Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym zabezpieczyć... (Z cyklu WIELKA KONSERWACJA)

Featured Replies

Napisano

...podwozia i drzwi?. Wiem czym, tylko nie wiem jakiej fimie mam zaufać.

Potrzebowałbym "baranka" do podwozia i czegoś do profili zamkniętych. Fluidol odpada,bo ktoś mówił że to za trwałe nie jest. A do podwozia nie może być pod pistolet bo nie posiadam kanału u siebie i nie dam rady skorzystać z kopmresorku u kogoś kto ma kanał. Także w rachubę wchodzi coś do pędzla lub ewentualnie spray. Oczywiście interesuja mnie nazwy producentów. Cena schodzi na plan drugi. Ten siuwax ma być przede wszytskim trwały i łatwo dostępny... Na allegro patrzyłem i muszę powiedzieć, ze jest tego nie mało, tylko, któremu producentowi zaufać. Może macie sprawdzone produkty.... Co proponujecie?

I złomowanie, pozostawienie w lesie, zrzuucenie ze skały czy spalenie uniaczka odpada i mi proszę takimi odpowiedziami nie spamić!

P.S Do M założyłem tu wątek, żeby nie zaśmiecać nie potrzebnie technicznego. Jak nie pasuje tu to przenieście.

Napisano
  • Autor

> kopalnia wiedzy

> nic dodać...

hmmmm... Bitex i fluidol? Są skuteczne?

Napisano

> hmmmm... Bitex i fluidol? Są skuteczne?

ja dałem zwykły podkład (śnieżki), a we wnętrzu drzwi pomalowałem hameritem, na wierzchu bitexem i było dobrze. Nie dawaj tylko do wnętrza drzwi bitexu bo zapchasz odpływy. Dodatkowo podłogę wygłuszyłem karimatą z tesco która była akurat na promocji po parę złotych hehe.gif

Napisano

Ja konserwowałem środkami marki Valvoline.

Tectyl, Tectyl ML, Tectyl body safe, Tectyl 190.

Od razu mówię, że kosztują, żebyś nie płakał. Dobra konserwacja kosztuje.

Używałem też produktów marki BOLL.

Do tego polecam jeszcze brunox, ew. cortanin.

Poszukaj sobie odnośnie tych środków.

Napisano
  • Autor

> ja dałem zwykły podkład (śnieżki), a we wnętrzu drzwi pomalowałem hameritem, na wierzchu bitexem i

> było dobrze. Nie dawaj tylko do wnętrza drzwi bitexu bo zapchasz odpływy. Dodatkowo podłogę

> wygłuszyłem karimatą z tesco która była akurat na promocji po parę złotych

nono.giftuk.gifangryfire.gif Nie ładnie się śmiać z młodego!

Napisano
  • Autor

> Ja konserwowałem środkami marki Valvoline.

> Tectyl, Tectyl ML, Tectyl body safe, Tectyl 190.

> Od razu mówię, że kosztują, żebyś nie płakał. Dobra konserwacja kosztuje.

Spoko.

> Używałem też produktów marki BOLL.

> Do tego polecam jeszcze brunox, ew. cortanin.

> Poszukaj sobie odnośnie tych środków.

Czyli BOLL i Valvoline polecasz. No oki.

Napisano

> Nie ładnie się śmiać z młodego!

ja napisałem całkiem poważnie- WYGŁUSZYŁEM KARIMATAMI

Napisano
  • Autor

> ja napisałem całkiem poważnie- WYGŁUSZYŁEM KARIMATAMI

dziwny sposób, ale...

Napisano

> dziwny sposób, ale...

jak wyciągnąłem cały środek z uniaka to okazało się że wygłuszenie się rozsypało i musiałem kupić coś na szybko. najważniejsze że nie piło wody i wygłuszało

Napisano

> ...podwozia i drzwi?.

sam do pędzlowania biglaugh.gif zastosowałem HYDROBIT D2M. pędzlowałem podwozie, wnęki błotników, zbiornik paliwa i inne dostępne elementy ile wlazło waytogo.gif "wlewałem" również ten preparat do wnętrza drzwi w ten sposób, że nabierałem na pędzel i wciskałem w szpary i szczeliny zakamarów drzwi po stronie zawiasów oraz zamka. wysmarowałem w ten sposób drzwi ~do połowy blachy. grawitacja i letnie upały spowodowały, że otworami odpływowymi wyciekł nadmiar HYDROBITU, lecz ich nie zatkał waytogo.gif

Napisano

Tańsza opcja APP, droższa opcja Wurth. Środkami obu firm robiłem już kilka aut i mogę je polecić z czystym sumieniem (zarówno środki do profili zamkniętych, baranki, jak i wszelkiego rodzaju podkłady itp.). waytogo.gif

Napisano

Ja używałem preparatów firmy Noxudol nie są może najtańsze ale na pewno skuteczne w zapobieganiu rdzy

Napisano
  • Autor

> Ja używałem preparatów firmy Noxudol nie są może najtańsze ale na pewno skuteczne w zapobieganiu

> rdzy

no i chodzi mi głównie o skuteczność...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.