Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz w stilo 1.4 (Starjet)

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Eksploatuje ktoś? jakie wrażenia? Jaka instalka? Słyszałem, że silniczek dość problematyczny po zmianie zasilania, a przynajmniej trudny do wystrojenia. Myslałem o BRC - po przygodzie ze stagiem w marei - mam cofkę.

Napisano

przyłącze sie do pytania.. jakie spalanie macie? np ile pali Wam teraz gazu a ile palil benzyny w takich samych warunkach drogowych?

Napisano
  • Autor

A w Grande Punto? To przecież ten sam silnik. Dajcie jakiś znak...

Napisano

> A w Grande Punto? To przecież ten sam silnik. Dajcie jakiś znak...

jeśli chodzi ci o ten silnik 95KM to u mnie na gazie zrobiłem już ok 12000km i wszystko działa oki, Sterownik mam KME.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> A w Grande Punto? To przecież ten sam silnik. Dajcie jakiś znak...

a nad jaka instalacja sie zastanawiasz? ile kosztuje? to brc zawsze lepsze od staga? masz jakis dobry zaklad na oku?

Napisano
  • Autor

Człowiek - kluczem... do sukcesu lub porażki...

Stag dla wielu jest zbyt trudny...Brc działało i to bardzo dobrze. Ale wiem,że ten silniczek jest psotny na lpg - jest duża szansa na spore problemy...

Napisano

tez sie obawiam problemow.. juz od dawna mysle o gazie teraz znowu jak benzyna drozeje no ale z drugiej strony jak mam sie denerwowac ... a i ta oszczednosc moze byc rozna... bo mnie np srednio pali 6,7l.. gdyby spalil 7-8gazu to spoko, ale slyszalem ze spali 10l..

Napisano

ja mam u siebie od wrzesnia 2008 LR i 30tys km --bez zajakniecia--spalanie to co pokaze komp +20%

Napisano

> ja mam u siebie od wrzesnia 2008 LR i 30tys km --bez zajakniecia--spalanie to co pokaze komp +20%

a ile taki zestaw kosztuje? gdzie montowałes? polecasz zaklad? to mowisz ze jak mam spalanie 6,7l to w tych samych warunkach spali mi okolo 8l gazu?

Napisano

Mam ten sam dylemat, podobne średnie spalanie Pb , podobnie zakładam spalanie LPG. Ceny idą w górę, ale ....spokój jest chyba cenniejszy niż oszczędność 100 zł miesięcznie. Zbyt dużo przeżyłem z LPG żeby być ślepo za zakładaniem instalacji.

> tez sie obawiam problemow.. juz od dawna mysle o gazie teraz znowu jak benzyna drozeje no ale z

> drugiej strony jak mam sie denerwowac ... a i ta oszczednosc moze byc rozna... bo mnie np

> srednio pali 6,7l.. gdyby spalil 7-8gazu to spoko, ale slyszalem ze spali 10l..

Napisano
  • Autor

I tego panie Pepcio się jednak trzymajmy. Po moich doświadczeniach z gazownią czuję się jakbym wrócił z Wietnamu - nie chcę tam wracać.

Napisano

dokladnie tak wychodzi--1,2 x wskazanie kompa najlepiej widac to na trasie--bo nie idzie duzo benzyny na "rozpalke" placilem 3450pln w mikolowie--jak najbardziej warto--jesli zakladasz ze przejedziesz jeszcze z 80tys km hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.