Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

używany - nieużywany reduktor

Featured Replies

Napisano

Witam.

mam pytanie. Czy warto kupić reduktor, który po założeniu instalacji był używany 20tyś km i od ponad roku nie jest już używany.

Czy mogło mu zaszkodzić takie leżenie odłogiem?

Napisano

Jak za jakieś grosze, to można się bawić.

Nie mam doświadczenia w temacie używanych i potem długo leżakujących reduktorów, ale zwykle takie traktowanie różnego rodzaju przedmiotom/urządzeniom nie służy.

Napisano

> Witam.

> mam pytanie. Czy warto kupić reduktor, który po założeniu instalacji był używany 20tyś km i od

> ponad roku nie jest już używany.

> Czy mogło mu zaszkodzić takie leżenie odłogiem?

Jeśli cena tego reduktora + cena zestawu naprawczego (w razie gdyby mu jednak leżenie zaszkodziło) będzie niższa niż cena nowego reduktora to można się zastanawiać.

Napisano

> Witam.

> mam pytanie. Czy warto kupić reduktor, który po założeniu instalacji był używany 20tyś km i od

> ponad roku nie jest już używany.

> Czy mogło mu zaszkodzić takie leżenie odłogiem?

Myśle że dla membram to może być niezbyt drogie,pytanie jaka masz gwarancje ze nalatane mial on tylko 20tys ,druga sprawa to w jakim czasie te 20tys zostalo zrobione.Skorzystaj z moich doświadczeń i kup nowy reduktor,bo używka ani zestaw naprawczy to moim zdaniem do pupy pomysł.Też chcialem pupe szkłem podetrzeć i skonczylo sie na kosztach typu zestaw naprawczy +uzywany reduktor i po miesiacu nowy i wtedy byl spokoj.

Napisano

>Też chcialem pupe szkłem podetrzeć i skonczylo sie na kosztach typu zestaw naprawczy

> +uzywany reduktor i po miesiacu nowy i wtedy byl spokoj.

No popatrz, a moja auto już ze 2 lata na regenerowanym reduktorze. Po ułożeniu membran i wyregulowaniu palcem go nie dotykałem. BRC AT90

Napisano

Tobie sie udało mi już nie i jestem w plecy za zestaw,z tego co rozmawialem z gazownikiem to mówił że 50% na 50% że bedzie hulać.

Może też dlatego że miałeś BRC ja mialem Tomasseto.

Napisano

Jak leżał odpięty od instalacji to membrany do bani, przerabiałem w CC, auto stało 1,5 roku z odpiętą instalacją LPG (reduktor odpięty całkowicie) po podłączeniu, obrotów nie szło ustawić, spalanie ponad 10l, muł itp. Prawdopodobnie od powierza sparciały membrany, kolejny właściciel wymienił albo reduktor albo zestaw naprawczy i jak ręką odjął.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Chyba jednak skieruję się ku nowemu

Napisano

No mój "specjalista gazownik z dyplomem od BRC" zupełnie odradzał. "Panie, też tu mam taki reduktor; klient wymienił sobie membrany i nie można mieszanki na biegu jałowym ustawić- za bogata..." Jak pojechałem do niego na regulację po regeneracji reduktora to okazało się, że pan nie za bardzo wiedział, że mosiężnym wkrętem reguluje się właśnie ten skład. Uświadomiłem pana, co ma zrobić i po lekkim obrocie wkrętem skład spalin był cacy.

Omijam go teraz szerokim łukiem.

Reduktorek BRC TECNO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.