Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o fotele

Featured Replies

Napisano

Szykuję się do prania tapicerki... i myślę że niż się to rozpocznie to zdemontowałbym fotele i kanapę by dokładnie było to zrobione i na słoneczku sobie schło. Mogę liczyć na podpowiedź demontażu przednich foteli?? Czy jest szybszy sposób jak odkręcenie wszystkich śrub imbusowych?? myślę o tym że np. zdjąć te plastyki na szynach by wyjechały do przodu?? ale może się mylę. Pozdrawiam

Napisano

> Szykuję się do prania tapicerki... i myślę że niż się to rozpocznie to zdemontowałbym fotele i

> kanapę by dokładnie było to zrobione i na słoneczku sobie schło. Mogę liczyć na podpowiedź

> demontażu przednich foteli?? Czy jest szybszy sposób jak odkręcenie wszystkich śrub

> imbusowych?? myślę o tym że np. zdjąć te plastyki na szynach by wyjechały do przodu?? ale może

> się mylę. Pozdrawiam

Nie. Najszybsza opcja to imbusy.

Najpierw fotel max w tył i przednie, potem max w przód i tylnie i wychodzi. Możesz mieć problem z odkręceniem kanapu tylniej bo te śruby co montują oparcie kanapy do nadkola przechodzą na wylot i mogą przygnić ew się zapiec dość mocno.

Napisano
  • Autor

> Nie. Najszybsza opcja to imbusy.

> Najpierw fotel max w tył i przednie, potem max w przód i tylnie i wychodzi. Możesz mieć problem z

> odkręceniem kanapu tylniej bo te śruby co montują oparcie kanapy do nadkola przechodzą na

> wylot i mogą przygnić ew się zapiec dość mocno.

Dzięki wielkie za podpowiedź. Pozdro

Napisano

Witam. bow.gif

Przy okazji, też chcę uprać tapicerkę i mam takie pytanie;

Czym (środek-preparat) to zrobić najlepiej?

Napisano

Ja prałem w pralce automatycznej zwykłym proszkiem do tkanin kolorowych. Bez płynu do płukania, z programem podwójnego płukania.

Wirowanie na 450 obrotów.

Zero problemów z tapicerką, ładnie się doprała, nic się nie popruło, nic nie zbiegło, nic nie porozciągało smile.gif

Polecam!

Napisano

Po tym jak zabierałem się do tego rok i w końcu oddałem do prania odkurzaczem piorącym nie żałuję ani jednej wydanej na to złotówki (zapłaciłem 130zł i uważam, że ręcznie bym tego nie zrobił).

Także nie wiem czy jest sens się mordować skromny.gif

Napisano

> Także nie wiem czy jest sens się mordować

ja pralem samemu poszycia foteli w cc i sc. zachodu ze zdejmowaniem bylo wiecej niz w PII, a po moczeniu w misce i lekkiej przepierce w proszku do prania fotele wygladaly jak nowe, a pochodzily z samochodu, ktory po wypadku stal bez szyb.

jestem zdania, ze jak poszycia sa w dobrym stanie - czyli nie pruja sie i przezyja zdzieranie/mycie/zakladanie, to lepiej to zrobic w ten sposob niz czyscic na fotelach. brud i plyn czyszczacy wlazi w gabke i jest szansa, ze bedzie smierdzialo po jakims czasie.

moze latwiej i wygodniej, ale w misce bardziej profi, a jeszcze mozna drobne naprawy gabki wykonac.

• 11 miesięcy później...
Napisano

witam. jest realna mozliwosc przerobienia fabrycznych a'la kubełkowych foteli ze sportinga tak aby obnizyc siedzisko chocby kilkanascie milimetrów w dół? moze da sie cos zrobic z prowadnicami?

Napisano

> witam. jest realna mozliwosc przerobienia fabrycznych a'la kubełkowych foteli ze sportinga tak aby

> obnizyc siedzisko chocby kilkanascie milimetrów w dół? moze da sie cos zrobic z prowadnicami?

Raczej nie.

Napisano

> witam. jest realna mozliwosc przerobienia fabrycznych a'la kubełkowych foteli ze sportinga tak aby

> obnizyc siedzisko chocby kilkanascie milimetrów w dół? moze da sie cos zrobic z prowadnicami?

Nie da sie. Sportingowy fotel kierowcy ma regulacje gora/dol. Jesli to Ci za malo, to pozostaje wymiana foteli.

Tu masz moj manual z naprawy fotela, widac na nim jak jest zrobiony.

Napisano

fotele ze sportinga powinny tez sie przesuwac czy tylko odchyla sie oparcie?

Napisano

> fotele ze sportinga powinny tez sie przesuwac czy tylko odchyla sie oparcie?

Przesuwa sie i odchyla sie oparcie. Jesli ktoras z tych rzeczy nie dziala, to moze byc do wymiany linka w fotelu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.