Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana instalacji drugiej generacji na sekwencje ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

panowie co o tym sądzicie i co trzeba dołożyć do 4 generacji (wtryski i inny sterownik ) ?

I jak to wygląda jeśli chodzi o koszt ?

Instalacja Landi Renzo

Napisano

> Witam,

> panowie co o tym sądzicie i co trzeba dołożyć do 4 generacji (wtryski i inny sterownik ) ?

> I jak to wygląda jeśli chodzi o koszt ?

> Instalacja Landi Renzo

Ja zmieniałem z trzeciej na czwartą. Przy takiej zmianie reduktor moze zostac. Zmieniając z drugiej reduktor trzeba zmienic. Mnie ta zmiana kosztowała 1200 zł. W tej cenie był Stag 300-6 Plus z osprzetem, dwie listwy po 3 Magic Jetów, generalnie cała elektronika + wszystko co jest po reduktorze. W tej cenie także miescił się interfejs na USB. To było na 6 cylindrów, przy mniejszej ich iloscu wyjdzie taniej.

Praca przy wymianie własna. Wymieniałem bo ta trzeciej generacji zepsuła się i naprawa nie była opłacalna - droższa od wymiany na czwartą.

Napisano

> Ja zmieniałem z trzeciej na czwartą. Przy takiej zmianie reduktor moze zostac. Zmieniając z drugiej

> reduktor trzeba zmienic. Mnie ta zmiana kosztowała 1200 zł.

To b. mało - gdzie to bylo?

Edit. A nie dotczytalem- Praca byla wlasna czyli sam to zrobiles. U gazownika to zapomnij za taką cenę. Ja za zwyklego STAGA 4 + Tomasseto + Raile zaplacilem 1300. A w Poznaniu wolali 3600 - tyle ile za montaż od zera, bo to Panie wymontowac starą trzeba hehe.gif A to ze butla stara zostaje nie brali pod uwage

Napisano

> Edit. A nie dotczytalem- Praca byla wlasna czyli sam to zrobiles. U gazownika to zapomnij za taką

> cenę. Ja za zwyklego STAGA 4 + Tomasseto + Raile zaplacilem 1300. A w Poznaniu wolali 3600 -

> tyle ile za montaż od zera, bo to Panie wymontowac starą trzeba A to ze butla stara zostaje

> nie brali pod uwage

Ja też zacząłem od wizyty u gazownika. Chcieli 2400 zł i to na zoltych valtekach. Stwierdziłem, że sobie zapłacę smile.gif te 1200 zl za dzien roboty. Doliczając do tego interfejs USB za (chyba) 90 zl ktory musiałbym osobno kupić chcąc się samemy podlaczyć to wyszło by jeszcze więcej.

Tak to jest z fachowcami. Na marginesie, padł mi wydech, fachowiec orzekł ze wszystko po kacie do wymiany i chcieli w zakladzie 560 zł za wymiane. Namierzyłem wszystkie czesci z przesyłką za 345, a poskladac wycech z wszystkich nowych czesci to zadna filozofia. Jedyny problem moze byc z srubami od kata, bo moze trzeba bedzie je ciąć. Tłumiki z POLMOSTRÓW. Mają dwa lata gwarancji a ja dłużej tym autem jeżdził nie będę.

Napisano

> Ja też zacząłem od wizyty u gazownika. Chcieli 2400 zł i to na zoltych valtekach. Stwierdziłem, że

> sobie zapłacę te 1200 zl za dzien roboty. Doliczając do tego interfejs USB za (chyba) 90 zl

> ktory musiałbym osobno kupić chcąc się samemy podlaczyć to wyszło by jeszcze więcej.

> Tak to jest z fachowcami. Na marginesie, padł mi wydech, fachowiec orzekł ze wszystko po kacie do

> wymiany i chcieli w zakladzie 560 zł za wymiane. Namierzyłem wszystkie czesci z przesyłką za

> 345, a poskladac wycech z wszystkich nowych czesci to zadna filozofia. Jedyny problem moze byc

> z srubami od kata, bo moze trzeba bedzie je ciąć. Tłumiki z POLMOSTRÓW. Mają dwa lata

> gwarancji a ja dłużej tym autem jeżdził nie będę.

nikt nie jest instytucją charytatywna i każdy chce zarobić , czas fachowca, narzedzia, lokal, wszystko kosztuje smirk.gifjak masz czas i troche umiejentności , gdzie i czym zrobić, to można zaoszczedzić smirk.gif

Napisano

> nikt nie jest instytucją charytatywna i każdy chce zarobić , czas fachowca, narzedzia, lokal,

> wszystko kosztuje jak masz czas i troche umiejentności , gdzie i czym zrobić, to można

> zaoszczedzić

Zgadza się. Tylko niektorzy gazownicy tez traktuja klienta jak instytucje charytatywna i rządają prawie 3 krotnie wiecej niz warsztat 45 km dalej (komponenty te same)...

Napisano

> Zgadza się. Tylko niektorzy gazownicy tez traktuja klienta jak instytucje charytatywna i rządają

> prawie 3 krotnie wiecej niz warsztat 45 km dalej (komponenty te same)...

Każdy sie inaczej ceni biglaugh.gif i nic na to nie poradzisz smirk.gifjak

był by kiepski to nie miał by klijentów za tak wysoką cene smirk.gif

Napisano

> Każdy sie inaczej ceni i nic na to nie poradzisz jak

> był by kiepski to nie miał by klijentów za tak wysoką cene

Jest kiepski:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.