczyło podpiłować tak,by wszystkie wycięcia na błotnikach się zgadzały i na dole dokleić trochę plastiku aby dół też dobrze dolegał ok.gif

co do mocowania to zrobiliśmy z bratem z blaszek takie mocowania jak są do seryjnych nakładek z sx. Do tego oczywiście klej do szyb palacz.gif

Napisano

Ja też założyłem nakładki z golfa II i jest cacy. Ale trzeba było ssię trochę namęczyć no i właśnie bez kleju do szyb się nie obyło.

ja mam przód i tył zrobiony zlosnik.gif

Napisano

> Ja też założyłem nakładki z golfa II i jest cacy. Ale trzeba było ssię trochę namęczyć no i właśnie

> bez kleju do szyb się nie obyło.

> ja mam przód i tył zrobiony

Jakieś fotki?

Napisano
  • Autor

> Jakieś fotki?

właśnie, fotki jakieś wrzućcie

jestem po wstępnych przymiarkach i oprócz koncepcji o której pisze Drupi pasuje w miarę następujący myk:

na lewe tylne nadkole wrzucasz prawą tylną nakładkę i przycinasz ją nad zderzakiem, tak ja te uniakowe są... wygląda na mniej rzeźby a poza tym jak nakładam całą nakładkę od tyłu to nie bardzo to się układa na tym chlapaku

oprócz tego wpadły mi w ręce nakładki z wyprowadzeniem na listwę, a tym drugim sposobem odcinam całą tą końcówkę z wyprowadzeniami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.